Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

М

Мартин`

Гостин
Ја ќе ви кажам дали ќе се пријавам за 5км тимот накај 2-3 Мај, ќе пробам тест дали можам под 25 минути ..
Ако не за џабе да не ви рушам просек, ќе трчам сам .. :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Земи си мед 50 грама и чај и кофеин малку пред тоа да видиш каков стимуланс е :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Пријавете си се најнормално како индивидуалци на сајтот, екипа последните 3 дена се пријавува... За тоа, треба сите пред 3. мај да имате подигнати пакети и стартни броеви. Читајте тука: http://www.skopskimaraton.com.mk/team/index.html

21km:
1. Acid
2. македонче93
3. AceMaus
4. Командо
5. Stef Angel

5km:
1. statusQuO

Се пријавивте сите на сајтот така? Ќе се договориме ако сакате сите заедно да ги земеме стартните пакети...

Други?
Јас пошто не сум од Скопје,стартниот пакет ке си го земам ден пред трката т.е 5ти мај..
а најверојатно ке трчам за маратон клуб делта,така да незнам дали може и за клуб и плус вака екипно. така да отпаѓам :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пријавете си се најнормално како индивидуалци на сајтот, екипа последните 3 дена се пријавува... За тоа, треба сите пред 3. мај да имате подигнати пакети и стартни броеви. Читајте тука: http://www.skopskimaraton.com.mk/team/index.html

21km:
1. Acid
2. македонче93
3. AceMaus
4. Командо
5. Stef Angel

5km:
1. statusQuO

Се пријавивте сите на сајтот така? Ќе се договориме ако сакате сите заедно да ги земеме стартните пакети...

Други?
Мене со прашалник пиши ме. Денес трчав и некако сум се улежал, а и не јадев правилно сабајлето, и умрев.
Дај утре пак ќе пробам па ќе кажам за сигурно.

S

Stef Bachatero

Гостин
Мене со прашалник пиши ме. Денес трчав и некако сум се улежал, а и не јадев правилно сабајлето, и умрев.
Дај утре пак ќе пробам па ќе кажам за сигурно.
Добра стратегија за пред трчање.Земи брзи јаглехидрати затоа што е аеробична вежба што значи троши слободна глукоза и масти.Никогаш не трчај на гладен стомак,пред трчање исто така земи 2 лажици нескафе или кофеин таблети.При трчање земај од чајот со мед и ќе видиш како подобро ќе се осеќаш,а претходно земи некој оброк со средно гликемична вредност овес,житарици,кафеав ориз,грав со соодветен протеин саат и пол пред да почнеш да правиш нешто.Јас пред маратонот пред да легнам ќе земам да јадам тестенини за да имам високо ниво на глукоза во мене.Нешто што маратонците го користат за подобри резултати.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Де бе, од едно лошо трчање во депресија ли ќе паѓаш? :)

Јас пред 5 дена одвај се движев по стаза, ама слабо бев јаден. Завчера сум стегнал пица, кога ми даде сила - летав по стаза :)

Стеф, не ги учи да лапаат кофеин... Освен забрзан пулс, нема ништо дополнително да добијат. А забрзаниот пулс не ви е пријател. Што се однесува до јадењето, пред трчање само јаглехидрати, тестенини, можеби и мусли. Кофеин, редбули и глупости - никако. За пиење може да конзумирате исотоници (исо-спорт). Ќе ве држат хидрирани и ќе ви дадат повеќе енергија.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Добра стратегија за пред трчање.Земи брзи јаглехидрати затоа што е аеробична вежба што значи троши слободна глукоза и масти.Никогаш не трчај на гладен стомак,пред трчање исто така земи 2 лажици нескафе или кофеин таблети.При трчање земај од чајот со мед и ќе видиш како подобро ќе се осеќаш,а претходно земи некој оброк со средно гликемична вредност овес,житарици,кафеав ориз,грав со соодветен протеин саат и пол пред да почнеш да правиш нешто.Јас пред маратонот пред да легнам ќе земам да јадам тестенини за да имам високо ниво на глукоза во мене.Нешто што маратонците го користат за подобри резултати.
Знам ја шо треба ама не напраив :D
Де бе, од едно лошо трчање во депресија ли ќе паѓаш? :)

Јас пред 5 дена одвај се движев по стаза, ама слабо бев јаден. Завчера сум стегнал пица, кога ми даде сила - летав по стаза :)

Стеф, не ги учи да лапаат кофеин... Освен забрзан пулс, нема ништо дополнително да добијат. А забрзаниот пулс не ви е пријател. Што се однесува до јадењето, пред трчање само јаглехидрати, тестенини, можеби и мусли. Кофеин, редбули и глупости - никако. За пиење може да конзумирате исотоници (исо-спорт). Ќе ве држат дехидрирани и ќе ви дадат повеќе енергија.
Дехидрирани а? Не, фала. xD

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Хидрирани де, typo... :)

Иначе, си земав цвикери за трчање. Очи ми истекоа деновиве на кеј (си наоѓам изговори) :pos:
http://www.eyeweardirect.co.uk/uvex-attack-9116-p-2343.html

Бар ќе си мислат дека сум профи :pos:
А мене ме ребраше за патиките шо си прашав дали се за луѓе со странично газење.
Мрш бе :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Па јас не ги бирав овие ко за луѓе со странични очи, туку општо - спортски цвик :pos:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па јас не ги бирав овие ко за луѓе со странични очи, туку општо - спортски цвик :pos:
Есид ја носи модата на велосипедската патека.
Ој шетај ги сеа заедно со нашминканите шмизли на ролери :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Член од
21 март 2012
Мислења
48
Поени од реакции
14
Toa so timovite ne moes da rasipes prosek bidejki se gledaat 4-te najdobri samo :D Ja bi idel so vas ali preku gimnazija sum prijaven taka da trcam za tim ORCE hahahahah ! a inace so srekja na site i licen rekord da postavite..na koja trka i da trcate. p.s. dajte mi sovet kaj da najdam vakvi jaki naocari ko za trcanje/vozenje tocak...do kaj 500 den ?:D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Имаш ефтини на пазар... Ама ќе ти се лизгаат и замаглуваат. За заштита од UV и за квалитетни леќи воопшто не правиме муабет, тоа го немаш на пазар сигурно. Најефтини и најдобри беа овие „мултиспортскиве“ Uvex Attack што ги земав јас. Барем јас не најдов ништо поефтино.
Во Мегаспорт (Екс-Словенија Спорт) се 1600 денари. Поефтино и од интернет или официјалниот сајт. Имаа некој попуст мислам, затоа.

Значи не пријавуваме екипа, а? :)

Епа, ако не се премислите во следниве неколку дена, се гледаме на старт :)

Член од
21 март 2012
Мислења
48
Поени од реакции
14
ahh neam tolku pari momentalno...u pm xD a inace ja i onaka na 5km se prijaviv..stvarno pogolem predizvik e 21 ...ali pointeresno e ova,pobrzo. i plus vaka se takmicam so site sredni skoli :D

Kajgana Shop

На врв Bottom