Стипендии

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Се јавив денеска во министерството и рекоа дека конечниот список ќе го објават деновиве, така да чекајте...:nesum:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
Hvala qrcu!

Сега што треба да правиме? Чекаме да не контактираат?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Ќе изваат дополнително соопштение кога треба да одиме да потпишуваме договорите...

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Ама се клошари значи....ме имаше на прелиминарен со таму над 80 поени, а ме нема на конечен.....над 8.0 просек е за технички факултети јас имам 8.89 и сакаат да кажат дека нема да ми дадат ?!?!:toe:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Некој да не знае кога ќе излегува конкурсот за стипендии за постдипломците???? И колку ќе изнесува стипендијата?????
Росоњерка????некако најупатена ми изгледаш, да не имаш некое инфо???
однапред благодарам!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ама се клошари значи....ме имаше на прелиминарен со таму над 80 поени, а ме нема на конечен.....над 8.0 просек е за технички факултети јас имам 8.89 и сакаат да кажат дека нема да ми дадат ?!?!:toe:
До документите е.
Значи нешто не ти е регуларно затоа те нема на конечниот.

Сите оние што ги имало на прелиминарниот список и што однеле регуларни и правилно пополнети документи ги има на конечниот.

Барем лани така беше, веројатно и годинава.
Сеа ново соопштение за потпишување на договорот ќе има месецов.
И после март вајда ќе си ги земете картичките, ќе има пак соопштение и за тоа.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Некој да не знае кога ќе излегува конкурсот за стипендии за постдипломците???? И колку ќе изнесува стипендијата?????
Росоњерка????некако најупатена ми изгледаш, да не имаш некое инфо???
однапред благодарам!
Конкурсот за стипендии за постдипломци ќе се објави во март, и мислам дека треба да биде околу 8000.:helou: Така да рано е за тоа.:helou:

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Мене општо ми е скурчено од работата на министерствово, ако може веќе така да го наречам.
Прво, во март месец излегол конкурс на кој конкурирале постдипломци и до ден денес нема резултати.
Второ, со пријавувањето на стипендиите се претера у пичке материне. Па нова година ќе дојде веќе, договорите нема да се поднесени.
Трето, јас моите документи ги предадов уште на 25 октомви и сеуште немам ама ни п од пари префрлено на сметка.
Четврто, за другите 125 ИТ стипендии кои ги доделија, направија свеченост, се изрекламираа, снимаа, си кренаа рејтинг, а парите, никаде ги нема.

А да си направиме ние едно штрајче. Кога можат професориве што денес не им се прди на лева страна па ќе штрајкуваат, зашто и ние да не кренеме глас ебаго. Патем, има , велам има, голем број студенти кои стипендијата им е дел од основните средства за егзистенција во текот на годината, а не само неповратна сума за летен одмор.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
До документите е.
Значи нешто не ти е регуларно затоа те нема на конечниот.

Сите оние што ги имало на прелиминарниот список и што однеле регуларни и правилно пополнети документи ги има на конечниот.

Барем лани така беше, веројатно и годинава.
Не бе, се си беше регуларно...како што имав за прелиминарниот напишатно така поврдив со документи и ме нема на конечниот....

Патем, да не има некој искуство со жалби од оваа област ?!?!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не бе, се си беше регуларно...како што имав за прелиминарниот напишатно така поврдив со документи и ме нема на конечниот....

Патем, да не има некој искуство со жалби од оваа област ?!?!
Ах уште жалба им фали, ќе ти донесат одлука за 5 години кога ќе дипломираш.
Пробај отиди до министерство и прашај си што е проблемот. Ако се јавиш по телефон не верувам дека ќе ти помогнат, подобро оти побуни се лично.

А за документите види со некој другар, пријател дали сигурно точно си пратил.
Али штом те имало на прелиминарниот а те нема на конечниот или е грешка или до документите.
Отиди си уште неделава до "ценетото" министерство.

И кажи им да ни пуштат пари до нова година :icon_lol:

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
еве ви го моделот за пресметка на поените... го имав во ексел ама сеа по сеќавање ќе го прам

poeni = x + y + z + k
x = 75 *(prosek/10)
y = 10 za tehnicki ili 6.25 za opstestveni
z = (1 - ((vkupni_prihodi_vo_semejstvoto/brojot_na_clenovi)/15300)) * 5
k = natprevari :D :D :D megunarodni, domasni.. taka se po vaznost..
za ova 15300 ne sum bas najsiguren oti me mrzi da vidam na stat.gov.mk (prosecna neto plata za poslednite 3 meseci)
пример студент на општестен факултет, со 8,7 просек и 30.000 вкупни приходи во неговото 4 члено семејство ќе има
poeni = (75 * 0.87) + 6.25 + (1-((30.000/4)/15300))*5 = 65.25 +6.25+ 2.55 = 74,05 poeni

D

Deleted member 12196

Гостин
Тоа е неспособност за скролање надоле.
Грешка на компјутерот. Не знам како, но спуштив само една страна. Случајно таму беше тоа што го барав. Во вториот обид видов дека има седум страни.

Член од
13 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
0
еј дечки а да не знаете кога ќе пуштат пари од министерство.
ми требаат:baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom