Полумаратон или 5к?.... Он и оф како и вообичаено на форумов. Се пријавив и јас, меѓутоа ќе видиме дали и за колку време ќе успеам да стигнам до целта (ма веројатно ќе успеам, ама да не постигнам трчање со брзина oдење при крај ). Сезонава за трчање ми почна прекасно годинава, пост-колокиумски од април, без некоја мерка точно колку пати и која километража ја истрчував (во главно на кеј). Како и да е, таму ќе бидам )
ПолумаратонотПолумаратон или 5к?
Како и да е, денес заврши пријавувањето за маратонот и полумаратонот.
180 пријавени за маратонот и 370 за полумаратонот. Највисока бројка на учесници до сега!
Идам да јадам Чоколино сега, мора да се акумулира енергија за во недела...
Ја па се у најжешкото трчам. Може да е тоа шо ми смета шо неможам да истрчам нормално брзо колку што можам?Денес трчав околу 11 часот и можам да потврдам дека стварно беше тешко. Од друга страна не сакав да префорсирам и истрчав само 5-6 километри.
Моја препорака е да си земете капче и очила за сонце. Се надевам дека ќе биде облачно и јас. Сум трчал на дожд, помалку ми пречел отколку топлово време.
Ајде ако си кандидат за вечер од 20:30 да потрчаме... После тоа ќе одмараме 3 дена.Ја па се у најжешкото трчам. Може да е тоа шо ми смета шо неможам да истрчам нормално брзо колку што можам?
Иам факс работа. Утре планирав да трчам, и после пауза (пошо за 5 не треа нешо многу пауза ).Ајде ако си кандидат за вечер од 20:30 да потрчаме... После тоа ќе одмараме 3 дена.
до 30ти април беше на 21 и 42 км,а на 5км е уште во тек.трчав претходниве денови на планина и осеќам страшна болка во колената од тоа удолниците...така да шансите да се натпреварувам на скопски маратон ми се 50-50, ако испадне да не дојда, сакам да му се извинам на тимот ... а и криво ми е мац што нема да трчаме пак заедно... ќе видам како ќе иде опоравок, пробувам некои начини на брзо закрепнување..
а до кога е пријавување, нешо ко што видов погоре, сфатив дека пријавувањето завршило? о.О