Фан Клуб: Јувентус

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Кој е McKennie од Schalke?
Juventus have reportedly reached an agreement with Schalke 04 for Weston McKennie, who will arrive on loan with an option to buy.
The surprising move has been reported by Sky Sport Italia, and the Bianconeri are ready to close a loan deal worth €3m with an option to buy for €18m next summer.
The American midfielder moved to Schalke in August 2016 and the 21-year-old was promoted to the first team a year later.
The central midfielder, capped 19 times by USA, has played 91 times for the Konigsblauen, contributing five goals and seven assists.

Aouar my ass, носи анонимуси

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
:O Нек је са сречом

Atletico Madrid might be open to swap midfielder Thomas Partey with Juventus winger Federico Bernardeschi.
Tuttosport claims the 27-year-old has been identified as the perfect profile for the Old Lady midfield, as a return for Manchester United star Paul Pogba will only be possible if the Bianconeri part with Paulo Dybala.
The newspaper reports Juventus are crunching the numbers to find a way to bring the Ghana international to the Allianz Stadium and have discovered a possible swap-deal including Bernardeschi.
The former Fiorentina winger reportedly impressed Diego Simeone during their meeting in the Champions League in 2018-19 and the Old Lady could offer the 26-year-old in a similar deal struck with Barcelona to swap Miralem Pjanic with Arthur Melo earlier this summer.
Juventus are working to push down the €50m asking price by including Bernardeschi in the deal and the latest reports suggest the Atleti coach could be interested in swapping the two players.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Sky also confirm: Juventus are close to signing Weston McKennie from Schalke.

The American Vidal го викат :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Патем ист агент имаат со Ауар

Последно уредено:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Juventini: wonder if we'll get Aouar, Partey or both

Paratici: I present you Weston McKennie

:pos:

Играл ли воопшто некогаш Американец за Јуве? Шала настрана вака го извади Паратичи и Видал од Леверкузен,мада тогаш и Баерн беа во игра за него,а општо познато е дека Баерн зима се што чини во Бундес. Уште по чудно е што во корона кризава каде тимовиве кубурат со пари, Шалке се согласува на позајмица прво. За типов не знам ништо,нека кажат што играч е оние што пратат Бундес.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Juventini: wonder if we'll get Aouar, Partey or both

Paratici: I present you Weston McKennie

:pos:

Играл ли воопшто некогаш Американец за Јуве? Шала настрана вака го извади Паратичи и Видал од Леверкузен,мада тогаш и Баерн беа во игра за него,а општо познато е дека Баерн зима се што чини во Бундес. Уште по чудно е што во корона кризава каде тимовиве кубурат со пари, Шалке се согласува на позајмица прво. За типов не знам ништо,нека кажат што играч е оние што пратат Бундес.
Наводно имало голема заинтересираност за малиов. Нема везе секако е позајмица до право на откуп. Си одат/отидоа Кедира, Матуиди. Средниот ред со нови млади играчи. Ова сите го сакавме а потегов е безопасен. Гледам викаат дека е брз динамичен фудбалер со добар пас и шут, го споредуваат со Видал. Можеби претоворите вчера за Локатели пропаднале или нз.

Уште сме во игра за Томас од Атлетико и Ауар, еден мислам ќе донесат така да ќе видиме.

Мислам е добар потег ова. Го немам гледано детето да кажам. Нека кажат оние кои пратат Бундес.

@Igorcemk @Uli Hoeneß итн :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.664
Поени од реакции
88.528
Па редно беше да се дешава нешто, освен Артур ништо друго не земавме летово.

Следен на листа... Меси :kafence:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
тоа е тоа што го викав пред месец дена.. Ни треба среддина од младичи 22-25 години која ќе гризе, буквално ќе гризе како што баерн гризеа со пресинг, значи неуморни, а не килави 33+ везњаци доветреани... Парти, Ауар, Мекени или како год, заедно со Артур, Бентакурето и Рабио би биле солиден среден ред, да гризат ко Суарез..
Автоматски споено мислење:

Да имаме јак среден ред, мука ќе немаат напред Кики, Дибала и шпицот, макар Џеко бил хахаха Да го донесат Лаказет како што сака Пирло, значи ќе се истурат со јак среден ред, еби ја одбраната не ти треба, Кикето ако има јак среден ред ќе даде 100 гола, башка Дибала нема потреба да се враќа назад да ја прими топката па да ја влече напред..

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Weston McKennie stats for 2019/20 season — Bundeslinga

28 Matches
2074 Minutes
832 / 81% Passes succeed
27 Take-ons succeed
20 Tackles succeed
37 Clearances
46 Interceptions
17 Key passes
17 Chances created
3 Goals

Thoughts Juventini? https://t.co/uwPxEF5HtW

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Juventus are said to be in negotiations with Paris Saint-Germain for midfielder Leandro Paredes.

According to the Corriere dello Sport and Sky Sport Italia, Paredes is one of the players named by new coach Andrea Pirlo as an ideal reinforcement.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Juventus are said to be in negotiations with Paris Saint-Germain for midfielder Leandro Paredes.

According to the Corriere dello Sport and Sky Sport Italia, Paredes is one of the players named by new coach Andrea Pirlo as an ideal reinforcement.
Паредес мислам дека би се уклопил во тимот добар е технички поткован а таков немаме од кога замина Пјанич јас мислам дека би бил идеален трансфер.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Паредес мислам дека би се уклопил во тимот добар е технички поткован а таков немаме од кога замина Пјанич јас мислам дека би бил идеален трансфер.
*Артур

Паредес ми е Видал/Маркизио профил на играч. Очигледно покрај Кени ќе носиме уште еден. Иначе грешна е статистиката погоре, Лени дал 11 гола оваа сезона плус мислам 7-8 асистенции.

Средниот ред е приоритет и Паредес мене искрено ми се допаѓа како играч.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
sredniot red da go stegneme koska, nemam somnenie deka Kiki i Dibala ke raspalat, nema potreba drug spic da igra, Kiki i dibala napred se dovolni i 4 u sreden red sto ke grizat, DMC MC MC AMC

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
*Артур

Паредес ми е Видал/Маркизио профил на играч. Очигледно покрај Кени ќе носиме уште еден. Иначе грешна е статистиката погоре, Лени дал 11 гола оваа сезона плус мислам 7-8 асистенции.

Средниот ред е приоритет и Паредес мене искрено ми се допаѓа како играч.
Артур да, ама не знаеме што може да произлезе од него бидејќи доаѓа во непозната лига да видиме како ќе се уклопи, а Паредес веќе има играно во Италија и не му било проблем да се уклопи.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
И кој ќе ги заменува кога ќе треба да одмараат? Очекуваш двајцата да играат 45-50 натпревари у сезона без одмор?

Kajgana Shop

На врв Bottom