- Член од
- 1 јули 2010
- Мислења
- 138
- Поени од реакции
- 22
Ок значи горе доле 12-13 саати,тоа ме интересираше. Фала
Ти можда немаш, али у автобус има 50 луѓе, така да... .Кој стоел на граница 1 саат? Никогаш на никоја граница немам чекано повеќе од 15 минути, освен неколку пати на враќање од Грција кога имало гужви.
До крај на јули ако идеш, пробај по други агенции уште денес, бидејќи веќе скоро и да нема место.слушнал ли некој за агенција европска линија ?? пошто само тамо најдов слободно место за до сончев брег , агенцијата се наоѓа на дрводекор али многу ми е несигурна.. нигде ништо неможам да најдам за нејзе
Точно 12 часа со автобус. Одев со Скопје турс и така го имаа испланирано времето точно во 20ч тргнавме во 8сабајле таму бевме.А колку саати има до сончев брег од прилика?
Зашто не Euroline , лошо искуство со нив или?Да не е еуролајн? Euroline?
Автобусот мене ми се заеба два пати,еднаш на одење еднаш на враќање со Еуролајн.И тоа скоро на истото место и за одење и за враќање.Првиот пат чекавме да не собере друг автобус неколку саати и во Сончев Брег стигнавме во 2 саат наместо во 9,а за враќање во Скопје стигнав во 3 поручек наместо сабајлето.Зашто не Euroline , лошо искуство со нив или?
Има десетици такви места. Има си кампови со струја, топла вода, со шатори, каравани, бунгалови и итн има диви места само со вода и некое барче наоколу, каде не се плаќа за распнување на шатор. Зависи што точно бараш.Имало некое место во Бугарија, се одело со шатори на плажа. Утре треба да добијам инфо што како и кај се наоѓа. Другар ми тврди дека е многу добро ( и аватуристички) ама јас сакам да прашам дали некој од вас има отидено и да ми го опише искуството. Јас планирав да отидеме со автобус на Златни или Сончев па да си најдеме таму смештај али ми пропадна идејата (не била авантуристичка ) Ако одам во шатор и кога ќе се вратам (ако се вратам ) ќе опишам за наредните генерации ...
Ај ако сакаш пиши нешто за цените,јадење,пиење од прилика како се движат.И тоа 14 лежалка и чадор што ти е евра или левови.сега се вратив и од таму и од таму. Златните е по-мирно но како и на сончев има многу странци највеке руси, романци, норвежани, белгиици, французи, англичани, германци и тн. Разликата од златните и сончев е што на сончев брег има повеќе журки и на брегот 50метра на внатре е плитко до колена и после се задлабочува, додека на златните е по-кратко плиткото ниво. И на двете места е многу чисто и све е реновирано а цените се горе-долу исти. На златните лежанка и чадор = 16, на сончев = 14. Јадење и пиење цените се исти. Интересно ми беше што на златните понекогаш на брегот наидуваа малечки медузи кои можеш слобоно да си ги колекционираш со Раце! Препорачувам Сончев брег затоа што е близу до несебар (братучед на охрид по визија), до елените, до Св. Влас и Обзор кои што се многу интересни и прекрасни места да се посетат.
за оние кои мислат да одат во Албена (по на север од златните) би им препорачала да отидат до Нос Калиакра и да си ги наполнат батериите. Водата е кристално јасна и на 30м длабочина а глетката е уникатна.
Бугарското црноморие за разлика од пред 5 години е многу по-напред и има за секој од секое по многу.
поздрав од Варна!
левови се разбира. На Златните: пица парче = 2лв, лименка пиво бугарско Загорка = 2 лв, хајнекен = 3/ 3.50лв, сладолед 3лв, вода 1.5л = 2.50лв, масло за сончање = 20/23 лв, сендвичи од 3 до 10 лева, лименка кока кола =2лв, ред бул = 3/ 3.50лв, чипсови = од 2 до 5лв и така... нешто по конкретно питај, сега не ми текнува, дека не сум пазарувала многуАј ако сакаш пиши нешто за цените,јадење,пиење од прилика како се движат.И тоа 14 лежалка и чадор што ти е евра или левови.