Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 5.972
- Поени од реакции
- 24.310
Њама на какво момчета,Благодарам и на двајцата за корисните информации.
един народ в две држави,
Б'лгарија на три морета.
Њама на какво момчета,Благодарам и на двајцата за корисните информации.
Обаче ти ако продолжаваш да т'рсаш по македоническите работи и в'проси постои голиам шанс да станеш новиа Стефан Влахов Мицов които от чисток'рвен Б'лгарин са преобразил в'в Македонец и напускал си ги своите родословни корени од великиа Хан Аспарух:Контактирав со издавачот и не е проблем да испрака книги во странство.
Бидејќи цената не зависи од количината, сакам да порачам уште 2 книги.
Препораки за добри македонски писатели и романи. Но, навистина добри, иновативни и нестандардни.
Таканаречените „класици“ не ми се интересни.
Досега имам прочитано само една македонска книга -Резервен живот на Димковска.
Благодарам
Не сум го читал јас романот иако исто, одамна го меркам, ама ги имам гледано и филмот, и серијата, и особено серијата многу ми се допадна.Ја има ли некој читано “Стапица 22” од Џозеф Хелер? Јас ја почнав скоро ама некако никако да ми легне. Многу имиња, неповрзани случувања..
Знам дека е високо ценета книга па сакам да и дадам шанса.
Еве, Zlatikevichius се потрудил да направи список кој, според моето скромно мислење, е доволно добар за некој кој би сакал да се запознае со поновата македонска книжевна продукција.Контактирав со издавачот и не е проблем да испрака книги во странство.
Бидејќи цената не зависи од количината, сакам да порачам уште 2 книги.
Препораки за добри македонски писатели и романи. Но, навистина добри, иновативни и нестандардни.
Таканаречените „класици“ не ми се интересни.
Досега имам прочитано само една македонска книга -Резервен живот на Димковска.
Благодарам
Потврдувам дека Душко е одличен познавач на бугарскиот и добар преведувач.Преведувач е Душко Крстевски, кој е одличен познавач на бугарскиот јазик и кој веќе има многу преводи зад себе.