Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Xaxaxaxaaaaaaaa шкарт словенска vesna вратена од европски пазар да не се врли трошок де а се направи па ќе се продаде во Makeдонија,а по шкарт sap произведен во Македонија за македонски пазар здравје .Ете го нов sap од аудито на татко ми 7-8 месеци стар акомулатор не му признаваат гаранција стои у гаража
зависи кој како ќе се погоди очигледно на татко ти не му се погодило,а за гаранција џабе ви е, било што да купиш со гаранција овде во МК не вредат ништо и законот за заштита за потрошувачи е слепа за ништо не ги бива,а акумулаторот VESNA што ја имам моментално во моја кола NEXIA стара кола и акумулаторот веќе ми е третата година и пали без проблем дури надвор -20 степени пред некои ден доволно да вклучам на контакт и моторот скока значи проверено искуство ;) ако сакате асален акумулатор земи си MONBAT дури и подобра е од TOPLA.
патем SAP и VESNA не е исто VESNA е од Словенија,а SAP e во MK (пробиштип) и одамна е купено од истиот газда словенец VESNA;)

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
А 2.2 ХДИ е од пежо (PSA) само е промашена инвестиција+тром е ко тротинет,Со лада самара 1.5 ама на бензин ми го гледа ауспухот и дише прегорено уље
Јас возев иста машина на SAAB 9-3 2.2 TiD 125 коња и колата е луда, искрено кажано не е ич трома, старт има феноменален и типот што беше негова рече дека ја возел 220km/h.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
за блек хорс незнам, можда сте во право, ама за вајт хорс гарантирам дека е добар... еве второ зимо си тера без проблем... т.е. завршува веке второво зимо... ги издржа оние минус миљон степени и не промаши ниеднаш на палење... незнам, можда мене ми се погоди... ама не за џабе даваат 3 години гаранција...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Купив за Реното Перион некаков акумулатор, Џонсон Контрол ги правеле... зимава супер си ја тера.
Претходно имаше САП, кој бил ставен пред 2-3 години и со првите есенски денови на 2011 година - цркна.
На Ксарата стои оригиналниот Варта. Тоа трае од 2003...
Инаку, признавам САМО НОВ акумулатор.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
А 2.2 ХДИ е од пежо (PSA) само е промашена инвестиција+тром е ко тротинет,Со лада самара 1.5 ама на бензин ми го гледа ауспухот и дише прегорено уље
И кога се разбуди , УТОП

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Ми се јави проблем вечерва.
Ја палам колата и обртометарот не се помести, светна сигналното за акомулатор и за масло.Ја изгаснав, ја запалив пак, истото и по некое време се намали струјата т.е акомулаторот се испразни.
Шо би можело да биде, ме чуди и тоа шо светна сигналот за масло.Како е врзана маслената пумпа, на струја или механични работи?
Се работи за Поло 1.9 Д

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Форд Мондео, секако.

Опелот си има проблем со квалитет.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Купив за Реното Перион некаков акумулатор, Џонсон Контрол ги правеле... зимава супер си ја тера.
Претходно имаше САП, кој бил ставен пред 2-3 години и со првите есенски денови на 2011 година - цркна.
На Ксарата стои оригиналниот Варта. Тоа трае од 2003...
Инаку, признавам САМО НОВ акумулатор.
Мојот Варта од 2002 исто од Ксара го фрлив лани, топ се !

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ja kupiv sap 66, edna godina ima pominato i sega za sega ne mu fali nisto, pa ke vidime kolku ke tera

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
половен си е половен нов си е нов, за тоа сме начисто.
но пред да купиш нов или половен , пробај да го средиш стариот.
колку што сватив не ти е пробиена келија туку нема снага или не ја држи струјата по наши.
има финта една ке те кошта можи 100 200 денари , и ако успее ке тера уште еда година можеби две, ама со оглед дека нов е колку што е , вреди а се проба.
јас така на моторчето мое му направив и тераше уште една сезона( ке тераше повеќе ама го заборавив една зима на мотор на ладното, и кога го отпакував на пролет акомулаторот беше мртов в крај).

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Според мене и според многумина VARTA, најдобар
јас моментално имам Bosch така ја земав мислам дека кај нас ги нема тие акумулатори ... поправете ме ако грешам

Kajgana Shop

На врв Bottom