Совети околу мотоцикли

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ако може да ми даде некој совет околу следново. Сакам да ја продадам Веспата Piaggio Lx 50 - двотакна. Ја земав 2008, али некако слабо ја возам, поминав 3000 км, па ме интересира колку најмногу би одела сега, а колку во април ако ја објавам.
да ти помогнасм во дилемата... од април па натака ке ја продадеш околу 25% поевтино од сега... а исега више ти е при крај сезоната за продажба

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
ме интересира некој што има gilera runner sp 50 нова 2010 година да ми каже неколку збора во врска со џилерата , top speed , колку троши отприлика градска , и дали е задоволен од неа .
поздрав :salut:

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Мала помош ќе ве молам, каде може да најдам дизна за карбуратор (ми треба поширока од стандардната) за 50 цц 4-Т кинез (Baotian BT49 QT 12A1 ,има и слика неколку страни наназад) , го напраив 80 цц , се е супер ама му треба малце поголема дизна , мислам дека носат карбуратор GY6

http://motoparts.com.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1368&category_id=68&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

сега проверувам на нет која големина е оригиналната , најверојатно е 78 или 80 :toe:

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Сто ује ми препорацувате да ставам на скутер посто не знам некое по добро до 500 600 денари за 4 тактен скутер зборам?

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Мала помош ќе ве молам, каде може да најдам дизна за карбуратор (ми треба поширока од стандардната) за 50 цц 4-Т кинез (Baotian BT49 QT 12A1 ,има и слика неколку страни наназад) , го напраив 80 цц , се е супер ама му треба малце поголема дизна , мислам дека носат карбуратор GY6

http://motoparts.com.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1368&category_id=68&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

сега проверувам на нет која големина е оригиналната , најверојатно е 78 или 80 :toe:
ништо тогаш :toe: , утре вртам телефони Мото Партс , Мото Доминик ( двете се во Велес) , ваљда ќе најдам таму , ако нема поголеми ваљда има оригинал и после кај Тони кај телевизија) да ја прошири малце и да го наштелува карбураторот

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
и дали кога ке му сменам ује има и некој филтер за ује сто треба да се смени( за скутер )

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво вака имам кимко супер 9 и поминав 5500км па сега не знам дали е време да го однесам на редовен сервис за да му сменам уље каиш и ролни. Ако знае некој да ми каже на колку километри се мењаваат овие работи ? И на сервисот што ќе му прават кога ќе го однесам ???

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Здраво вака имам кимко супер 9 и поминав 5500км па сега не знам дали е време да го однесам на редовен сервис за да му сменам уље каиш и ролни. Ако знае некој да ми каже на колку километри се мењаваат овие работи ? И на сервисот што ќе му прават кога ќе го однесам ???
ako si mu prosol 5500 kilometri a ne si mu smenil maslo, dobro e shto mozes da prashas dali da go vozis do majstor. sreken si shto ne napisha tuka deka ti zaribal... a za rolni i kaish treba da se otvori i vidi dali treba ili ne...
и дали кога ке му сменам ује има и некој филтер за ује сто треба да се смени( за скутер )
ke ti odgovorev ushte na prviot post, ama nikako nemozev da skontam shto ti e toa uje... eve gledam gledam i vo ovoj post pak isto uje i toa dvapati, pa ushte i na kirilica stvarno nemav pojma za sto zboris...

ako misleshe na maslo t.e ulje, ne nema filter, ima sito koe izleguva so stopnata koga se vadi i ke si ja iscistis ti ili onoj shto ke ti menja maslo...

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
ako si mu prosol 5500 kilometri a ne si mu smenil maslo, dobro e shto mozes da prashas dali da go vozis do majstor. sreken si shto ne napisha tuka deka ti zaribal... a za rolni i kaish treba da se otvori i vidi dali treba ili ne...

ke ti odgovorev ushte na prviot post, ama nikako nemozev da skontam shto ti e toa uje... eve gledam gledam i vo ovoj post pak isto uje i toa dvapati, pa ushte i na kirilica stvarno nemav pojma za sto zboris...

ako misleshe na maslo t.e ulje, ne nema filter, ima sito koe izleguva so stopnata koga se vadi i ke si ja iscistis ti ili onoj shto ke ti menja maslo...
да бе друже на масло мислам ама така го викам и така сум писал а што масло ти ми препорачуваш?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Некоја препорака за некој мотор од 450, 500, 600 кубика, по можност Априлија или Јамаха, некој стварно добар мотор?
Ако може и цена :)

G-Ms|

I'm Popeye the sailor man
Член од
2 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
3
На мене најубаФ ми е kawasaki zx6r 600 кубици околу 90 - 100киловати иде 250+ км/ч убаф
дизјан има 9000 еуро.

те и слика:

иначе имаш и други
yamaha r6

11000 euro тук негден мислам оти е
suzuki gsxr 600

honda cbr600rr

и хондава 10000 еурофци е.

Член од
8 септември 2010
Мислења
4