Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Сигурен си за кабелската дека е нелегално?
чудно ми падна зошто на секаде се рекламираат ...
Па 90% сум сигурен дека е нелегално. Зашто тогаш еден оператор како MaxTV, Telekabel или пак BoomTV не би го додале веднаш ?!
Добро MaxTV и BoomTV најпрво си ги гледаат своите интереси, но Telekabel без двоумење би го додал.

Иначе за да се пушти некој канал на диво е многу лесно, си земат еден ресирвер од TotalTV и малку поврзат и готова работа. Читав дека некој кабелска од Крушево крадела канали преку ресирверите на BoomTV. :D

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.109
Па 90% сум сигурен дека е нелегално. Зашто тогаш еден оператор како MaxTV, Telekabel или пак BoomTV не би го додале веднаш ?!
Добро MaxTV и BoomTV најпрво си ги гледаат своите интереси, но Telekabel без двоумење би го додал.

Иначе за да се пушти некој канал на диво е многу лесно, си земат еден ресирвер од TotalTV и малку поврзат и готова работа. Читав дека некој кабелска од Крушево крадела канали преку ресирверите на BoomTV. :D
ја користам оваа кабловска со СК Прајм што е..и тие исто така преземаат нешто од Бум тв
а за ова другото незнам ти велам ме чуди што секаде се фалат...не би се фалеле ако крадат

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
ја користам оваа кабловска со СК Прајм што е..и тие исто така преземаат нешто од Бум тв
а за ова другото незнам ти велам ме чуди што секаде се фалат...не би се фалеле ако крадат
Мислам дека погоре некој(а) спомна, можеби имаат силни врски кај СРД или МВР ?!

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.972
Поени од реакции
8.315
Ти се плукнам тоа во СРД може да исклучува програми за ситница ,а овие кабелскиве и дигитални со нелегални канали да ги остави да си тераат по свој памет (n)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
да бе и јас гледам дека ја имаат покрај Прајм која ја рекламираат на радио 106 ка и Фокс мувис а ја имаат и крајм и лајф ама на аналната :) мислам аналогната а ТК ги имаше лајф и крајм на аналогна па после на дигиталната ги префрлија и не мом да ги гледам

ајде ТК ти можиш (оти ти си кока кола во споредба со другите кабелски за ТВ) :) за нет не си (близу т.е далеку е)

и на ТК видов еднаш на некој канал пошто немаше ништо скоро цел ден и пишеше нешто тотал ТВ значи и тие земаат од нив - сигурно имаат некој договор или крадат како и другите оператори,ако нека крадат мене не ми пречи....
друго на тој оператор БТВ сега видов дека и тие имаат иста брзина како на ТК и ист лимит оти кога ТК имаше 4 мбпс БТВ имаше мизерни 1 Мбпс,кога ТК имаше 8 тие имаа 4 ама сега и тие конечно ја открија Америка само дали и колку е стабилен не знам

знам,има малку оф топици и се извинувам однапред и одназад

п.с во прилеп ебаго има најака понуда од кабелнет барем така мислам и многу подобар нет од колку овие погоре спомнати и + близу го имаат

п.п.с еве доказ
http://www.btv.net.mk/page2.html

еве и интернет понудата
http://www.btv.net.mk/page3.html
а на најаките пакети имаат и 4 мбпс аплоад а ТК нема и ниту ќе има, за жал

Attachments

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Зошто ја гасат СПОРТКЛУБ кога пренесуваат формула ? Јас давам 500 денара месечно и сакам да си глеам,што ме интересира што истото го пренесува и МТВ ?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Зошто ја гасат СПОРТКЛУБ кога пренесуваат формула ? Јас давам 500 денара месечно и сакам да си глеам,што ме интересира што истото го пренесува и МТВ ?
Кога знаеш, зашто прашуваш ?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Не се они криви, ваљда така им е наредено.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.972
Поени од реакции
8.315
На Макс тв некад се дешава и да не изгасат кога има Формула и на Спорт клуб и на МТВ ,гледам Макс тв го имаат Vizion + албанскиот канал што дава Формула 1 и некогаш и тој не го гасат, денес видов двата канали МТВ и Vizion + вршеа пренос

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Го видов ова, веќе оди и на инфо каналот ова соопштение, ама како што видов во реалност, нов канал има ама не е ХРТ3, барем не засега....го имаат ставено замислете ЕРТ World, сателитскиот канал на грчката национална тв...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Го видов ова, веќе оди и на инфо каналот ова соопштение, ама како што видов во реалност, нов канал има ама не е ХРТ3, барем не засега....го имаат ставено замислете ЕРТ World, сателитскиот канал на грчката национална тв...
Го имаат ставено, баш прееска кога зборев со тетка ми ми кажа.

Kajgana Shop

На врв Bottom