Мојот нов лист....
Три месеци вртам нов лист, и ете од утре конечно почнувам со диета, како да не. Бре, врти сучи женско си е женско, џабе феминистички пароли, џабе убедување на себе си дека му се допаѓаш и ваква, што дека? Знаеш дека си се сменила за две години, а и телото ти се сменило. А неговите зборови останале исти, и нешто сомнително ти е, не чини. Како така ти нов човек, а тој ист?
Од септември вртам нов лист со цигариве. Ете четири години ко демек и се смеам на смртта во фаца, и си викам, а да си прекинам јас. И ти трга добро, одвратни ти се, затоа си и престанала. И поминува време, и ти нешто пак ти врти погледот, пак мерачки вовлекуваш, и пак ко демек и се смееш на смртта во фаца. И што дека осум месеци, кога и сега би си запалила цигара со мерак.
Цел живот вртам нов лист. Ајде не ми е гајле, кој како сака нека гледа, јас си знам што ми е, боже ко да не виделе човек ко мене. И што дека, кога пак купив штикли за матура? И зошто ги купив, кога знам дека не можам да ги носам. Си се помирив јас одамна дека цел живот на рамни ќе си го поминам, како да не .И зошто ги купив? Од пусти мрак ќе ослепи човек и мисли во продавница, еј можам да го одам метрово ко што треба, може може да ги носам. И не ти е криво за штилите, не дека сонуваш фуфица да станеш, него за парите што си ги дал. Јеби га од егејот си, тука нема мењање лист.
Ама што ми требаше да ко демек да мењам лист со него. Брее, се гледа дека одамна не сум шарала со очи. Заборавив јас дека немам вкус, дека џабе ме колнат заради мојата одвратна рационалности и песимизам. О да, јас цел живот мењам лист, и се стремам ко реализам. Заборавив јас дека тој мене ме најде не јас него. Дека долго време ми требаше да го прифатам. А сега си мислам ќе најдам јас пак човек ко него, ама видиш не биле многу такви, а и да ги има јас сигурно нема да ги најдам.
Ете од денес мењам нов лист, не ми се потребни украсни метафори, компарации, архаични зборови, литературен јазик итн итн. Убаво е вака, ко во петто оделение, ништо не знаеш си пишуваш баш ко што мисли. Во есен листовите пожолтуваат...па стварно е така, не можеш да му кажеш на детето дека не го бидуе во пишување. И да си раскажувач е убаво, барем луѓето те разбираат.