wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.659
- Поени од реакции
- 34.094
Fala ti, no mislam ke gi zavrsam Foundations oti gi zapocnav veke. Vcera zaglaviv baagi so vtorata. Inaku hajpot najmnogu mi se rodi bas poradi robotite i mislev u knigite ke stignam do tamu pobrzo od serijata a trebalo da pocnam bas so robots series. Ja citam i Life 3.0 paralelno a i na rabota fokusot mi e avtomatizacija na skripti i se forsira AI, pa pocnuva da mi se ragja paranoja.Така читај ги, по хронолошкиот редослед како што Асимов ги има наредено, не според датумот на издавање.
Листава е малку чудна, фали Forward the Foundation, можеби е отсечена. Ама па таа е пред прелудиумот, а и свемирските струи треба да се пред ѕвездите. Позитронскиот човек е расказ, Силверберг го има проширено во роман. А крајот на вечноста не е од серијалот.
Poveli, gi ima vo akademska na angliskiЌе си ја зачувам листата. Од каде ги порачвате книгите, ги има низ Мкд негде на англиски јазик?
https://akademskakniga.mk/BooksM/BooksPoSubCat/0?barajPo=Any&search=Asimov
Na kupi kniga gi ima na makedonski po ~300 denari no samo Fondaciite. Prvata ja procitav na angliski fizicka od aerodrom ja nacekav a vtorata ja citam na telefon oti ne mi se ceka.
Koga se opsednav zena mi gi veti ovie, pa da videme.