Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Јас не сум осетил некоја разлика некако исти ми идат.
Оф топик:ако нема тема за стомачни да се отвори.:smir:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Мислам дека темата треба да се премести во здравје.
И да ги прашам поискусните.Како е по ефикасно да се прават склековите, побрзо или побавно?
Нормално дека побавно е поефикасно да ги правиш а за тоа што викате со ногите нагоре е дефинитивно полесно.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
па има повеќе видови на склекови и секој за различен дел на рамениот појас и градите има со широки раце, со раце во висина на рамената, споени дланки,па од висина надоле,па нозете на тло рацете на повисоко на пр.на стол,па потоа има со пропаѓање меѓу столови или што и да е,па после има да се почнува од доле но не се допира тлото него на некои 10см. од земја а завшува исто така на 10 см. па потоа нњкој кажа со одбивање али пробај да плеснеш со рацете,па има склек од стој на раце и мислам дека се доволни од овие по 20 значи 1 серија од секој вид па нека помине 1 месец па ќе правиме муабет ова искуство говори

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Правев 4 месеци секој ден порано по 60 склекови со рацете 90 степени према рамењата. Многу ми се зголемија рамењата и реков доста е :D Нејќам ка бик да станем

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
И да ги прашам поискусните.Како е по ефикасно да се прават склековите, побрзо или побавно?
ако сакаш да осетиш права болка.. :) во делот на спуштањето, спуштај се бавно! споро! да трае околу 4 секунки, а потоа експозивно крени се горе.. повторувања - колку што можеш..пробај.. ти гарантирам ке зажалиш.. :) :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Правам склекови комбинирано со стомачни. 3 серии по максимален број на повторувања, инаку ги правам на три стола. На два ми стојат раците на третиот нозите, и спуштање до земја(за дефиниција на градите).

Член од
17 февруари 2007
Мислења
48
Поени од реакции
2
Sklekovi - ama pravilni

Najefikasno e da se pravat posporo ama mnogu e bite i na4inot na koj se pravat. Ne treba racete dodeka se krevas nagore da gi ispravuvas skroz zatoa sto taka gi odmaras muskulite (a toa ne e poentata), znaci treba koga se krevas da ne se krenes skroz nego do pola za da bidat racete celovreme optereteni. taka se postignuva najdobar efekt. i eden ekstra sovet: ne e ubavo non-stop da se pravat samo sklekovi treba da se pravat najraznovidni vezbi :)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
наеднас имам напраено 60 :helou::salut:

N

n/a

Гостин
Едно време правев 5 серии по 50 склека дневно.
И можев 100 да направам кога ќе ми текне.

Сега...25 и тоа со мачење... :kesa:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.698
Поени од реакции
11.510
Јас 4 склека и душата не мее на место право..

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Веќе три месеци ги правам секојдневно, почнав да ги правам по 50на ден, па префрлив на 100 и сега ги правам по 200 на ден и да ви кажам многу сум задоволен од резултатот. Иначе на почетокот правев по 10 во серија а сега правам по 20 во серија, И сите овие видови на склекови што се напоменати погоре ги правам, само никако да го направам тој како на Роки, имено и заради тоа почнав и да ги правам, али кај и да е за месец-два ќе бидне. Истотака тешко ми беше со тој со два прста али сеа иде ко алва.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
не правам склекови... замена за тоа ми е бенчот во теретана :smir:

иначе не ми одат баш склековите... иако одамна немам пробано и мислам дека сега подобро ќе ми одат сепак повеќе од 20 во серија тешко би направил

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Порано не можев ни 3 да направам.Потоа едно време вежбав редовно и можев 60-70 во неколку серии да ги направам.Сега најмногу 20:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom