Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
А тие со серво? Нели се јавува луфта и кај нив?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Bandazi i kocani

Dali ima nekoj clen tuka koj e od kocani. Najdov edni bandazi sto gi sakam no se vo kocani a jas sum vo skopje pa da gi zirne dali vredi da doagjam

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да не сакаш BMW бандаши за југо да ти шитнам??

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
konkretno koi od bmw? ima poise znam so gi stavaat kazi koi ili slice nekoe daj moze ke se dogovorime

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
вакви ама црни.
имам и од алуминските BMW три едниот јадеше тротоар јако и не се прави а имам и долничар бандаши четри едниот е малце крив треба да го однасам на вулканизер да го исправат

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Да ве прашам нешто што многу ме интересира.Која е првата автомобилска компанија која во вовела преносот 4x4 и нешто повеќе околу тоа,не за како функционира,туку краток историјат ако може:smir:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.186
Поени од реакции
12.048
Да ве прашам нешто што многу ме интересира.Која е првата автомобилска компанија која во вовела преносот 4x4 и нешто повеќе околу тоа,не за како функционира,туку краток историјат ако може:smir:
g first 4x4

http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=first+4x4&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
После колку километри извозени се очекува да се стабилизира потрошувачката на ново возило?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.186
Поени од реакции
12.048
После колку километри извозени се очекува да се стабилизира потрошувачката на ново возило?
Мислиш да се разработи моторот? Кај модерниве мотори нема повеќе "разработување" на моторот како порано...Поради квалитетните масла и фабричкото разработување модерниве коли немаат километража на разработка...Отвори во книшката што ти ја дадоа ќе видиш веројатно никаде не пишува...Што значи нема потреба како порано да чекаш 2 смени на масло и филтер за да ја газиш колата...

Најдобро отвори ја книшката и читај...Неколку мои пријатели купија нови автомобили и мотори и кај никој од нив нема промена во потрошувачката по изминати километри ниту потреба да се разработува до одредена километража.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Не чекај ич. Од декларирани 7.4 комбинирано литри во каталог и сервисна книшка, кај мене Партнерот троши 9-10, секогаш различно. Во сервис викаа ќе поминеш 5000, ќе се спушти (после викаа така и за 10.000 :vozbud:) Еве го има 16.000 и исто троши.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Декларацијата за потрошувачка не важи за во РМ.Мојата кола кога ја возам во РМ троши скоро 3 литри на 100 повеќе него овде.Лоши горива се продаваат:toe:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Каде во Кисела Вода се наоѓа некој добар мајстор за плин?
Ми го имаат кажувано човеков, ама не знам ни кој е ни каде е..

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Како се вика да не знаес јас еден знам мислам се вика Влатко

Kajgana Shop

На врв Bottom