Стипендии

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
Па изгледа тие 100 души дале лажни информации при електронската пријава или не успеале да ја соберат целата потребна документација. А кај одат парите од недоделените стипендии, тоа е сосема друго прашање...

Член од
2 февруари 2007
Мислења
21
Поени од реакции
0
Дали некој знае дали се исплатени стипендиите и на оние ученици кои за прв пат земаат стипендија?позз

D

Deleted member 12196

Гостин
Дали кога ги однесовте договорите за стипендија/кредит ви ги земаа сите три примероци од договорот?
Ми ги зедоа сите!!!
Мислам дека треба да ги потпише министерот (или некој друг), а потоа би требало да добијам еден примерок.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Decki dan znajte koga treba da stignat parite od stipendija za onie studenti sto prv pat zemaat? pozz

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Најкасно до фебруари би требало да ти стигнат.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Ме интересира кои услови треба да се исполнат за стипендија на постдипломски студии и колку изнесува стипендијата?

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Ве молам , ако некој ги има зачувано на компјутер документите за кредит, нека ми пише да ми ги прати,пошо другарка напраила беља и место за кредит однела докумети за стипендија, сеа и кажале да ги смени, али конкурсот е затворен и нема од кај да ги најде, па ако ги има некој нека биде добар...фала однапред!!!:smir:

Член од
31 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
ДАЛИ МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ СТИПЕНДИЈАВА НА МОН БЕШЕ ТОТАЛНА НАМЕШТАЛКА??? БИДЕЈКИ ЦЕЛ МЕСЕЦ НИВНАТА СТРАНА РАСПРЕДЕЛБА.ГОВ.МК БЕШЕ БЛОКИРАНА(YOU ARE NOT AUTHORIZED TO VIEW THIS PAGE)..ЈАС БЕВ ИЗБРАНА НА КОНЕЧНИОТ СПИСОК АМА ЕТЕ НЕ ВЧЕРА ДОЗНАВ ДЕКА РОКОТ ЗА ПРЕД ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ПОМИНАЛ, ОДНОСНО БИЛ ДО 31.12.2008..А ЈАС СЕКОЈ ДЕН БЕВ НА ИНТЕРНЕТ ДА ВИДАМ ДАЛИ КЕ ИЗЛЕЗЕ ДАТУМОТ ЗА ПОТПИШУВАЊЕ А СТРАНАТА НЕ МИ ИЗЛЕГУВАШЕ:nesum: И СЕГА НЕ МИ ОСТАНА НИШТО А ТОЛКУ МИ ТРЕБАШЕ ТАА СТИПЕНДИЈА..(НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
ДАЛИ МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ СТИПЕНДИЈАВА НА МОН БЕШЕ ТОТАЛНА НАМЕШТАЛКА??? БИДЕЈКИ ЦЕЛ МЕСЕЦ НИВНАТА СТРАНА РАСПРЕДЕЛБА.ГОВ.МК БЕШЕ БЛОКИРАНА(YOU ARE NOT AUTHORIZED TO VIEW THIS PAGE)..ЈАС БЕВ ИЗБРАНА НА КОНЕЧНИОТ СПИСОК АМА ЕТЕ НЕ ВЧЕРА ДОЗНАВ ДЕКА РОКОТ ЗА ПРЕД ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ПОМИНАЛ, ОДНОСНО БИЛ ДО 31.12.2008..А ЈАС СЕКОЈ ДЕН БЕВ НА ИНТЕРНЕТ ДА ВИДАМ ДАЛИ КЕ ИЗЛЕЗЕ ДАТУМОТ ЗА ПОТПИШУВАЊЕ А СТРАНАТА НЕ МИ ИЗЛЕГУВАШЕ:nesum: И СЕГА НЕ МИ ОСТАНА НИШТО А ТОЛКУ МИ ТРЕБАШЕ ТАА СТИПЕНДИЈА..(НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ)
Треба некој да ни даде работа, и незнааме шо да прааме и... шо да прааме ај мејд бај Горан Спасов :toe:

Член од
31 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Треба некој да ни даде работа, и незнааме шо да прааме и... шо да прааме ај мејд бај Горан Спасов

ti si baras rabota..ja si baram stipendija, momentalno toa me interesira..pa si mislev ako imate nekoe mislenje za da mi pomognete kazete..odnapred blagodaram

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Tреба да се засрамат.

Сега не знам дали не се отварала страницата и дали навистина не си била во можност SouljaGirl да го потпишеш договорот. На некој друг му се случило истото?

Но дека прават измами дефинитивно.
Посебно ова со прелиминарни и конечни списоци жива мафија е.
Пример за приватни факултети се доделуваат 240 стипендии.
На прелиминарсниот список има 240 студенти.
Али на конечниот (ги броев) се околу 140 стипендии.
Истото е и на списокот за 1360 стипендии на студентите на државните факултети. Колку ли се таму скратени од прелиминарниот на конечниот список.
Истото е и со двата списоци за кредити.

И кај се тие 100 стипендии од студентите на приватните универзитети?
Кај се стипендиите од студентите на државните факултети чиј број е сигурно многу поголем (ме мрзеше да го бројам тој список)?
Кај се кредитите?

Плус уште некоја измама со ова потпишувањето и ете ти заштеда за Министерството на образование и наука. И тоа голема заштеда.

Мене истото ми се случи со продолжување на стипендијата. Рокот беше краток и наеднаш даден без притоа никој да претпостави, па трчаници низ факултет за документи да се соберат.

Жива катастрофа. Наместо државата да ги подржува талентираните студенти кои заслужуваат да бидат наградени за својот труд, таа ги измамува.
Тоа е срамота!!!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Tреба да се засрамат.

Сега не знам дали не се отварала страницата и дали навистина не си била во можност SouljaGirl да го потпишеш договорот. На некој друг му се случило истото?

Но дека прават измами дефинитивно.
Посебно ова со прелиминарни и конечни списоци жива мафија е.
Пример за приватни факултети се доделуваат 240 стипендии.
На прелиминарсниот список има 240 студенти.
Али на конечниот (ги броев) се околу 140 стипендии.
Истото е и на списокот за 1360 стипендии на студентите на државните факултети. Колку ли се таму скратени од прелиминарниот на конечниот список.
Истото е и со двата списоци за кредити.

И кај се тие 100 стипендии од студентите на приватните универзитети?
Кај се стипендиите од студентите на државните факултети чиј број е сигурно многу поголем (ме мрзеше да го бројам тој список)?
Кај се кредитите?

Плус уште некоја измама со ова потпишувањето и ете ти заштеда за Министерството на образование и наука. И тоа голема заштеда.

Мене истото ми се случи со продолжување на стипендијата. Рокот беше краток и наеднаш даден без притоа никој да претпостави, па трчаници низ факултет за документи да се соберат.

Жива катастрофа. Наместо државата да ги подржува талентираните студенти кои заслужуваат да бидат наградени за својот труд, таа ги измамува.
Тоа е срамота!!!
Можеби за вашите степендии, ама за нашите по домови не бараа само да ни ги дадат.
Се разбира ама прво требаше да се сликаме со нив.
Зборувам за 125 степендии за информатика.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
125 стипендии по информатика. Добро е што е регуларно.

А наспроти тоа 1600 стипендии и 1600 кредити.
Доволно е 500тини да не се доделат. А знаеш што значи 500 стипендии и кредити? Ако земеме средна сум од кредит и стипендија 3000 денари и тоа 9 месеци кај 500 студенти. И тоа само од една генерација. Над 200 илјади евра, само генерациски.
Не е ни битна сумата што ја зимаат додуше со овие измами.

Нема оправдување за тоа што го прават.
Стипендијата е за талентираните ученици. Стипендијата е стимул за добриот студент.
Во ова денешно време 3500 денари месечно имаат значење.
Срамота е да се зимаат тие пари од студентите, од иднината на државата, токму од најдобрите.

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Сакаш да кажеш дека не си го прочитала ова на време?

Министерството за образование и наука, ги известува сите студенти кои се избрани на конечниот список, дека договорот за студентска стипендија е поставен на следниот линк (договор). Истиот потребно е да се испечати во три еднообразни примероци, да се пополни од страна на студентот и заедно со фотокопија од трансакциска сметка и индекс на увид да се достави до Министерството за образование и наука, ул. Пролет бр.1 – Скопје, секој работен ден од 22.12.2008 до 30.12.2008 година, од 09.00 до 15.00 часот.

т.е. дека не си ги поднела документите?

Kajgana Shop

На врв Bottom