Совети околу мотоцикли

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
prethodno probav da ja zakacam slikava,pa edvaj denes uspeav vo nov post.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
а што е со оние кои имаат моторцикли до 125 кубика т.е. 124 кубика и помалце?

од кај ја извади сликата? дај го линкот за да може и други да се информираат....

--- надополнето ---

Не да е претеризам со ајпонот :P

него другар му става на кинеско 125-че масло за кола и тие се за 4 тактни вика :) и топ му иде доста километри има поминато, нема никаков проблем
мала разлика од маслото за кола до маслото за моторите е во обртаите на моторот... колата во просек се вози со 4.000 обртаи, а веспите со 6.000 обртаи тргаат ако ме сваќаш... па креваат секоја индивидуално... еве зненот што го имав обртаите му идеа до 8.000, сјо јунгот идеше до 7.000 обртаи, а линкенов сега качува скоро до 11.000 обртаи... зборам за четиритактни мотори... значи сепак маслото треба да биде соодветно... не е она за во кола и за во мотор исто од овој аспект. триењето е бааги по големо во овие мотори одколку во колите... меѓутоа, муабетот со ајпонот е да си земеш даска и да си мавнеш од глава за да се одлучиш да лупнеш 20 евра за литро масло за моторче-кинеско...

а користењето на обично масло за кола во овие мотори секако ке си ги покаже забите... побрзо ке потроши карики, побрзо лагерите ке отидат, брегастата ке отапи т.е. ке се изостри од една страна побрзо и така... значи побрзо ке се потроши целата машина... тоа е поентата... му се скратува рокот на работење...

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Фотографија0160.jpg кажете ми со што да ги потполнам дупчињата под светлото тие три или сто да ставам несто како декорација

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Прегледај го приврзокот 32250кажете ми со што да ги потполнам дупчињата под светлото тие три или сто да ставам несто како декорација
За ваква грда метална маска ... јас го имав истиов мотор со иста зелена никаква боја претходно и ми беше извадена маската

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
За ваква грда метална маска ... јас го имав истиов мотор со иста зелена никаква боја претходно и ми беше извадена маската

абе ја ја имам маската таа црната ама намерно ја извадив не ми бесе добра ама сеа прасувам на дупчињета сто да ни правам

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Знае ли некој кај може во Скопје да се купат налепници за скутери , или пак некој да праи по мој урнек , се утепав од гуглање ништо ненајдов :kesa:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Знае ли некој кај може во Скопје да се купат налепници за скутери , или пак некој да праи по мој урнек , се утепав од гуглање ништо ненајдов :kesa:
иди во недела (утре) на авто пазар има неколку тезги што продаваат разно разни налепници. еднаш со еден од нив дискутирав за налепниците дека уствари они сами ги прават. дома на компјутер ги штанцаат и средуваат... па ваљда и нешто по желба кастом можат да средат... би требало да завршиш работа со некој од нив.. иди и прашај си...

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
иди во недела (утре) на авто пазар има неколку тезги што продаваат разно разни налепници. еднаш со еден од нив дискутирав за налепниците дека уствари они сами ги прават. дома на компјутер ги штанцаат и средуваат... па ваљда и нешто по желба кастом можат да средат... би требало да завршиш работа со некој од нив.. иди и прашај си...
фала , баш ке проверам , ама после ова шо го видов тешко дека ќе бендисам нешто , ако не онлине :nesvest:

еееееееееее Америка :zid:

http://www.edecals.com/index.html

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
се ова се прави... извади ги како слики и некој што има опрема ке ти ги направи...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Во Tifi Grafika, Pope company, Play print и многу други прават налепници какви што сакаш можеш и на интернет да најдеш и иста таква да ти направат а за тоа кај се наоѓаат немам време да пишувам потруди се и најди ги поздрав :smir:

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
фала ти и тебе Боки , значи , сега авто пазар , утре во Тики и кај Попе

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
еве ти и од мене со локација, барај про графика, улица наум наумовски борче, улицава ги спојува ленинова и кружен тек во центар, по прецизно само со слика може да ти објаснам :) прават налепници за комбињата на фирмите, имам баш гледано тука и ги лепат, ќе прашаш таму, и одма до него има, не му знам име во подрум е, тапети прават, ама прават и налепници.

Ако идеш на авто пазар, види форд фиеста 2005 година да не има, и што пари :) :)

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
еве ти и од мене со локација, барај про графика, улица наум наумовски борче, улицава ги спојува ленинова и кружен тек во центар, по прецизно само со слика може да ти објаснам :) прават налепници за комбињата на фирмите, имам баш гледано тука и ги лепат, ќе прашаш таму, и одма до него има, не му знам име во подрум е, тапети прават, ама прават и налепници.

Ако идеш на авто пазар, види форд фиеста 2005 година да не има, и што пари :) :)
Извини, ама сега го видов постот иначе ќе видев :smir: , фала ти и тебе сега гледам по нет да симнам некои слики , да ги испринтам па утре во поход па ке ви пишам ако ве интересира што сум напраил и кои се цените (ако знае некој одприлика како се движат пишете - чисто информативно), ќе пројдам и таму кај што викаш.
Се изгубив незнам више што сакам :pos2: еве некои сајтови со графики

http://www.cyclegraphics.com/productpages.shtml

http://www.immortalgraphix.com/

http://www.edecals.com/

ПС.

На автопазар тапа , некои налепничиња кинески од по 15-20 цм еден модел , а цена 100 ден , стаи го и до дома ќе се одлепи :pos2:

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
еве што одбрав (критики , мислења се добродојдени)

ова иде доле под нозете

dragon.jpg

ова напред на маската

classicred00.jpg

а ова назад , под седиштето

64672978.jpg
иначе скутерчето е клод црно , со сребрени бандаши , се мислам дали налепниците да ги напраам сребрени или во некоја пожива боја (змејот сигурно ке биде сребрен) , се надевам дека нема да кошта ѓаол и пол :nesvest:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ме интересира колку ќе ме кошта да го појачам моторот (Априлиа Ср50) малоси балоси ово оно... сакам да оди повеќе околу 120 ај пишете повеќе за тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom