Тука коментираме книги

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.972
Поени од реакции
24.310
Благодарам и на двајцата за корисните информации. :)
Њама на какво момчета,
един народ в две држави,
Б'лгарија на три морета.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.616
Поени од реакции
3.767
Контактирав со издавачот и не е проблем да испрака книги во странство.
Бидејќи цената не зависи од количината, сакам да порачам уште 2 книги.
Препораки за добри македонски писатели и романи. Но, навистина добри, иновативни и нестандардни.
Таканаречените „класици“ не ми се интересни.
Досега имам прочитано само една македонска книга -Резервен живот на Димковска.

Благодарам

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.972
Поени од реакции
24.310
Препораки за добри македонски писатели и романи. Но, навистина добри, иновативни и нестандардни.

Благодарам
Обаче ти ако продолжаваш да т'рсаш по македоническите работи и в'проси постои голиам шанс да станеш новиа Стефан Влахов Мицов които от чисток'рвен Б'лгарин са преобразил в'в Македонец и напускал си ги своите родословни корени од великиа Хан Аспарух:

1727465782605.png

Аз не казвам ште треба да се притесњаваш и да не учиш нови уроци по македонизма само пази да не доидеш к'м сазнание ште диадо ти е бил пирински Македонец от Горна Джумаиа които бил присиљаван од баи Тошо Живков да се казва Б'лгарин и при този удостоверение да си разнишаш собствениа си идентиет и централноазиискииа к'рв. Какво би казвали хановете Крум, Кубрат, Калоиан да са биле живи и да виждат какво правиш ти сега? Напросто ште се обрнат в'в гробовете си. За т'ва мило мое момчета хубаво е што т'рсаш к'то Мисирков по Mакедонцките работи ама винаги не смееш да забравиш великите думи на баи Божидар Димитров:

к'то и стиховете на Б'лгарската дива Глориа коитато казва Чеда сме на Аспаруха, в'в този песен краден од македонскиа певец Воио Стоинаовски:

Имаи хубава ношт и не забраваи: Од Свиленград до Варна е купона сега, Шамара, Коса и Господин 100 кила.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.366
Поени од реакции
13.247
Ја има ли некој читано “Стапица 22” од Џозеф Хелер? Јас ја почнав скоро ама некако никако да ми легне. Многу имиња, неповрзани случувања..
Знам дека е високо ценета книга па сакам да и дадам шанса.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.613
Поени од реакции
36.304
Ја има ли некој читано “Стапица 22” од Џозеф Хелер? Јас ја почнав скоро ама некако никако да ми легне. Многу имиња, неповрзани случувања..
Знам дека е високо ценета книга па сакам да и дадам шанса.
Не сум го читал јас романот иако исто, одамна го меркам, ама ги имам гледано и филмот, и серијата, и особено серијата многу ми се допадна.

Член од
21 јануари 2022
Мислења
386
Поени од реакции
2.080

Благодарам
Еве, Zlatikevichius се потрудил да направи список кој, според моето скромно мислење, е доволно добар за некој кој би сакал да се запознае со поновата македонска книжевна продукција.

Од истиот член имаш и малку попроширен список:

За почеток ова ти е повеќе од доволно, потоа ќе ти препорачаме и други.

Член од
26 февруари 2024
Мислења
7
Поени од реакции
18
Преведувач е Душко Крстевски, кој е одличен познавач на бугарскиот јазик и кој веќе има многу преводи зад себе.
Потврдувам дека Душко е одличен познавач на бугарскиот и добар преведувач.

Kajgana Shop

На врв Bottom