Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, нова сум на форумов, па не знам дали веќе било поставено ова прашање...
Не можам да си го проверам интернет сообраќајот, кога се логирам ми вика неточно кор име или лозинка, а ги внесувам точни!

https://moj.telekom.mk/MojTelekom.aspx

Епа веројатно грешиш некаде.

Најдобро јависе на 080012345 од твојот фиксен телефон и прашaј за акаунтот и ќе ти кажат, или ќе ти го рестартираат па нов ќе си направиш.

Веќе 2 години користам 3 мах пакет и задоволен сум од понудата, но од скоро имам проблем. До пред една недела на стариот компјутер кој нема ни мрежна ни ви-фи, интернет користев преку усб кабелот и драјверите инсталирани за рутерот (SpeedTouch 780). Но, од пред една недела, кога ќе го внесам усб кабелот во компјутер не го чита, пробав и на лап топот и таму не чита дека има нешто во усб портот. Па ме интересира, дали е до компјутерот, дали е до кабелот или е до рутерот? Ако знае некој нека помага.

Планирам да го ставам 3 max пакетот, ме интересира колку е во просек брзината на симнување торенти со и без поминат лимит?

Планирам да го ставам 3 max пакетот, ме интересира колку е во просек брзината на симнување торенти со и без поминат лимит?

Без поминат лимит - 1 мегабајт во секунда на бакар, 4 мегабајти во секунда на оптичко влакно.
Со поминат лимит - 5 килобајти во секунда на бакар, 128 килобајти во секунда на оптичко влакно.

Добро има некои новости за оптикава? Или толку од Скопје, не планираат да се шират?

Значи после поминат лимит (нормален пакет, не оптички) амин симнување преку торенти?

Значи после поминат лимит (нормален пакет, не оптички) амин симнување преку торенти?

Ти биди среќен ако стигнеш да го симнеш торент фајлот

Ти биди среќен ако стигнеш да го симнеш торент фајлот

Види вака, на телекабел 2 дена од месецот имам брзина од 800 kb/s, остантите 29 дена имам брзина колку за проверка на мејл и фејсбук (10 кб/с на торент максимум), а лимитот од 50 гига го кратат секогаш за едно 30.

Ме интересира што можам да очекувам од max adsl, дали крадат од лимитот, дали може да се симнува, бидејќи овие горниве во секој случај ги мењам

MaxADSL > Телекабел

Едноставно не се споредуваат. MaxADSL е неколку пати подобар. Ова ти го кажувам како корисник кој бил 2 години на Телеком, па 3 години на Телекабел, па сега веќе 1 година на Телеком пак.

captur1284421946.jpg

Закон се, мора да признаам.

Веќе 2 години користам 3 мах пакет и задоволен сум од понудата, но од скоро имам проблем. До пред една недела на стариот компјутер кој нема ни мрежна ни ви-фи, интернет користев преку усб кабелот и драјверите инсталирани за рутерот (SpeedTouch 780). Но, од пред една недела, кога ќе го внесам усб кабелот во компјутер не го чита, пробав и на лап топот и таму не чита дека има нешто во усб портот. Па ме интересира, дали е до компјутерот, дали е до кабелот или е до рутерот? Ако знае некој нека помага.
,.....

Види вака, на телекабел 2 дена од месецот имам брзина од 800 kb/s, остантите 29 дена имам брзина колку за проверка на мејл и фејсбук (10 кб/с на торент максимум), а лимитот од 50 гига го кратат секогаш за едно 30.

Ме интересира што можам да очекувам од max adsl, дали крадат од лимитот, дали може да се симнува, бидејќи овие горниве во секој случај ги мењам
jas bev korisnik na telekabel skoro 5 godini, poslednive meseci znaci od 1 januari 2010 god. tapa se, non stop im se javuvav i sekojpat mi vikaat da ne imas virus da ne imas ruter ova ona nikogas ne priznavaat deka oni imaat problem,, na igrite online imav 15000 ping i mi dojde preku glava gi smeniv, staviv maxadsl 3 meseci sum korisnik i da vi kazam nema podobri od niv,, sega imam 84 ping na igrite so pusten youtube, fb, msn. Telekabel GUBRE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom