Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 октомври 2009
Мислења
791
Поени од реакции
398
Здраво.
Ставив пакет Call & Surf ама не ми работат двата телефони. Едниот кога работи другиот не сака.
Имало некој подесувања во рутерот Speedport... Знае некој нешто за ова?
Јас побарав ама не најдов...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво.
Ставив пакет Call & Surf ама не ми работат двата телефони. Едниот кога работи другиот не сака.
Јави им се на техничка поддршка.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
791
Поени од реакции
398
Јави им се на техничка поддршка.
Се јавив на 080012345 и ми рекоа дека не можело. Ама пријател од телеком ми рече дека можи само треба да го чекам да дојди кога ќе биди слободен...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Се јавив на 080012345 и ми рекоа дека не можело. Ама пријател од телеком ми рече дека можи само треба да го чекам да дојди кога ќе биди слободен...
Јави им се уште еднаш и отерај ги ‘&’(“%*‘&“(’*%&. Зошто? Еве зошто:
Ако се претплатите најдоцна до 31 март 2010, со пакетот следува втора телефонска линија со посебен телефонски број, без дополнителен надомест (само треба да поврзете втор телефонски апарат на оптичкиот уред). Повици помеѓу основната и втората телефонска линија се без дополнителен надомест.

Кај мене може, а и според самата понуда може. Разговор помеѓу двете линии значи дека МОРА да МОЖЕ. Не продаваат они втор број туку втора ЛИНИЈА со посебен број. Јас на твое место би им поднел писмено известување (или да бидам искрен прво би ги отерал каде што не очекуваат а факт заслужуваат, и тоа посебно поради тоа што се снима а они лажат за своите производи, па ела нека го искористат тоа на суд по што незнам како ќе се оправдаат зошто те лажат тебе и цела Македонија дека тоа неможе :) ) дека она што ти го нудат е нецелосно па поради тоа што ќе имаш писмен допис веројатно веднаш ќе интервенираат, а во спротивно со доказ за неисправност на понуденото имаш право на барање за намалување на претплатата се додека не го решат проблемот. ц.ц.ц. какви се они &‘„)“’*(“&‘„’_„“% ... не можело.

Едит: Опс ... ова е за call & surf optic ... што не значи дека не се %“(*’%О&‘“)(’*%‘ :)

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
THOMSON ST780 имам рутер и незнам како да сменам port forward за да отворам cs сервер ми треба некој да не знае како се прави тоа?
tie ruter imaa problem. mozea da se otvora samo portovi do 9000(ili 9999). ako ima nov softver i nesto e promeneto ne bi trebao da imas problemi so podesuvanje.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Здраво.
Извади ги телефоните од рутер и врзи ги на Tel конекторот од ADSL/Tel сплитерот. (Ќе ти треба уште едно мало сплитерче за да ја разделиш линијата што излегува од Tel)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.114
Поени од реакции
1.398
За сите од Штип.Деновиве приметив дечки од фирма Жикол ставаат бандери и кутии.Дознав дека тие поставуваат инфраструктура за Т-Хоме истото тоа го има и на нивниот веб сајт.Така да наскоро очекувајте оптика и во Штип.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.666
Поени од реакции
7.534
Извади ги телефоните од рутер и врзи ги на Tel конекторот од ADSL/Tel сплитерот. (Ќе ти треба уште едно мало сплитерче за да ја разделиш линијата што излегува од Tel)
А бе и рутерот нека го извади уше боље ке му се слуша ем телефонот директ на линија врзан само незнам дали така ке му се рачуна ко да има Call & Surf бесплатни импулси коа ке праи муабет пошо нема да иде VOIP преку рутерот него директ.А дека ке работи така ке работи тоа не го спорам, само да не се изненади со сметка после :)

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Имам рутер speedport од поодамна и кога се конектирам преку wi-fi се е во ред кога ќе конектирам преку кабел (lan) покажува дека е конектирано и во рутерот и на компјутерот ама интернет нема ? хелп??

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Имам рутер speedport од поодамна и кога се конектирам преку wi-fi се е во ред кога ќе конектирам преку кабел (lan) покажува дека е конектирано и во рутерот и на компјутерот ама интернет нема ? хелп??
Иди во Run и пиши ping 192.168.2.1 и 192.168.1.254 (не знам која ти е default ip адреса на рутерот), ако ти едно од овие две ти враќа, значи имаш врска со рутерот и нема потреба да проверуваш кабли или сетинзите кај ip адресите. Следен чекор е да пробаш пак на исто место да пишеш ping www.google.com ако ти враќа пинг значи имаш излез на интернет и dns-от ти работи. Ако пак немаш интернет после ова значи проблемот е на апликативно ниво.

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред
Симнувај додека можеш, не наплаќаат ништо. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom