Torte Mobile
Модератор
- Член од
- 29 ноември 2007
- Мислења
- 7.099
- Поени од реакции
- 1.887
Екстремно скапи делови, тешко да се најдат, многу скап за одржување и огромна цена. Истиот (во многу подобра состојба) во Италија ќе го најдиш меѓу 1500-2000 евра, причината е прескапата регистрација и огромните трошоци за гориво и резервни делови.Што викате за Rover 75 ??? дали е скап за одржување ? скапи делови сервис ? лоши страни ?
конкретно го гледав овој ровер 75 ТУКА или па некој од увоз да се донесе
колава ми е лудница внатре ептен ептен луксузно и префинето ми изгледа ...
![]()
За цената, гледај размислувај. За делови/сервис се нешто поскапи од остатокот од возилата, мада Ровер (пред да го купат Кинезите и да го преименуваат во Rowee или како и да беше) беше ќерка фирма на BMW. Што значи дека подвозје, мотор, менувач има идентично со BMW. Сум имал прилика да се возам во 75-ка, колата едноставно е сон.Што викате за Rover 75 ??? дали е скап за одржување ? скапи делови сервис ? лоши страни ?
конкретно го гледав овој ровер 75 ТУКА или па некој од увоз да се донесе
колава ми е лудница внатре ептен ептен луксузно и префинето ми изгледа ...
А да си го остајш стандард лонецот? Не ти треба нити тап звук, нити да реже... доволно е да биде тивко возилото, а не да ти предизвикува главоболка по 30 минути возење.Едно прашање.. На кола доколку се смени задниот лонец и се стави друг, за да се добие на звук, дали се менува потрошувачката на гориво ( значи солиден лонец не евтин ) ?
И уште едно прашање.. на кола со 1.3 мотор, каков лонец би требало да се стави за звукот да биде подлабок и тап, а да не реже?
Ај малце помош околу ова доколку некој се разбира:smir:
Дизелите носат BMW мотор а бензинците носат Honda имавме порано еден ROVER 216 si со мотор 1.6 Honda супер се погоди татко ми го возеше не му смени ни еден дел многу беше издржлив, само единствена мана му беше што многу трошеше поготово ја кога ке го грабнев цело време пуна неможев да одолеам на звукот што го вади од под хаубаЗа цената, гледај размислувај. За делови/сервис се нешто поскапи од остатокот од возилата, мада Ровер (пред да го купат Кинезите и да го преименуваат во Rowee или како и да беше) беше ќерка фирма на BMW. Што значи дека подвозје, мотор, менувач има идентично со BMW. Сум имал прилика да се возам во 75-ка, колата едноставно е сон. .
Opel kadet 1.3 .. кога работи у лер тивко се слуша, значи ептен тивко, а коа обртаите ке се качат на 3000+ почнува чудно да реже, оргинален е лонецот ама се сомневам да е дупнат негде па затоа така..А да си го остајш стандард лонецот? Не ти треба нити тап звук, нити да реже... доволно е да биде тивко возилото, а не да ти предизвикува главоболка по 30 минути возење.
Е сега ко веќе си запнал... кажи што возило имаш прво, па да се види каков издув има и дали звукот што го произведува е последица на крајното лонче.
Па братче или завари го стариот, или замени го со нов. Не експериментирај. Мене по некоја случајност ми се скина ауспухот на Кадет-от (1.6 дизел) веднаш по издувната грана, па добивав звук како Пе-Зе. Откако го средив, си се врати се по старо.Opel kadet 1.3 .. кога работи у лер тивко се слуша, значи ептен тивко, а коа обртаите ке се качат на 3000+ почнува чудно да реже, оргинален е лонецот ама се сомневам да е дупнат негде па затоа така..
Инаку се што сакам да постигнам е да има прилично тап звук и над 3000 обртаи.![]()
Не сакам да правам ништо со колата од тоа шо го наведе, сакам само да се подобри звукот сегашен, пошо така ја купив колата, и затоа прашувам дали може и како нешо да се смени во врска со тоа. Тоа ми беше уствари муабетот.:smir:Не ми е јасна поентата на ставање лонци за добивање на звук ако правиш спортска кола ја правиш за да имаш поголеми перформанси и ставаш спортски грани спортски лонци а со тоа и звукот каков ке ти се погоди таков се е до природата на моторот. А шминкерски работи и селски тјунинг не правете ружно изгледа може е прашање на вкус ама не ти е тркачка колата ако вади тап звук од огромниот топ позади кој не се уклапа у колата, има неонки и некој спољер. Ако уложувате пари уложете во нешто што ке го подобри однесувањето на колата а ги има милион работи.
Прво ке пробам со заварување, т.е ке го однесам на мајстор па ако се праи ОК, ако не ке стаам новПа братче или завари го стариот, или замени го со нов. Не експериментирај. Мене по некоја случајност ми се скина ауспухот на Кадет-от (1.6 дизел) веднаш по издувната грана, па добивав звук како Пе-Зе. Откако го средив, си се врати се по старо.
Не сум те разбрал убаво мислев нешто спортски звук сакаш да ти вади :pos2:Не сакам да правам ништо со колата од тоа шо го наведе, сакам само да се подобри звукот сегашен, пошо така ја купив колата, и затоа прашувам дали може и како нешо да се смени во врска со тоа. Тоа ми беше уствари муабетот.:smir: :
Да, од денеска.Ќе прашам тука... дали е официјално донесен закон за задолжително носење на елек и противпожарен апарат во возилото?