Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.258
Поени од реакции
12.186
Glup kako trup!

Gledajte go videoto i uchete kako izgleda ebavanje na suvo.
Еден новопечен гастербајтер, пред 2 години ми вика абе брат ова џипот шо го начекав со добра цена. Лелелелеле кој ќе иде доле со џип, сеа само да видам пошто у шведска е програмеров што го продава, а џипот му бил у Германија дрн дрн дрн...

На крај *(по два дена), абе девојката поубаво го виде тоа огласот па се распраша, превара било.

Му викам, коа ти викаше чичо ама ти ќе се залеташе ко мува на лепешка па ќе пушташе пари по Вестерн, оди сега да си ја частиш Марија шо те куртули една плата.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.368
Поени од реакции
9.260

Кога сме веќе кај "гаранциите" :icon_mrgr:
Ова е бизнис моделот кај речиси сите марки.

Тука имаше ревносни членови дека им "поправале" нешто ситно али "бесплатно". :ROFLMAO:

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.661
Поени од реакции
1.526

Кога сме веќе кај "гаранциите" :icon_mrgr:
Ова е бизнис моделот кај речиси сите марки.

Тука имаше ревносни членови дека им "поправале" нешто ситно али "бесплатно". :ROFLMAO:
Nesto sitno? Pak li so garancii samo za toa sto ne veruvas vo niv ili pa si imal loso iskustvo?

Imam kolega bukvalno cel motor mu smenija na ford mustang pred nekolku godini pod garancija. Kaj nas u firma na ford transit kombe smenija motor pod garancija. Poznavam lugje kade audi im ima smeneto motor I pred dve nedeli na poznanik vo range rover mu smenija motor pod garancija. Nieden ne plati nisto za menuvanje.

Usput u Mart mi zakazaa za promena na aktuator za kapacka za gorivo posho ne zaklucuva, kolata e 7god stara i momentalno e na 99400milji(okolu 159000km) i da pod garancija go popravaat bez pari budejki iam garancija do April mislam. Eftin del ali Audi menuva se komplet ne samo aktuatorot bidejki za da se izvadi aktuator treba 4 dupki da se napravat na plastikata (Confirmed vehicle needs new fuel flap actuator. Surround and sticker). Vcera mi se javija da mi kazat deka e odobreno od Audi UK da bide smeneto pod garancija. Ova kaj ovlasten ke te kosta najmalku £300-400.

Ti ne mora da veruvas u garancii ali mene bas mi se isplati garancijata bidejki me kosta skoro nisto a vekje nekolku pati smenija delovi pod garancija. Mojata e direktno so Audi za drugite ne mozam da komentiram.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.206
Поени од реакции
68.798
Зависи и во која земја е самиот dealership. Порше Македонија не сакаа да ми сменат отиден замаец на возило "старо" 4 години, и со 35000км поминати, а со купена 5 годишна интернационална гаранција од Германија каде што првично е продадена колата. Се расправав и со централата на Ауди во Австрија, каде што е регионалното преставништво за Балканот. Секогаш кога и да им пратев маил, наредното утро ми ѕвонеа од Порше Македонија, но не да се реши проблемот со замена на делот, туку секогаш нова причина како настанал проблемот. Прв пат кога отидов да пријавам, ме убедуваа дека така треба да работи колата, па откако ги излажав дека имаме уште една иста кола во фамилија, која не го прави истото, ми дадоа написмено да прочитам само, зошто тоа колата го прави, без да ми дадат решение :tapp:. На крај дојде шефот на сервисот, да ме убедува дека цел мотор ке треба да се вади, за да видат што е проблемот. Пак инсистирав да прават што треба да прават, само да ми се реши проблемот.

На крај се сведе на несовесно ракување на операторот со возилото, демек на трки сум бил со 190кс кола :pos: . Барав писмено да дадат како го утврдиле ова, не сакаа да ми дадат. Видов, не видов, дека поприлично нова кола, само во Порше Македонија може да го сменат делот и да ти дадат гаранција за истото од 2 години, си платив 108.000 денари како некој дибек, и тоа ми дадоа 10% попуст.

Потоа најдов баш на Британски форум дека голем дел на AUDI возила го имале овој проблем Hot Clutch Jerk и во одредени градови во Англија, ова е сменето под гаранција. Имаше ликови кои пишуваа дека на пример доколку Audi Nottingham не сака да го смени под гаранција, дека идат до Audi Birmingham, и дека таму им ја прифаќаат гаранцијата. Ама касно, парите ги дадов.

Taка да, гаранција во развиени земји, апсолутно да. Кај нас...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.368
Поени од реакции
9.260
Eftin del ali Audi menuva se komplet ne samo aktuatorot bidejki za da se izvadi aktuator treba 4 dupki da se napravat na plastikata (Confirmed vehicle needs new fuel flap actuator. Surround and sticker). Vcera mi se javija da mi kazat deka e odobreno od Audi UK da bide smeneto pod garancija. Ova kaj ovlasten ke te kosta najmalku £300-400.
На здравје делот што ти го смениле со гаранцијата.

Иначе на еден мој колега му сменија мотор од Ауди али си плати кајо попче 7к евра наместо 15к демек пошто е "нивно" дете :icon_mrgr:

Самиот твој пост се кажува.
Со здравје да те служи гаранцијата.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.840
Поени од реакции
1.728
Мислење за Е класа 2013-2016та, дали е добар дизел или да се оди на бензин варијанта, дали е подобар OM651 или ОМ642, во поглед на одржување и долгорочни трошоци?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.774
Поени од реакции
43.760
Мислење за Е класа 2013-2016та, дали е добар дизел или да се оди на бензин варијанта, дали е подобар OM651 или ОМ642, во поглед на одржување и долгорочни трошоци?
штом е Е-класа, тоа е направено за милион да сврти. Башка пази и да не е такси возена, ако е жута сигурно ги свртела веќе.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Samo MOPF Diesel!!!! (2013-2016)
Motorot e 12 Godini dokazhan kako eden od najdobrite do sega!
Ako imash prilika zemi si E220 CDI Avantgarde.

mercedes-w212-l-01.jpg
Автоматски споено мислење:

Башка пази и да не е такси возена, ако е жута сигурно ги свртела веќе.
Primer Taxi vo Avstrija, Belgija, Schweiz... se vo site boi !
I ne se zholti tuku slonova koska vo Germanija

Последно уредено:
Член од
7 април 2015
Мислења
2.840
Поени од реакции
1.728
Samo MOPF Diesel!!!!
Motorot e 12 Godini dokazhan kako eden od najdobrite do sega!
Ako imash prilika zemi si E220 CDI Avantgarde.

Прегледај го приврзокот 445261
Автоматски споено мислење:

Primer Taxi vo Avstrija, Belgija, Schweiz... se vo site boi !
I ne se zholti tuku slonova koska vo Germanija
Претпоставувам такси се EntryLevel опрема, ако е Avangarde тогаш е помалку веројатно да е такси возена?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Претпоставувам такси се EntryLevel опрема, ако е Avangarde тогаш е помалку веројатно да е такси возена?
Nema vrska toa so Opremata !
Ima i takvi i takvi
Razlikata e shto Taxi vozilata imaat Taxi Paket dodatno!
Toa znachi instalacija za Lamba na krov, Taximeter priklucok....
Ako nemash nikoj od Mercedes shto mozhi da ti kazhi istorija od kolata togash Car Vertikal!
A a ko mi dajsh FIN Nr jas ce ti kazham dali ima Taxi Paket!

Kajgana Shop

На врв Bottom