Сонови, толкување на сонови

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Вчера сонував два сона кои не се поврзани. Во едниот сон голем црн најцрн чад се издигнуваше позади Водно. Ама ептен многу висок, цел град го затемни, како сенка да фрли. Интересно е што не осеќав нешо страв или паника. А чадот само се зголемуваше и скоро да го заобиколуваше цело Скопје.
Во вториот сон еднсотавно ме изрешетаа, бев погоден со неколку куршуми, дури осетив крв на фацата, почнав да паѓам по скали и тогаш нормално се рабудив.
ТОлкување некој?

T

Tetro

Гостин
Ми треба толкување од лице кое знае барем повеќе од мене:

Сум се возел у кола со повеќе лица, кои не се битни во случката. Музиката и муабетите се исто неважни. Така возејќи поминуваме еден политичар, кој не е на никаква функција моментално (ако сметате дека е важно неговото име, ќе ви го кажам), се решил да протестира и да оди пеш по патот се` додека не го послушаат тие кои се влијателни (бара нешто, а што бара не сум баш запознат). Почнавме со колата да се движиме полека, лагано покрај него и да го зафркаваме. Го видов неговото лице, обраснато со брада, косата подолга и мрсна, облеката му беше стара и искината.... Се вознемири човекот и почна да бара камења и да мава по нас, по што ние избегавме набрзо. Ако значи нешто, возачот бев јас, како најискусен од друштвото, а сонот е сонуван претходната ноќ (21-02-2011, рано сабајле, пред 06ч.)

Ако е нешто нејасно, може да ме контактирате преку ПП

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Единствена врска која што ја гледам во сонов се боите и боите од првиот сон, значи првиот слој убаво ми текнува беше црвен, па потоа плав, па жолт, па пурпурен, па бел, па зелен и понатаму незнам

Можеби си ги видел електормагнетните енергии на човековото тело АУРИ како што вели метатрон ,, Светлината на нашата душа" светлината доаѓа од чакрите, спиритуалните центри на нашето тело, овие енергии можат да бидат почувствувани исто како и аурата, еве накратко тие бои што си ги видел што означуваат..
Reds
All warning signs in life are shown as red, and colour within the aura is no different. It is a colour of activity and represents animal elements within us, all things physical and materialistic thinking. Red can aid with circulation and heat, but is usually an indication of negative aspects. Reds can indicate selfishness, hate or temper. Others can represent lust and passion. An over exposure to read makes us uncomfortable.

Blues
Blue is a colour where the hues can be very important. The lightest colours represent stimulation and mental intuitiveness, the darkest colours can represent melancholia. But all blues represent the informational processes and the brain. Dark blues are good for calming and soothing and are extremely effective in karma reduction. But should not be over used. Students often have light blues represented within there auras. It represents the in pouring of energy and the mental activity that they are undergoing.

Yellows
Yellow is representative of intellect. Each shade represents a type of functioning or ability. Light = high thought, ruddy = timidity. Yellow represented within the aura shows conscious mental activity represented within the area that the colour shows itself.

Indigo/Violet
This colour represents the intuitive and spiritual combination of blue and purple. Violet being present in the aura represents a great deal of protection is present. Spiritual activity is also represented in hues within this spectrum.

White
White light represents a mixture of all colours together in balance. It is the spiritual colour and show complete balance. We take from white what ever we need. It is very protective. It represents health and good being.

Greens
Green is a growth colour. It brings to mind new beginnings, fresh growth and also health and happiness. Green is a reflection of all things natural and is an excellent colour to remind us of natures cycles. New beginnings and the constant cycle of growth and decay. Green is a healing colour because it represents regeneration and regrowth. (however green is a bad colour to use with cancer as it stimulates growth!). In the aura green is positive as it represents a new beginning. .
извор
http://healing-arena.blogspot.com/2008/08/auras-aura-light-of-soul-human-aura-is.html

Член од
16 февруари 2011
Мислења
36
Поени од реакции
12
Многумина сонуваат дека таткото им умира, мене лично тој ми е еден од најстрашните сонови во цел живот, исто така е многу реален и ми се повторува. Бидејќи, поедноставено речено, ги сонуваме своите подсвесни желби и стравови, за машките е природно да сонуваат загуба на таткото поради поврзаноста на мајката. А сите, женските и машките го сонуваат тоа кога се чувствуваат ранливо или се плашат за финансиската состојба во домот, татковината, од недостаток на средства па дури и храна... Да не се плашиш дека отказ ќе добиеш, или така нешто?
Дај напиши ми точно време и место на раѓање и ќе ти проценам дали имаш претскажувачки моќи.

--- надополнето ---

Интересно е што не осеќав нешо страв или паника. А чадот само се зголемуваше и скоро да го заобиколуваше цело Скопје.
Во вториот сон еднсотавно ме изрешетаа, бев погоден со неколку куршуми, дури осетив крв на фацата, почнав да паѓам по скали и тогаш нормално се рабудив.
ТОлкување некој?
Првиот сон значи дека генерално ќе ти се влоши состојбата во која се наоѓаш, но ти ќе останеш заштитен, или дека и покрај се чувствуваш внатрешен мир и спокој. Веројатно си среќен во љубовта или практикуваш медитација. Втoриот сон може да значи дека на момент ти паднал притисокот. Но и спротивно од толкувањето на претходниот сон, може да значи несигурност, лошо одвивање на ситуацијата кадешто ќе „паднеш“.
Па сега ти види си, биди внимателен со реакциите, зошто во секој случај се наоѓаш на некаква раскрсница.

--- надополнето ---

Јас можам да сонувам што сакам ,кога ке си легнам може да си направам филм у главата и така заспивам ама темата во сонот е таа што ке ја замислам.
Што со таквите соништа
Луцидните соништа се поврзуваат со астралните проекции (излегување од сопственото тело). На сите што имаат таква дарба им препорачувам да си ја негуваат

Член од
22 февруари 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Nenad

Sonuvav kako gledam kako otkopuvaat grob , so namera da vidat dalie prazen za da stavat nekoj drugvo nego. grobot go otkopuvase baba mi i go otkopa no toj ne bese prazen vnatre imase mrtvo telo koe bese pocnalo da se raspaga, i mi teknuva samo deka taa so svoite race ga kine delovi od teloto del po del za grobot da ostane prazen za da ima mesto za nekoj drug. Znae nekoj sto bi mozelo da znaci sonot?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Јадев чоколадо кога дојдоа на гости мои роднини. И јас почнав да ги нудам со чоколадата. Зедоа, и уште малку остана и јас го дојадов. Може некој да ми го протолкува сонов?
Добар знак е ова, ќе успееш по краток период на непогодности.

--- надополнето ---

Чудна работа ама овие 5-6дена по ред што и да сонувам ми текнува премногу јасно на тоа, иначе ич не се сеќавав.Сега сонував како снег топам со мајка ми.Хахха некоја вода сме земале топла и ја фрламе врз снегот и го топиме, имаше и уште нешто ама и тоа беше околу топење на некој снег
Твоите стравови ќе се растопат исто како снегот и ќе се претворат во среќа, радост.

--- надополнето ---

Вчера сонував два сона кои не се поврзани. Во едниот сон голем црн најцрн чад се издигнуваше позади Водно. Ама ептен многу висок, цел град го затемни, како сенка да фрли. Интересно е што не осеќав нешо страв или паника. А чадот само се зголемуваше и скоро да го заобиколуваше цело Скопје.
ТОлкување некој?
Првиот сон означува дека си преокупиран со некој стравови и сомнежи, вториот имаш тајни непријатели што работат за твое исфрлување од некаде, можеби од работа? ако си вработен.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Sonuvav kako gledam kako otkopuvaat grob , so namera da vidat dalie prazen za da stavat nekoj drugvo nego. grobot go otkopuvase baba mi i go otkopa no toj ne bese prazen vnatre imase mrtvo telo koe bese pocnalo da se raspaga, i mi teknuva samo deka taa so svoite race ga kine delovi od teloto del po del za grobot da ostane prazen za da ima mesto za nekoj drug. Znae nekoj sto bi mozelo da znaci sonot?
Постов го преместив од друга тема - протолкувајте му го :)

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
...ziva li e babata, predpostavuvam deka e ... toj grob sto se otvora ke treba da se popolni...nekoj ke go popolni , dali imate nekoj takov , bolen ,star ili nesto sl..... imav i nesto drugo , ama ne ... ova e" loso " znaci pretskazuva takvo nesto...
, a i mi izgleda deka baba ti i ne e bas dobra licnost...

T

Tetro

Гостин
Anyone??

Сум се возел у кола со повеќе лица, кои не се битни во случката. Музиката и муабетите се исто неважни. Така возејќи поминуваме еден политичар, кој не е на никаква функција моментално (ако сметате дека е важно неговото име, ќе ви го кажам), се решил да протестира и да оди пеш по патот се` додека не го послушаат тие кои се влијателни (бара нешто, а што бара не сум баш запознат). Почнавме со колата да се движиме полека, лагано покрај него и да го зафркаваме. Го видов неговото лице, обраснато со брада, косата подолга и мрсна, облеката му беше стара и искината.... Се вознемири човекот и почна да бара камења и да мава по нас, по што ние избегавме набрзо. Ако значи нешто, возачот бев јас, како најискусен од друштвото, а сонот е сонуван претходната ноќ (21-02-2011, рано сабајле, пред 06ч.)

A

Auditore

Гостин
Сонов е најтазе, ме разбуди од спиење, вака се случуваше:
Одам јас по улица со еден човек со кој сум скаран и се расправаме цело време кој бил во право кој не, и проаѓаме кај една куќа и во дворот ја здогледувам девојка ми, нејзината најдобра другарка и еден дечко што и се пушта, тие седат тројца и разговараат и неможев да слушнам што зборуваат, јас ги подминав и потоа се завратив а девојка ми не ме виде, застанав на оградата и ги слушав а неможев да чујам што зборуваат и тогаш нејзината другарка и рече, еј Милан, и оваа тогаш се врти цела избезумена и ме прашува што барам таму, јас и викам што значи ова, таа почна да се губи и мислеше дека сум слушнал што зборуваат и почна да ми објаснува а работата била да излеле они двајца и да се смуваат затоа што се свиѓале еден на друг, тоа е.
Самбади?
Ајде толкувачи, излвечете барем нешто.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.548
Поени од реакции
4.462
Значи вака...Сонував како треба да излегувам со другарите и од дома ме прашуваат имаш ли пари? Јас одговарам имам 610 денари. И тогаш мајка ми нуди да земам уште 6000 денари. И јас и реков дека нема потреба и дека ми се доволни парите што ги имам. Но она инсистираше и ги земав што да правам..Што значи ова?
Anyone? Please :S

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Сонов е најтазе, ме разбуди од спиење, вака се случуваше:
Одам јас по улица со еден човек со кој сум скаран и се расправаме цело време кој бил во право кој не, и проаѓаме кај една куќа и во дворот ја здогледувам девојка ми, нејзината најдобра другарка и еден дечко што и се пушта, тие седат тројца и разговараат и неможев да слушнам што зборуваат, јас ги подминав и потоа се завратив а девојка ми не ме виде, застанав на оградата и ги слушав а неможев да чујам што зборуваат и тогаш нејзината другарка и рече, еј Милан, и оваа тогаш се врти цела избезумена и ме прашува што барам таму, јас и викам што значи ова, таа почна да се губи и мислеше дека сум слушнал што зборуваат и почна да ми објаснува а работата била да излеле они двајца и да се смуваат затоа што се свиѓале еден на друг, тоа е.
..kolku vreme si so devojkata i kolku dobro ja znaes ?...ova ke ti kazev deka e potsvesen strav , ama ne e ... ne e vo sekoj slucaj tvoj strav... ama e ..nejzin...pogledaj malku podobro , ....ako si nacul nesto , poslusaj malku podobro , ova nesto kazuva , pocnuva so kavga, raspravija, sredba, pravdanje(raspravija) a sto li ke sledi ....???

--- надополнето ---

...ne znaes za sto ti bile parite...da kupis, da platis...vaka edinstveno nesto e zgolemuvanjeto od deset pati i pokraj toa sto nemas potreba, ne znam za sto i kako ne kzuva mnogu ova , ne obrnuvaj vnimanie

--- надополнето ---

....ode , ne ste bitno vi , ne e sonot za vas , niti za tebe ,tuku za nego , za politicarot...ponekogas dobivame refleksii preku potsvesta od kolektivnata svest , od idninata, minatoto itn...toj sto ne e nafunkcija , znaci taka kako sto go gledate , taka se cuvstvuva , toa e vistinskiot toj , toa go ima vo sebe . zapusten , zaboraven , nesreden , otfrlen , zagrizen i saka,saka da dobie nesto , ama odbiva sekakva pomos , odi pes , se sto imal kako podrska i pomos izgubil, i sega e sam i kako da e zbudalen, ...izbori idat...toj ke bara , ama ke bara da go cenat i negovata vrednost da ja dobie tuka a so toa i sansa da bide nekoj i nesto ...toj trgnal po patot...do kade ke stigne kojznae....znaci celata vizija e za nego , ne e za tebe.... iskreno kako sto gledam od ovde , ne veruvam deka daleku ke stigne ili ke dobie nesto , ama nikogas ne se znae...

Член од
16 февруари 2011
Мислења
36
Поени од реакции
12
politicarot e zrtva i mozebi se poistovetuvas so nego. Dali ti se slucuva vo posledno vreme da davas idei koi ne ti se prifateni, ili da imas zelba da gi smenis rabotite? Verojatno podsvesta ti kazuva deka tvoite idei nema da se dobro prifateni. Sto cuvstvuvase vo sonot koga go vide liceto na politicarot, i dali koga toj se voznemiri bese lut ili isplasen?
Pozdrav

--- надополнето ---

...ziva li e babata, predpostavuvam deka e ... toj grob sto se otvora ke treba da se popolni...nekoj ke go popolni , dali imate nekoj takov , bolen ,star ili nesto sl..... imav i nesto drugo , ama ne ... ova e" loso " znaci pretskazuva takvo nesto...
, a i mi izgleda deka baba ti i ne e bas dobra licnost...
Dali majka ti ili baba ti odele na grobista denovive ili zboruvale za toa? Zosto kinenjeto e grubo zemeno navistina nacin koga se otvara grob da se napravi mesto za nov pokojnik. Starite koski se vadat, se mijat so vino i maslo i se stavaat vo eden agol od grobot. Ovaa procedura mozebi izgleda morbidna no vsusnost e izraz na najgolemo pocituvanje i ljubov kon stariot pokojnik. Mozebi dedo ti e pocinat i i nedostiga na baba ti? Ako ne e, ti ja gledas nivnata vrska i ljubov i se voodusevuvas od nea, i sfakas deka e najprekrasnata rabota vo zivotot.

T

Tetro

Гостин
Dali ti se slucuva vo posledno vreme da davas idei koi ne ti se prifateni, ili da imas zelba da gi smenis rabotite? Verojatno podsvesta ti kazuva deka tvoite idei nema da se dobro prifateni. Sto cuvstvuvase vo sonot koga go vide liceto na politicarot, i dali koga toj se voznemiri bese lut ili isplasen?
Прв болд: Ретко можеби, претежно ме прифаќаат.
Втор болд: Тоа не можам да ти кажам, обично кога возам сум сконцентриран на патот. И така, не сум ја забележал неговата реакција.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Прв болд: Ретко можеби, претежно ме прифаќаат.
Втор болд: Тоа не можам да ти кажам, обично кога возам сум сконцентриран на патот. И така, не сум ја забележал неговата реакција.
...ne e ova za tebe , ne se opteretuvaj so toa....ti mu se potsmevas , ne mozes da se potsmevas sam na sebe ...ne e toj tvoja slika...

Kajgana Shop

На врв Bottom