Совети околу мотоцикли

М

Мартин`

Гостин
2500 ден кинески 3000 јапонски и околу 100 ден гарнитура диктони ако мењаваш сам ако незнаеш да смениш плус работна рака 1000 ден.
Гледам се разбираш па да те прашам колку би ме коштало одприлика да ставам кит на кивеј матрикс, и колку највеќе би можело брзина да зголеми ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Гледам се разбираш па да те прашам колку би ме коштало одприлика да ставам кит на кивеј матрикс, и колку највеќе би можело брзина да зголеми ?
Колку ти иде сега?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Незнам точно баш ама околу 65 оди сигурно.
Ауспух ролни и федерчиња на ламела за твојот без да го чепкаш моторот јас тоа му сменив на генерик (ист мотор е како матриксот) и бев задоволен и дизна му ставив на карбураторот поголема идеше 80.
А иначе со фул кит ке иде накај 120 ама многу солено е тоа да го ставаш практично цела машина ја мењаваш точна цена незнам ама фул кит е околу 400е што според мене е многу.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Имам поминато 700 км али бидејќи паднав од моторот ми истече уљето ....Какво уље да си купам некое поефтино од Ајпон бидејќи 800 денари :)) не ми се даваат :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имам поминато 700 км али бидејќи паднав од моторот ми истече уљето ....Какво уље да си купам некое поефтино од Ајпон бидејќи 800 денари :)) не ми се даваат :)
Што мотор имаш?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Отиди на бензинска на макпетрол мислам дека има валволин за 4т мотори мислам дека е околу 400-500 ден.
А демек ipone е толку добро па и поскапо? подобро дури и од valvoline, repsol, elf ... ? јас првпат слушнав пред некое време за него

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
друже... sea horse со ознака 4Т ти е за овие моторчиња. во зависност од тоа каде ке го купиш кошта од 170 до 250 денари литро. јас на сите мотори го ставам и испадна дека е топ масло... каков ајпон какви бакрачи. мислам дека тоа е трескање од земја за литро масло да се плаќаат такви цени од по 800-1200 денари... претеризам е тоа дефинитивно... сепак ова е мое мислење...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Не да е претеризам со ајпонот :P

него другар му става на кинеско 125-че масло за кола и тие се за 4 тактни вика :) и топ му иде доста километри има поминато, нема никаков проблем

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не да е претеризам со ајпонот :P

него другар му става на кинеско 125-че масло за кола и тие се за 4 тактни вика :) и топ му иде доста километри има поминато, нема никаков проблем
Не само другарти и ја му ставам обично и тоа минерално па до сега не јавило проблем а и нема зошто да јави само треба почесто да се мењава.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
dali nekoj do sega donel motor na staro od stranstvo i dali zakonov za bez akcizi vazi i za motori?
t

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дали некој знај да ми кажи каде се наоѓа реглерот на веспа Баотиан 125 сс и каква киселина се турва во акумулаторите?

Фала однапред :helou:

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
дали кај нас го има моторот husqvarna 125 зборам за мотор супермото ели ендуро и ако го има во која продавница ели некој друг казете ми сто го има кај нас сличен на овој само да е 125 ка ?

Kajgana Shop

На врв Bottom