мала разлика од маслото за кола до маслото за моторите е во обртаите на моторот... колата во просек се вози со 4.000 обртаи, а веспите со 6.000 обртаи тргаат ако ме сваќаш... па креваат секоја индивидуално... еве зненот што го имав обртаите му идеа до 8.000, сјо јунгот идеше до 7.000 обртаи, а линкенов сега качува скоро до 11.000 обртаи... зборам за четиритактни мотори... значи сепак маслото треба да биде соодветно... не е она за во кола и за во мотор исто од овој аспект. триењето е бааги по големо во овие мотори одколку во колите... меѓутоа, муабетот со ајпонот е да си земеш даска и да си мавнеш од глава за да се одлучиш да лупнеш 20 евра за литро масло за моторче-кинеско...Не да е претеризам со ајпонот
него другар му става на кинеско 125-че масло за кола и тие се за 4 тактни вика и топ му иде доста километри има поминато, нема никаков проблем
За ваква грда метална маска ... јас го имав истиов мотор со иста зелена никаква боја претходно и ми беше извадена маскатаПрегледај го приврзокот 32250кажете ми со што да ги потполнам дупчињата под светлото тие три или сто да ставам несто како декорација
абе ја ја имам маската таа црната ама намерно ја извадив не ми бесе добра ама сеа прасувам на дупчињета сто да ни правамЗа ваква грда метална маска ... јас го имав истиов мотор со иста зелена никаква боја претходно и ми беше извадена маската
иди во недела (утре) на авто пазар има неколку тезги што продаваат разно разни налепници. еднаш со еден од нив дискутирав за налепниците дека уствари они сами ги прават. дома на компјутер ги штанцаат и средуваат... па ваљда и нешто по желба кастом можат да средат... би требало да завршиш работа со некој од нив.. иди и прашај си...Знае ли некој кај може во Скопје да се купат налепници за скутери , или пак некој да праи по мој урнек , се утепав од гуглање ништо ненајдов :kesa:
фала , баш ке проверам , ама после ова шо го видов тешко дека ќе бендисам нешто , ако не онлине :nesvest:иди во недела (утре) на авто пазар има неколку тезги што продаваат разно разни налепници. еднаш со еден од нив дискутирав за налепниците дека уствари они сами ги прават. дома на компјутер ги штанцаат и средуваат... па ваљда и нешто по желба кастом можат да средат... би требало да завршиш работа со некој од нив.. иди и прашај си...
Извини, ама сега го видов постот иначе ќе видев :smir: , фала ти и тебе сега гледам по нет да симнам некои слики , да ги испринтам па утре во поход па ке ви пишам ако ве интересира што сум напраил и кои се цените (ако знае некој одприлика како се движат пишете - чисто информативно), ќе пројдам и таму кај што викаш.еве ти и од мене со локација, барај про графика, улица наум наумовски борче, улицава ги спојува ленинова и кружен тек во центар, по прецизно само со слика може да ти објаснам прават налепници за комбињата на фирмите, имам баш гледано тука и ги лепат, ќе прашаш таму, и одма до него има, не му знам име во подрум е, тапети прават, ама прават и налепници.
Ако идеш на авто пазар, види форд фиеста 2005 година да не има, и што пари