Стипендии

Член од
2 октомври 2021
Мислења
166
Поени од реакции
133
Сакам да ве прашам за група В "
в) Трета група:

500 стипендии (480 стипендии за студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните универзитети и високообразовни установи и 20 стипендии за студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на приватните универзитети и високообразовни установи), за студенти запишани на студиски програми од научните подрачја на природно-математичките, техничко-технолошките, биотехничките и/или медицинските науки и кои постигнале просечен успех од I-та до тековно запишаната студиска година најмалку 7,00 просечен успех.
"
Дали ова ги вклучува информатичките факултети?
Исто така во врска со група А, дали ги вклучува приватните факултети?
 

Вито Корлеоне

Вито Корлеоне - Кралот на форумската џунгла
Член од
3 јануари 2023
Мислења
18
Поени од реакции
8
Едно не можам да разберам, зошто сите се малтретирате за стипендии? Да бидам под стрес и притисок за намалување од 150-200€. Добро,разбирам за луѓето кои не се во толку добра финансиска состојба па и 50€ би им направиле огромна промена.

Глупо ми е за оние кои што се запишани по приватните факултети кои имале пари да платат 2000€ за факултет и бркаат просек за намалување од 150-200€.

Исто и за оние од државен… Приватна квота 400€ намалување на 150-200€. Наместо да се фокусира на струката он брка просек за ситно намалување…

А за стипендијата за учениците од средните училишта, подобро да не зборуваме… МИЗЕРИЈА!
 
Член од
21 март 2014
Мислења
514
Поени од реакции
375
Ќе ни порамнат ли на тие што сме земале заклучно со лани пониска стипендија? Дали можеби некој веќе има добиено средства?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom