Сончев брег

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Ок значи горе доле 12-13 саати,тоа ме интересираше. Фала

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Кој стоел на граница 1 саат? Никогаш на никоја граница немам чекано повеќе од 15 минути, освен неколку пати на враќање од Грција кога имало гужви.
Ти можда немаш, али у автобус има 50 луѓе, така да... :).

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
слушнал ли некој за агенција европска линија ?? пошто само тамо најдов слободно место за до сончев брег , агенцијата се наоѓа на дрводекор али многу ми е несигурна.. нигде ништо неможам да најдам за нејзе

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Да не е еуролајн? Euroline?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
слушнал ли некој за агенција европска линија ?? пошто само тамо најдов слободно место за до сончев брег , агенцијата се наоѓа на дрводекор али многу ми е несигурна.. нигде ништо неможам да најдам за нејзе
До крај на јули ако идеш, пробај по други агенции уште денес, бидејќи веќе скоро и да нема место.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Имало некое место во Бугарија, се одело со шатори на плажа. Утре треба да добијам инфо што како и кај се наоѓа. Другар ми тврди дека е многу добро ( и аватуристички) ама јас сакам да прашам дали некој од вас има отидено и да ми го опише искуството. Јас планирав да отидеме со автобус на Златни или Сончев па да си најдеме таму смештај али ми пропадна идејата (не била авантуристичка :D) Ако одам во шатор и кога ќе се вратам (ако се вратам :D) ќе опишам за наредните генерации ... :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А колку саати има до сончев брег од прилика?
Точно 12 часа со автобус. Одев со Скопје турс и така го имаа испланирано времето точно во 20ч тргнавме во 8сабајле таму бевме.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Зашто не Euroline , лошо искуство со нив или?
Автобусот мене ми се заеба два пати,еднаш на одење еднаш на враќање со Еуролајн.И тоа скоро на истото место и за одење и за враќање.Првиот пат чекавме да не собере друг автобус неколку саати и во Сончев Брег стигнавме во 2 саат наместо во 9,а за враќање во Скопје стигнав во 3 поручек наместо сабајлето.

Член од
24 декември 2009
Мислења
312
Поени од реакции
18
Имало некое место во Бугарија, се одело со шатори на плажа. Утре треба да добијам инфо што како и кај се наоѓа. Другар ми тврди дека е многу добро ( и аватуристички) ама јас сакам да прашам дали некој од вас има отидено и да ми го опише искуството. Јас планирав да отидеме со автобус на Златни или Сончев па да си најдеме таму смештај али ми пропадна идејата (не била авантуристичка :D) Ако одам во шатор и кога ќе се вратам (ако се вратам :D) ќе опишам за наредните генерации ... :)
Има десетици такви места. Има си кампови со струја, топла вода, со шатори, каравани, бунгалови и итн има диви места само со вода и некое барче наоколу, каде не се плаќа за распнување на шатор. Зависи што точно бараш.

Имај на ум дека ако си на платено кампување, нема да е многу поевтино од обично сместување за 15 лв. / 7.50 евра на ден.

Еве например на кампингот "Лагуна" до Сончев брег: Ако сте две лица со автомобил, ќе ви излезе 2х4 лв. на човек + 6 лв. за шатор + 4 лв. за автомобил = 18 лв. (9 евра) - по 9 лв.на човек. Во оваа цена влегува струјата, водата, користење на базен, безжичен интернет и интернет терминал.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
сега се вратив и од таму и од таму. Златните е по-мирно но како и на сончев има многу странци највеке руси, романци, норвежани, белгиици, французи, англичани, германци и тн. Разликата од златните и сончев е што на сончев брег има повеќе журки и на брегот 50метра на внатре е плитко до колена и после се задлабочува, додека на златните е по-кратко плиткото ниво. И на двете места е многу чисто и све е реновирано а цените се горе-долу исти. На златните лежанка и чадор = 16, на сончев = 14. Јадење и пиење цените се исти. Интересно ми беше што на златните понекогаш на брегот наидуваа малечки медузи кои можеш слобоно да си ги колекционираш со Раце! :) Препорачувам Сончев брег затоа што е близу до несебар (братучед на охрид :) по визија), до елените, до Св. Влас и Обзор кои што се многу интересни и прекрасни места да се посетат.
за оние кои мислат да одат во Албена (по на север од златните) би им препорачала да отидат до Нос Калиакра и да си ги наполнат батериите. Водата е кристално јасна и на 30м длабочина а глетката е уникатна.
Бугарското црноморие за разлика од пред 5 години е многу по-напред и има за секој од секое по многу.
поздрав од Варна!

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
сега се вратив и од таму и од таму. Златните е по-мирно но како и на сончев има многу странци највеке руси, романци, норвежани, белгиици, французи, англичани, германци и тн. Разликата од златните и сончев е што на сончев брег има повеќе журки и на брегот 50метра на внатре е плитко до колена и после се задлабочува, додека на златните е по-кратко плиткото ниво. И на двете места е многу чисто и све е реновирано а цените се горе-долу исти. На златните лежанка и чадор = 16, на сончев = 14. Јадење и пиење цените се исти. Интересно ми беше што на златните понекогаш на брегот наидуваа малечки медузи кои можеш слобоно да си ги колекционираш со Раце! :) Препорачувам Сончев брег затоа што е близу до несебар (братучед на охрид :) по визија), до елените, до Св. Влас и Обзор кои што се многу интересни и прекрасни места да се посетат.
за оние кои мислат да одат во Албена (по на север од златните) би им препорачала да отидат до Нос Калиакра и да си ги наполнат батериите. Водата е кристално јасна и на 30м длабочина а глетката е уникатна.
Бугарското црноморие за разлика од пред 5 години е многу по-напред и има за секој од секое по многу.
поздрав од Варна!
Ај ако сакаш пиши нешто за цените,јадење,пиење од прилика како се движат.И тоа 14 лежалка и чадор што ти е евра или левови.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Ај ако сакаш пиши нешто за цените,јадење,пиење од прилика како се движат.И тоа 14 лежалка и чадор што ти е евра или левови.
левови се разбира. На Златните: пица парче = 2лв, лименка пиво бугарско Загорка = 2 лв, хајнекен = 3/ 3.50лв, сладолед 3лв, вода 1.5л = 2.50лв, масло за сончање = 20/23 лв, сендвичи од 3 до 10 лева, лименка кока кола =2лв, ред бул = 3/ 3.50лв, чипсови = од 2 до 5лв и така... нешто по конкретно питај, сега не ми текнува, дека не сум пазарувала многу :)
имај предвид дека ова е оптимално, по некои супермаркети може да се најде со 50стотинки до 1лев помалку, а некаде и поскапо... позз

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.134
Брат ми баш денес се врати од Сончев Брег ...го прашувам како си поминал многу задоволен ...
нашле хотел од вечер за 20 евра...добар бил , не бил лош , многу е задоволен од ноќниот живот ...имало многу дискотеки , кафичи и исти ствари ..имало се баш се ..ми расправаше едно 1 саат ..цените биле исти како тука малце мош повисоки(за супермаркети зборувам)...важно задоволен е и од местото , и од поминот ..екстра било..:)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
на 630км е од мене :)
здравје догодина, ќе го посетам..

само кажете цени, за смештај ..шо како? сите викат поефтино било од Охрид ..

Kajgana Shop

На врв Bottom