Совети околу мотоцикли

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Дали се продават на ново апенка со 4 брзини,ми требит колку да му кажам на еден чоек дека се продават за да ми ја дајт неговата,на бас се фатив :),иначе ако имат и страна нешто за мотори пишејте дека сакат да се уверит дека се продават.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дали се продават на ново апенка со 4 брзини,ми требит колку да му кажам на еден чоек дека се продават за да ми ја дајт неговата,на бас се фатив :),иначе ако имат и страна нешто за мотори пишејте дека сакат да се уверит дека се продават.
Тешко ова...

Новите шески се со 5 брзини и електронско палење веќе 3 години уназад... т.е. палат на дугме. Така да си се фатил на грешен бас. Спремајси да си дајш то шо си борчиш.

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
http://mototradegroup.com/tomos/apn.php :pos2:

996 EUR

EDIT:

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Motor 1-cilindrični, 2-taktni Radna zapremina (cm3) 49,2 Maks. snaga (KW) 1,0 - 1,7 - 2,3 Maks. brzina (km/h) 45 Vrsta goriva Mešavina 4% Sistem hlađenja Vazdušno Transmisija 4 brzine Startovanje Mehaničko ("Kick") Prednja kočnica (mm) Doboš Zadnja kočnica (mm) Doboš Prednji pneumatik 2 1 - 17 Zadnji pneumatik 2 3 - 17 Zapremina rez. za gorivo (l) 3,5 + 0,5 Potrošnja (l) / (km) 2,2 / 100 Boje Crvena, plava. Težina (kg) 55

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
http://mototradegroup.com/tomos/apn.php :pos2:

996 EUR

EDIT:

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Motor 1-cilindrični, 2-taktni Radna zapremina (cm3) 49,2 Maks. snaga (KW) 1,0 - 1,7 - 2,3 Maks. brzina (km/h) 45 Vrsta goriva Mešavina 4% Sistem hlađenja Vazdušno Transmisija 4 brzine Startovanje Mehaničko ("Kick") Prednja kočnica (mm) Doboš Zadnja kočnica (mm) Doboš Prednji pneumatik 2 1 - 17 Zadnji pneumatik 2 3 - 17 Zapremina rez. za gorivo (l) 3,5 + 0,5 Potrošnja (l) / (km) 2,2 / 100 Boje Crvena, plava. Težina (kg) 55
Како шо напишав погоре...

види го ова и провери прво од кога не му е апдејтнат сајтот
http://mototradegroup.com/vozaci/

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако се кладиш, клади се на нешто што го знаеш. Овие ресенчаниве курнази луѓе. Ем се кладат ем не се во право :) братче, чесно поштено ќе си изгубиш и ќе си ја платиш кладбата... јас пример се кладам на гајба пиво, па друштвото е тука и чекаме решение за кладбата а заедно ја пиеме. Битното е кој ќе ја плати :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ако се кладиш, клади се на нешто што го знаеш. Овие ресенчаниве курнази луѓе. Ем се кладат ем не се во право :) братче, чесно поштено ќе си изгубиш и ќе си ја платиш кладбата... јас пример се кладам на гајба пиво, па друштвото е тука и чекаме решение за кладбата а заедно ја пиеме. Битното е кој ќе ја плати :)
мој чоек... ние плус додаваме и жетони за биљард... па кој ке изгуби, ги плака и пивото и жетоните, а у мегувреме гајбата си оди полека полека...:)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184

Хаха не се секиорај ке му ја земам изгледа,ке му ја покажам странава и терај.Иначе од австралија е и пријатели се со мојве и рече да ти ја продам дека купив кола и му викам ако ти чинит 250 евра ево дека е гланц и секоја год на сервис ја носиш ама несакат и вчера му велам ако сакаш за 250 евра и викат кој бе нова е 800 ама немат појке,јас ах ако имат ама и викат ај најди и ти ја давам јас оваа за тебе и се фатив на бас со чоекот, ако пак изгубам никому ништо :D.

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Хаха не се секиорај ке му ја земам изгледа,ке му ја покажам странава и терај.Иначе од австралија е и пријатели се со мојве и рече да ти ја продам дека купив кола и му викам ако ти чинит 250 евра ево дека е гланц и секоја год на сервис ја носиш ама несакат и вчера му велам ако сакаш за 250 евра и викат кој бе нова е 800 ама немат појке,јас ах ако имат ама и викат ај најди и ти ја давам јас оваа за тебе и се фатив на бас со чоекот, ако пак изгубам никому ништо :D.
И да ја земеш Апеенката и да не ја земеш ред е да го честиш чоекот една гајба пиво :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
И да ја земеш Апеенката и да не ја земеш ред е да го честиш чоекот една гајба пиво :)
Axa две гајби ке го частам не една,море ке му дам едно пиво ако му ја земам ако не ништо :)

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Ако може да ми даде некој совет околу следново. Сакам да ја продадам Веспата Piaggio Lx 50 - двотакна. Ја земав 2008, али некако слабо ја возам, поминав 3000 км, па ме интересира колку најмногу би одела сега, а колку во април ако ја објавам.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Да не отварам тема тука ќе прашам ... со што е најдобро да го чистам визирот на кацигата ? земав со ајакс оние за стакло средствана ама ако пристиснам повеќе го нагризува лакот и прави како рапава површина :( несакам да си ја упропастам новата кацига :(

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Да не отварам тема тука ќе прашам ... со што е најдобро да го чистам визирот на кацигата ? земав со ајакс оние за стакло средствана ама ако пристиснам повеќе го нагризува лакот и прави како рапава површина :( несакам да си ја упропастам новата кацига :(
Јас визирот го чистам секојдневно ( по потреба ) само со чиста вода и микрофибер крпа , а од време на време и со средство (пена) за кациги
Picture.jpg

ова го замав за нега на внатешниот дел , ама се употребува за нега на целата кацига , кошташе (мислам) 150 ден , а го земав од дуќанот до Алфа мобиле ( како се вика да ме утепаш не ми текнува)

иначе имам ваква кацига

tk8silverblackgold.jpg

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
neznam za tie do 125 kubika.ovoj prospekt go zemav koga bev vo amsm da zakzam za polaganje za a kategorija,pa mi tekna deka imase diskusija za kategorijata i za kubikazata pa resiv da ja skeniram ovaa slika.
p.s.
mislenje za yamaha v-max 1200cc?

Kajgana Shop

На врв Bottom