Без поминат лимит - 1 мегабајт во секунда на бакар, 4 мегабајти во секунда на оптичко влакно.Планирам да го ставам 3 max пакетот, ме интересира колку е во просек брзината на симнување торенти со и без поминат лимит?
Ти биди среќен ако стигнеш да го симнеш торент фајлотЗначи после поминат лимит (нормален пакет, не оптички) амин симнување преку торенти?
ааа па немој да мислиш па дека тука у скопје се утепаа од ставање ха...Добро има некои новости за оптикава? Или толку од Скопје, не планираат да се шират?
Види вака, на телекабел 2 дена од месецот имам брзина од 800 kb/s, остантите 29 дена имам брзина колку за проверка на мејл и фејсбук (10 кб/с на торент максимум), а лимитот од 50 гига го кратат секогаш за едно 30.Ти биди среќен ако стигнеш да го симнеш торент фајлот
,.....Веќе 2 години користам 3 мах пакет и задоволен сум од понудата, но од скоро имам проблем. До пред една недела на стариот компјутер кој нема ни мрежна ни ви-фи, интернет користев преку усб кабелот и драјверите инсталирани за рутерот (SpeedTouch 780). Но, од пред една недела, кога ќе го внесам усб кабелот во компјутер не го чита, пробав и на лап топот и таму не чита дека има нешто во усб портот. Па ме интересира, дали е до компјутерот, дали е до кабелот или е до рутерот? Ако знае некој нека помага.
Па логично за почеток пробај со друг USB кабел ... ако не 0800 12345,.....
jas bev korisnik na telekabel skoro 5 godini, poslednive meseci znaci od 1 januari 2010 god. tapa se, non stop im se javuvav i sekojpat mi vikaat da ne imas virus da ne imas ruter ova ona nikogas ne priznavaat deka oni imaat problem,, na igrite online imav 15000 ping i mi dojde preku glava gi smeniv, staviv maxadsl 3 meseci sum korisnik i da vi kazam nema podobri od niv,, sega imam 84 ping na igrite so pusten youtube, fb, msn. Telekabel GUBREВиди вака, на телекабел 2 дена од месецот имам брзина од 800 kb/s, остантите 29 дена имам брзина колку за проверка на мејл и фејсбук (10 кб/с на торент максимум), а лимитот од 50 гига го кратат секогаш за едно 30.
Ме интересира што можам да очекувам од max adsl, дали крадат од лимитот, дали може да се симнува, бидејќи овие горниве во секој случај ги мењам