Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ме интересира дали некој од китовите (боди кит или како се викаат) за автомобили може да се користи на алуминиум? Немам никогаш работено со такво нешто па ме интересира.
мислам дека фаќа секој кит на алуминиум не ме фаќај баш за збор затоа што немам работено на алуминиум и побарај има еден кит на база на алуминиум тоа ти е нешто како пластичниот кит само појак и чим е на база на алуминиум нема разлог да не фаќа на алуминиум и на крај крајва прочитај на кутијата би требало да пишува.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ме интересира дали некој од китовите (боди кит или како се викаат) за автомобили може да се користи на алуминиум? Немам никогаш работено со такво нешто па ме интересира.
имаш алуминиумски кит, специјално наменет за китирање на алуминиум... нема утка.

Има речиси секакви китови, од обичен до кит за браници (bumper).

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Ќе се распрашам утре во продавница за бои и лакови... Како што гледам може и нема да ми треба сепак.

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
odamna postoi takva folija sea ja toa sto imam videno ne trpi pred da pukne tolku stakloto ke pukne ama nema sansi da se srusi i da padne stoi na mesto i nemoze da se probie

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Edno prasanje kade da najdam glava od yugo florida 1.4?
Е аман бе, проблем ли е од Југо глава да се најде?
Види во секоја продавница би требало да ги има...
Да кажеше за Форд Англиа, да те разберев, ама за Флорида...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ne e vise taka od koa ne se pravi :) se poretko ima delovi
Од лани не се прави...т.е крајот на 2008...
Кога има делови (механика) за ФИАТ (Застава) 1300, кој не се прави од 1979 нови, што останало за Флорида?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
abe da ama jas creva za sistemot za ladenje za jugoto dur najdam go prevrtev pola skopje zborime za provereni prodavnici ne kupuvam bilo kakvo gjubre

TE-EN

кибицер
Член од
18 септември 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
xantia

Dali ima na forumov nekoj so xantija?????majstori za hidrulika vo MK tesko da najdam,pa ako nekoj se razbira od hidraulika kaj ovie koli neka pisi,problemot e vo precesto ukljucuvanje na regulatorot za pritisok :toe:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.794
Поени од реакции
3.868
Дали некој знае нешто во врска со гумите Hercules? Квалитет ?

Еве ја приказната:
Еден другар пред некое време ми даде бандажи 18` заедно со гуми (Hercules) 245 18` 40 - летни.
Затоа што ми ги даде, немаше да биде коректно од моја страна да се бунам за гумите и да барам да ми стави некоја марка на гума, па затоа сега се мислам дали фино и поштено јас да си ги купам.
Како прво, до сега не сум слушнал за овој тип на гуми. Па затоа прашувам дали некој има некаква информација, за тоа дали се квалитетни итн, затоа што ако не се ке немам избор освен да ги менувам.

Во случај да ги менувам, ке треба да ги дадам тие гуми (Herluces-от) и плус да доплатам за да земам гуми од типот на Мишелин, Континентал, Бриџстоун итн, иако јасно ми е дека тие ке бидат преку 1300-1400 евра заради димензиите.

Битно ми е да биде квалитетна гумата затоа што не сакам на првиот кратер во градов да ми експлодира или недај боже да и се деси било што на пат за Охрид. Битно ми е и како се однесува на влажно време, прашина, како лепи итн.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726
Колку мислења немааааааа........ахахаха него тоа мање битно јас да си прашам нешто.

Вујко ми има Фелиција од 95-та година и за разлика од мојата 99 година ,воланот кај него оди многу полесно отколку кај мене.Има нешто за подмачкување или штознам нешто друго?!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Колку мислења немааааааа........ахахаха него тоа мање битно јас да си прашам нешто.

Вујко ми има Фелиција од 95-та година и за разлика од мојата 99 година ,воланот кај него оди многу полесно отколку кај мене.Има нешто за подмачкување или штознам нешто друго?!
Има една направа летва што се вика. Од време на време се менуваат пиксни на неа и се подмачкува. Или на вујкоти шкодата не е многу возена, или на твојата одамна немаш сменато такво нешто :) Ова важи ако воланите се обични без серво пумпа.

Патем, не треба серво волан да има твојата? На сервото не треба да осеќаш разлика...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726
Има една направа летва што се вика. Од време на време се менуваат пиксни на неа и се подмачкува. Или на вујкоти шкодата не е многу возена, или на твојата одамна немаш сменато такво нешто :) Ова важи ако воланите се обични без серво пумпа.

Патем, не треба серво волан да има твојата? На сервото не треба да осеќаш разлика...
Нема серво :( Шкодите се малку заостанати па така да кога се правело Голф 3 од 94-95 со клима,електрика на стакла и слично Фелицииве уште си беа со додатна опрема отварање на задни прозори :) Иначе мојава прави 100 000 уште малку па фала на одговорот и онака на 104 000 оди на сервис за уље и такви работи па ке им спомнам. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom