Сонов е најтазе, ме разбуди од спиење, вака се случуваше:
Одам јас по улица со еден човек со кој сум скаран и се расправаме цело време кој бил во право кој не, и проаѓаме кај една куќа и во дворот ја здогледувам девојка ми, нејзината најдобра другарка и еден дечко што и се пушта, тие седат тројца и разговараат и неможев да слушнам што зборуваат, јас ги подминав и потоа се завратив а девојка ми не ме виде, застанав на оградата и ги слушав а неможев да чујам што зборуваат и тогаш нејзината другарка и рече, еј Милан, и оваа тогаш се врти цела избезумена и ме прашува што барам таму, јас и викам што значи ова, таа почна да се губи и мислеше дека сум слушнал што зборуваат и почна да ми објаснува а работата била да излеле они двајца и да се смуваат затоа што се свиѓале еден на друг, тоа е.
..kolku vreme si so devojkata i kolku dobro ja znaes ?...ova ke ti kazev deka e potsvesen strav , ama ne e ... ne e vo sekoj slucaj tvoj strav... ama e ..nejzin...pogledaj malku podobro , ....ako si nacul nesto , poslusaj malku podobro , ova nesto kazuva , pocnuva so kavga, raspravija, sredba, pravdanje(raspravija) a sto li ke sledi ....???
--- надополнето ---
...ne znaes za sto ti bile parite...da kupis, da platis...vaka edinstveno nesto e zgolemuvanjeto od deset pati i pokraj toa sto nemas potreba, ne znam za sto i kako ne kzuva mnogu ova , ne obrnuvaj vnimanie
--- надополнето ---
Ми треба толкување од лице кое знае барем повеќе од мене:
Сум се возел у кола со повеќе лица, кои не се битни во случката. Музиката и муабетите се исто неважни. Така возејќи поминуваме еден политичар, кој не е на никаква функција моментално (ако сметате дека е важно неговото име, ќе ви го кажам), се решил да протестира и да оди пеш по патот се` додека не го послушаат тие кои се влијателни (бара нешто, а што бара не сум баш запознат). Почнавме со колата да се движиме полека, лагано покрај него и да го зафркаваме. Го видов неговото лице, обраснато со брада, косата подолга и мрсна, облеката му беше стара и искината.... Се вознемири човекот и почна да бара камења и да мава по нас, по што ние избегавме набрзо. Ако значи нешто, возачот бев јас, како најискусен од друштвото, а сонот е сонуван претходната ноќ (21-02-2011, рано сабајле, пред 06ч.)
Ако е нешто нејасно, може да ме контактирате преку ПП
....ode , ne ste bitno vi , ne e sonot za vas , niti za tebe ,tuku za nego , za politicarot...ponekogas dobivame refleksii preku potsvesta od kolektivnata svest , od idninata, minatoto itn...toj sto ne e nafunkcija , znaci taka kako sto go gledate , taka se cuvstvuva , toa e vistinskiot toj , toa go ima vo sebe . zapusten , zaboraven , nesreden , otfrlen , zagrizen i saka,saka da dobie nesto , ama odbiva sekakva pomos , odi pes , se sto imal kako podrska i pomos izgubil, i sega e sam i kako da e zbudalen, ...izbori idat...toj ke bara , ama ke bara da go cenat i negovata vrednost da ja dobie tuka a so toa i sansa da bide nekoj i nesto ...toj trgnal po patot...do kade ke stigne kojznae....znaci celata vizija e za nego , ne e za tebe.... iskreno kako sto gledam od ovde , ne veruvam deka daleku ke stigne ili ke dobie nesto , ama nikogas ne se znae...