Sephiroth
One-winged angel
- Член од
- 28 април 2006
- Мислења
- 4.034
- Поени од реакции
- 130
Приметуваш дека првиот тест е накај странски сервер, а вториот накај скопски? Ај погоди чиј резултат е поважен.
Приметуваш дека првиот тест е накај странски сервер, а вториот накај скопски? Ај погоди чиј резултат е поважен.
Јави им се на техничка поддршка.Здраво.
Ставив пакет Call & Surf ама не ми работат двата телефони. Едниот кога работи другиот не сака.
Имало некој подесувања во рутерот Speedport... Знае некој нешто за ова?
Јас побарав ама не најдов...
Се јавив на 080012345 и ми рекоа дека не можело. Ама пријател од телеком ми рече дека можи само треба да го чекам да дојди кога ќе биди слободен...Јави им се на техничка поддршка.
Јави им се уште еднаш и отерај ги ‘&’(“%*‘&“(’*%&. Зошто? Еве зошто:Се јавив на 080012345 и ми рекоа дека не можело. Ама пријател од телеком ми рече дека можи само треба да го чекам да дојди кога ќе биди слободен...
tie ruter imaa problem. mozea da se otvora samo portovi do 9000(ili 9999). ako ima nov softver i nesto e promeneto ne bi trebao da imas problemi so podesuvanje.THOMSON ST780 имам рутер и незнам како да сменам port forward за да отворам cs сервер ми треба некој да не знае како се прави тоа?
Извади ги телефоните од рутер и врзи ги на Tel конекторот од ADSL/Tel сплитерот. (Ќе ти треба уште едно мало сплитерче за да ја разделиш линијата што излегува од Tel)Здраво.
Ставив пакет Call & Surf ама не ми работат двата телефони. Едниот кога работи другиот не сака.
Имало некој подесувања во рутерот Speedport... Знае некој нешто за ова?
Јас побарав ама не најдов...
А бе и рутерот нека го извади уше боље ке му се слуша ем телефонот директ на линија врзан само незнам дали така ке му се рачуна ко да има Call & Surf бесплатни импулси коа ке праи муабет пошо нема да иде VOIP преку рутерот него директ.А дека ке работи така ке работи тоа не го спорам, само да не се изненади со сметка послеИзвади ги телефоните од рутер и врзи ги на Tel конекторот од ADSL/Tel сплитерот. (Ќе ти треба уште едно мало сплитерче за да ја разделиш линијата што излегува од Tel)
Иди во Run и пиши ping 192.168.2.1 и 192.168.1.254 (не знам која ти е default ip адреса на рутерот), ако ти едно од овие две ти враќа, значи имаш врска со рутерот и нема потреба да проверуваш кабли или сетинзите кај ip адресите. Следен чекор е да пробаш пак на исто место да пишеш ping www.google.com ако ти враќа пинг значи имаш излез на интернет и dns-от ти работи. Ако пак немаш интернет после ова значи проблемот е на апликативно ниво.Имам рутер speedport од поодамна и кога се конектирам преку wi-fi се е во ред кога ќе конектирам преку кабел (lan) покажува дека е конектирано и во рутерот и на компјутерот ама интернет нема ? хелп??
Симнувај додека можеш, не наплаќаат ништо.Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред