Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Јапонските возила не држат цена и не се толку возени, разгледај и со нив. Тојота на пример.
Не се лоши мада сиромашни ми се во опрема некако не е тоа по мој вкус, а и скапи се од 5.000 нагоре може и за 4.500 ама со раткапни, обична клима и сл, сума сумаро, добра Toyota Avensis D-4D да најдеш од 2004 нагоре е од 5.000 евра па до ... само колата без трошкови.

Не е лоша, до душа одлична е, али и бара 8.500 евра, вреди али не ми се дава толку до кај 7000-7500 со се, се иде на ред.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.153
Абе реално од опрема (освен безбедносна, перничиња, АБС итн) ти треба само клима (и тоа мануелна). Се друго ти е шминка и непотребно, барем според мене. Луѓе се палат на кожа во кола ко којзнае што е, а еднаш да седнат со фармерки ќе видам што ќе речат. :)

Дугмиња на волан, приклучок за ајфон, блутут....не се воопшто битни кога купуваш половна кола. Сите овие можиш подоцна да ги вградиш за многу поефтино, ако ти се потребни. Гледај земи солидно возило, супер очувано и со докажана механика мотор, да не другаруваш со мајстори.

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
лагуна dci 2001 па нагоре, пежо hdi, голф со 6 брзини...доста мерак ми праи лагуната, ја имам возено таа верзија, 120 коња со 6 брзини, се наоѓа до 4200-4500 евра, троши 7 у Скопје. пежо 307 hdi мислам дека со 90 коња беше, убаво влече, отворено е 4 литра градска вожња ~ 5,5. и голфот од коливе што сум ги возел а ми прават мерак...брза кола, комфортна, ма да не е колку лагуната..
ми праи мерак и бмв 320дизелаш, ама тие и трошат повеќе, и не се наоѓа за таа цена сочувана...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
ima i ushte edna opcija za razgleduvanje ., da gi pomine site zvanichni servisi kadeshto ima dobri koli od razlichni godishta ., i ako e kupeno od niv iako kako polovno vozilo mislam deka davaat garancija na voziloto od godina dena proshetaj po avtomobilskata ulica ,,,,od tojota bmw,,, pa nataka ., site se vo blizina i mozhesh da napravish sporedba megju modelite i cenite

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Е која е таа финта за 100 - 200 денари, Споделија.
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 17:14 ---
Користам Искра акумулатор 3 та година веќе, горе на акумулаторот има 6 бројки 090210 кога е произведен?
па погоре објаснив детално

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И кога се разбуди , УТОП
Опел може да се најде,ама штета што ладата е шитната иначе ставав кладба 1000 евра па кој му стиска нека повели

А да УТОП ама у гаќи беше комшијата со вректрата,кога остана позади мене да диша прегорено уље,а па тој позади него застана оти неможеше од црна магла да гледа за да вози.
Штета што трката беше на пријателска база иначе ќе останеше без вректрата.

Иначе самарата беше трета специјала и без термостати.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Опел може да се најде,ама штета што ладата е шитната иначе ставав кладба 1000 евра па кој му стиска нека повели

А да УТОП ама у гаќи беше комшијата со вректрата,кога остана позади мене да диша прегорено уље,а па тој позади него застана оти неможеше од црна магла да гледа за да вози.
Штета што трката беше на пријателска база иначе ќе останеше без вректрата.

Иначе самарата беше трета специјала и без термостати.
А колки коња беше Ладата?

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Абе реално од опрема (освен безбедносна, перничиња, АБС итн) ти треба само клима (и тоа мануелна). Се друго ти е шминка и непотребно, барем според мене. Луѓе се палат на кожа во кола ко којзнае што е, а еднаш да седнат со фармерки ќе видам што ќе речат. :)

Дугмиња на волан, приклучок за ајфон, блутут....не се воопшто битни кога купуваш половна кола. Сите овие можиш подоцна да ги вградиш за многу поефтино, ако ти се потребни. Гледај земи солидно возило, супер очувано и со докажана механика мотор, да не другаруваш со мајстори.
Искрено кажано повеке гледам на тоа бидејќи за машината никој не ми гарантира дека е добра па макар и 10 мајстори да земам со мене.За после да ја правам да ставам не знам цд, екрани и сл, не сакам не е мој стил, така да повеке барам кола со солидна машина и фул опрема.

Лада не е запрежна кола па да ја влечат коњи а иначе ладата беше 95 -105 KW
Слуши без навреда али не верувам дека Lada Samara е побрза од Opel Vectra 2.2 со 125PS.Али како и да е не е темата Lada Samara vs Opel Vectra така да океј може комшијата ти попуштил или не знам.

П.С освен ако Ладата не била 140PS.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Луѓе се палат на кожа во кола ко којзнае што е, а еднаш да седнат со фармерки ќе видам што ќе речат.
Сред лето во најголемата вруќина и на сонце па оди седни да те видам со шорцеви.
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 21:05 ---
Искрено кажано повеке гледам на тоа бидејќи за машината никој не ми гарантира дека е добра па макар и 10 мајстори да земам со мене.За после да ја правам да ставам не знам цд, екрани и сл, не сакам не е мој стил, така да повеке барам кола со солидна машина и фул опрема.

Слуши без навреда али не верувам дека Lada Samara е побрза од Opel Vectra 2.2 со 125PS.Али како и да е не е темата Lada Samara vs Opel Vectra така да океј може комшијата ти попуштил или не знам.

П.С освен ако Ладата не била 140PS.
91kw vs 95-105 kw a само 900 кг тешка лада или математиката и физиката се партнери со ладата
Иначе повече сум за FORD MONDEO

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Затоа пријател има клима во колите;)
ама не секогаш се исправни а и треба да влезеш во кола па да пуштиш клима,освен ако не се пали на далинско па да е во брзина освен ако не е аутоматик

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
ама не секогаш се исправни а и треба да влезеш во кола па да пуштиш клима,освен ако не се пали на далинско па да е во брзина освен ако не е аутоматик
Пријател не ми е во план да се расправам, значи прашав за совет така да ориентири се на тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom