Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 октомври 2009
Мислења
786
Поени од реакции
391
Инаку, кај нив нешто беше проблемот. Ми го средија.

Откако ќе внесам име и лозинка на странава ми пишува:

Server Error in '/' Application.

ASN1 unexpected end of data.

[FONT=Arial, Helvetica, Geneva, SunSans-Regular, sans-serif] Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Runtime.InteropServices.COMException: ASN1 unexpected end of data.
[/FONT]
...

Пробав и со мозила и со ИЕ.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
дечки сакам да прашам за АДСЛ-от колку крепи модемот на аплоад брзина т.е колку можи максимум да достигни
пример дали можи 20 Мбит и за download и за upload??????? како оптичкиот

а тоа дека не пушта телеком тоа е друга работа

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
дечки сакам да прашам за АДСЛ-от колку крепи модемот на аплоад брзина т.е колку можи максимум да достигни
пример дали можи 20 Мбит и за download и за upload??????? како оптичкиот

а тоа дека не пушта телеком тоа е друга работа
http://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_Digital_Subscriber_Line#ADSL_standards

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
значи не можи

оти прочитав негде за кејблтел дека имало поголема брзина на аплоад (мислам дека 5-6 мбит)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Рутер/модем уредите на Телеком идат до 24 мегабита/3.5 мегабите DL/UL колку што е максималниот ADSL2+ стандард. Модемите на Телеком идат до 3.5 мегабита постарите и покутрите, па до 8 мегабита поновите.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.224
Поени од реакции
8.332
Знае ли некој како на Спеедпорт како да намалам Wlan брзината _?

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
THOMSON ST780 имам рутер и незнам како да сменам port forward за да отворам cs сервер ми треба некој да не знае како се прави тоа?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Знае ли некој како на Спеедпорт како да намалам Wlan брзината _?
Ти си можеби едниствениот човек во светот што сака да намали брзина на веќе најбавниот начин за трансфер на податоци.......

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.224
Поени од реакции
8.332
Ти си можеби едниствениот човек во светот што сака да намали брзина на веќе најбавниот начин за трансфер на податоци.......
Затоа што го делам и некако брзо се троши кога би им ја намалил брзината така да нема да се потроши интернетот побрзо јас незнам што толку страшно пишав а ?

С

сашенко

Гостин
Де4ки може мала споредба on.net t-homa ми треба итно пошо се разочарав од он.нет и морам да го сменама незнам колку е подобар овој од t-home.Првата година со он.нет беше супер преку антена бев 1200 15г после и телефон стаивме и уште 15 гратис од телефонот добивме ама слаб е у пм.Симнувам со 5kb per second..разочарувачки е....фала позз..

Член од
8 октомври 2009
Мислења
786
Поени од реакции
391
Дали АДСЛ интернетот од т-хоме е врзан со телефонскиот број?
Другар ми нема да биди тука 1 месец па се мислевме да ги користам неговите гигабајти :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дали АДСЛ интернетот од т-хоме е врзан со телефонскиот број?
Другар ми нема да биди тука 1 месец па се мислевме да ги користам неговите гигабајти :)
Не можеш да користиш туѓа сметка. Треба преку неговата телефонска линија да бидеш поврзан, за да можеш да го направиш тоа.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Затоа што го делам и некако брзо се троши кога би им ја намалил брзината така да нема да се потроши интернетот побрзо јас незнам што толку страшно пишав а ?
Погрешно те разбрав, мислев сакаш да ја намалиш брзината на проток на wireless сигналот.

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
137
Е ај сега кое е поточно :icon_eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom