Стипендии

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
ДАЛИ МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ СТИПЕНДИЈАВА НА МОН БЕШЕ ТОТАЛНА НАМЕШТАЛКА??? БИДЕЈКИ ЦЕЛ МЕСЕЦ НИВНАТА СТРАНА РАСПРЕДЕЛБА.ГОВ.МК БЕШЕ БЛОКИРАНА(YOU ARE NOT AUTHORIZED TO VIEW THIS PAGE)..ЈАС БЕВ ИЗБРАНА НА КОНЕЧНИОТ СПИСОК АМА ЕТЕ НЕ ВЧЕРА ДОЗНАВ ДЕКА РОКОТ ЗА ПРЕД ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ПОМИНАЛ, ОДНОСНО БИЛ ДО 31.12.2008..А ЈАС СЕКОЈ ДЕН БЕВ НА ИНТЕРНЕТ ДА ВИДАМ ДАЛИ КЕ ИЗЛЕЗЕ ДАТУМОТ ЗА ПОТПИШУВАЊЕ А СТРАНАТА НЕ МИ ИЗЛЕГУВАШЕ:nesum: И СЕГА НЕ МИ ОСТАНА НИШТО А ТОЛКУ МИ ТРЕБАШЕ ТАА СТИПЕНДИЈА..(НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ)
Напраеја тогаш мучки со пријавите за стипендии, и јас нерви искинав со таа веб страната нивна посрана тогаш... ама кога излезе датумот за потпишување, работеше веб страната и имаше соопштение, една недела мислам унапред... Можда немаш проверено во тој период... А сега шо да прајш не знам... Оди таму види шо можи да се напрај, фаќај врски... да не делувам песимистички, ама мислам дека слабо нешто да се напрај сега, заради нивната "услужливост" ... Искинав нерви ко ги поддавав документите таму ко ми напраеја заебанции за еден документ... Па видов со какви створења си имам работа...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Дечки пуштена е стипендијата за студенти, ако знае некој да ми каже? :)

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
ДАЛИ МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ СТИПЕНДИЈАВА НА МОН БЕШЕ ТОТАЛНА НАМЕШТАЛКА??? БИДЕЈКИ ЦЕЛ МЕСЕЦ НИВНАТА СТРАНА РАСПРЕДЕЛБА.ГОВ.МК БЕШЕ БЛОКИРАНА(YOU ARE NOT AUTHORIZED TO VIEW THIS PAGE)..ЈАС БЕВ ИЗБРАНА НА КОНЕЧНИОТ СПИСОК АМА ЕТЕ НЕ ВЧЕРА ДОЗНАВ ДЕКА РОКОТ ЗА ПРЕД ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ПОМИНАЛ, ОДНОСНО БИЛ ДО 31.12.2008..А ЈАС СЕКОЈ ДЕН БЕВ НА ИНТЕРНЕТ ДА ВИДАМ ДАЛИ КЕ ИЗЛЕЗЕ ДАТУМОТ ЗА ПОТПИШУВАЊЕ А СТРАНАТА НЕ МИ ИЗЛЕГУВАШЕ:nesum: И СЕГА НЕ МИ ОСТАНА НИШТО А ТОЛКУ МИ ТРЕБАШЕ ТАА СТИПЕНДИЈА..(НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ)
idi do ministerstvo i razberi se so niv isto i mene 1vata godina taka mi se sluci.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0

АБЕ ДЕВОЈЧЕНЦЕ,ЛЕЛЕ МНОГУ МИ Е ЖАЛ ЗА ТОА ШТО ТИ СЕ ДЕСИЛО,АЛИ ТРЕБАШЕ И ТИ ПОВЕКЕ ДА СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАШ,ДА СЕ ЈАВИШ ВО МОН,ДА ПРАШАШ НЕКОГО..
ЕВЕ НА ПРИМЕР ЈАС ТРЕБАШЕ ДА СИ ЈА ПРОДОЛЖАМ СТИПЕНДИЈАТА,А ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО КОЈ ПЕРИОД НЕМАШЕ НА ВЕБ СТРАНАТА,ПА СЕ РАСПРАШУВАВ,БАРАВ ВО ВЕСНИЦИ,СЕ ЈАВУВАВ,ГИ БАРАВ И ЕДВАЈ НЕКАКО КАЖАА КОГА ТРЕБА ДА СЕ ОДИ..ИПАК СИГУРНО ТИЕ ПАРИ НА ТАЦНА НЕМА ДА ТИ ГИ ДАДАТ..
ПОЗДРАВ ПА СЕ НАДЕВАМ ДЕКА КЕ ИМАШ СРЕКА И КЕ ГО РЕШИШ ПРОБЛЕМОТ..:back::back:

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.312
Поени од реакции
2.377

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
АБЕ ДЕВОЈЧЕНЦЕ,ЛЕЛЕ МНОГУ МИ Е ЖАЛ ЗА ТОА ШТО ТИ СЕ ДЕСИЛО,АЛИ ТРЕБАШЕ И ТИ ПОВЕКЕ ДА СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАШ,ДА СЕ ЈАВИШ ВО МОН,ДА ПРАШАШ НЕКОГО..
ЕВЕ НА ПРИМЕР ЈАС ТРЕБАШЕ ДА СИ ЈА ПРОДОЛЖАМ СТИПЕНДИЈАТА,А ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО КОЈ ПЕРИОД НЕМАШЕ НА ВЕБ СТРАНАТА,ПА СЕ РАСПРАШУВАВ,БАРАВ ВО ВЕСНИЦИ,СЕ ЈАВУВАВ,ГИ БАРАВ И ЕДВАЈ НЕКАКО КАЖАА КОГА ТРЕБА ДА СЕ ОДИ..ИПАК СИГУРНО ТИЕ ПАРИ НА ТАЦНА НЕМА ДА ТИ ГИ ДАДАТ..
ПОЗДРАВ ПА СЕ НАДЕВАМ ДЕКА КЕ ИМАШ СРЕКА И КЕ ГО РЕШИШ ПРОБЛЕМОТ..:back::back:
Не е вина на девојчето туку на неспособната администрација. Трбаше да се направи еден систем каде преку еден меил ќе се обавестуваат студентите за степендиите.
И само да биде појасно степендиите не ги дава админстрација, ниту влада, ниту странски донации туку ги дава државата преку нашите даноци и тие пари се даваат за да се помогнат талентираните студенти.
Од истите пари доаѓаат и нивните плати.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Еј жими се машки ќе не заебат ако не пуштат пари пред да почнат уписите...

Член од
31 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
еј дечки фала ви многу, некако ги пратив документите за потпишување стипендија и сега само се чека да ти ги префрлат парите на сметката или???

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
КОНКУРС за доделување на стипендии за последипломски студии и стипендии за стекнување на докторат во учебната 2007/2008 год.

Добро има ли некој на форумов, што знае некаква информација за овие стипендии. Јас ги поднесов документите, и сеуште нема никаков абер за тоа :tapp:

како си поднел документи???? Па нели гледаш дека конкурсот е за учебната 2007/2008 година! За оваа година сеуште не е излезен конкурсот за постдипломски студии. како ти ги прмиле документите???
Чоече дај објасни те молам,ме збуни.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
како си поднел документи???? Па нели гледаш дека конкурсот е за учебната 2007/2008 година! За оваа година сеуште не е излезен конкурсот за постдипломски студии. како ти ги прмиле документите???
Чоече дај објасни те молам,ме збуни.
Мислам дека уште од лани нема никакви информации за оваа стипендија :)
Лани излезе само конкурсот и после тоа ништо за него. Само да се достават документите и тоа беше тоа.
Знам последен пат другарката ја прашав за оваа стипендија во октомври-ноември и рече никој ништо не кажува. Сите викаат ќе биде, ни кажуваат дали си одбиен ни дали примен...

Уште една измама веројатно.
Само да броиш и да ставаш рецки за измамиве за стипендииве.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Мислам дека уште од лани нема никакви информации за оваа стипендија :)
Лани излезе само конкурсот и после тоа ништо за него. Само да се достават документите и тоа беше тоа.
Знам последен пат другарката ја прашав за оваа стипендија во октомври-ноември и рече никој ништо не кажува. Сите викаат ќе биде, ни кажуваат дали си одбиен ни дали примен...

Уште една измама веројатно.
Само да броиш и да ставаш рецки за измамиве за стипендииве.

Имам среќа и иам колешка на работа од Министерство за образование.
Она што е најблиску до вистината е дека министерството треба да донесе нова одлука и нов правилник за доделување и висина на стипендии за постдипломски студии. Откога ќе се донесе таа одлука, ќе се рааспише конкурс.Најверојатно време-почеток на март....да се надеваме!!!!!!!!
јас пратам ептен ситуација, така да ќе бидете благовремено известени за тоа кога ќе излезе конкурсот. Она што мене ме загрижува е фактот дека се доделуваат само 55-60 стипендии....конкретно за мојот смер општествени науки.

Член од
31 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
дечки откако ќе се предадат документите за потпишување на стипендијата и се чека после само да ти ги префрлат парите на сметката или пак треба да се оди до скопје????:uvo:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Слушнав на вести стипендиите ќе бидат покачени за 10% но тоа важи за овие или за од следната година?
Ако некој разбрал подобро да ми каже

Kajgana Shop

На врв Bottom