Можно ли е некое ефтино појачување на Kymco grand ink 50кубика 2тактен скутер, сум слушнал со менување на ауспух нешто се појачувало или нема врска, ме лажат? Да влече, да иде побрзо, инаку го цепам до кај 76-78км/ч максимум иде Пишете било што со што би можел да го појачам, па што можам ќе сторам.
Од 2007 го имам нов, 12200км пројдено, менував до сега само свеќици и еден акумулатор ми се расипа, друго да чукнам у дрво нема гајле.
жити бога... за кинеските мотори делови имаш колку сакаш. поише за нив има отколку за другиве што не се кинески... од моето место на живеење во радиус од 2 километри има околу 7 или 8 продавници за резервни делови за кинезите... а за пежо на пример, или пиаџо има само една... а ако тргнам да ги набројувам колку ги има низ градов, ке потрае бајаги...Имам слушнато за тие кинеските дека имаат 6 месеци гаранција и после тоа кога ќе ти се расипе, никаде не наоѓаш ресервни делови. Иначе јас си поштувам точак, ама не овие гомнава собим или такво нешто туку убаво склапано на делови за едно 500 евра минимум, а ако ти се даваат пари и за 1000
Зависи од скутерот(4т или 2т) и зависи колку километри имас поминато.Moze li malce pomos sea deka zima i koa ke pomine ova snegovi ova ona koa ke treba da po4nam da vozam pak motorot (skuter) sto treba da mu smenam koga ke pravam servis ?
4 takten e ima 3400 km pominato kupen e vo maj 2011 i imam samo eden servis napraveno na 1000 i nesto km ama nema gajleЗависи од скутерот(4т или 2т) и зависи колку километри имас поминато.
Па види да ти проверат ... филтер за воздух, свеќица, луле, уље во пренос, штознам мене тоа ми сменија на отприлика 3500-4000 мислам4 takten e ima 3400 km pominato kupen e vo maj 2011 i imam samo eden servis napraveno na 1000 i nesto km ama nema gajle
Уље и филтер за воздух смени му.4 takten e ima 3400 km pominato kupen e vo maj 2011 i imam samo eden servis napraveno na 1000 i nesto km ama nema gajle
Jас имам hamachi 4т 50 сс. Уље се менува на 1000 километри така да смени обавезно. Ако си го возил низ град не мора да го менуваш филтерот, а ако си го возел по песокливи патишта каде што има прашина треба да го смениш. Кажи да ти го проверат каишот за секој случај.4 takten e ima 3400 km pominato kupen e vo maj 2011 i imam samo eden servis napraveno na 1000 i nesto km ama nema gajle
Баш низ град е прљаво у п.м. филетерот се прави ѓон, исто и на кола ... ептен ни е загаден градов јбг тоа е друга темаJас имам hamachi 4т 50 сс. Уље се менува на 1000 километри така да смени обавезно. Ако си го возил низ град не мора да го менуваш филтерот, а ако си го возел по песокливи патишта каде што има прашина треба да го смениш. Кажи да ти го проверат каишот за секој случај.
Зависи во кој град јас сум од струмица и е многу чисто имам поминато 9800 км и филтерот ми е како новБаш низ град е прљаво у п.м. филетерот се прави ѓон, исто и на кола ... ептен ни е загаден градов јбг тоа е друга тема
Баш мислев дека на 1000 км се менуваше уљенце ама не бев сигурен ... Virsla нема сменето 2400 км
Hamachi 80 cc fabricki e taka napravenПа види да ти проверат ... филтер за воздух, свеќица, луле, уље во пренос, штознам мене тоа ми сменија на отприлика 3500-4000 мислам
тебе треба и уље во машина дека 4 тактно (сум аборавил на колку се менуваше, а претходно имав 4 тактен)
бтв за што мотор се работи?