Се радувате за успесите на другите?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
се радувам на успесите на другите а посебно на оние што ми се блиски и тоа ми дава мотив и самата да успеам:pipi:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да, кратко и јасно:

Се радувате ли за туѓите успеси?

Ве прават ли туѓите победи среќен? Дали вие сте среќни со успесите на блиските? Дали можат победите и успесите на вашите пријатели да бидат причина за среќа кај вас? Колку сте среќни кога вашите блиски победуваат, кога ти се среќни?
Да многу се израдував и тоа пред некоја ден. Во драмата што ја има напишано мојата тетка ќе глумат (или веќе глумат) Кирил Поп Христов, Тони Михајловски, потоа ќерката од Ненад Стојановски таа манекенката заборавив како се вика ќе ми извини, и имаше уште некоја позната фаца ама не ми текнува во моментов. Сета светеше кога ми го соопшти тоа, и ми кажуваше како и се јавила режисерката и ја прашала дали да удри на перверзија, а оваа и рекла удри секако е таква драмата. Инаку сум посебно горд затоа што меѓу првите луѓе ја имам читано оваа драма, ете во моментов не ми текнува како се вика, ама изгледа има голем потенцијал.

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Па ДА, зошто не би била, секоја среќа и успех на другиот ме прави и мене среќна, сакам да сум опкружена со успешни и среќни луѓе, ме полнат со позитивна енергија :vozbud:

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
За тие што не ми се блиски, искрено, сеедно ми е, ама ако се работи за блиските роднини , пријатели, па дури и еве на пример ако е некој од форум што ми станал близок и комуницираме подолго време,иако не се знаеме, се радувам најискрено.:pipi:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Za licnostite sto gi sakam i gi cenam nivnite uspesi i sreka se i moi uspesi i sreka.Nikogas ne bi bila srekna ako tia sto gi sakam se nesrekni.Znaci DA se raduvam na nivnite uspesi a za drugite sto ne gi znam ili ne mi se bliski razmisluvam isto kako i leila
Seedno mi e.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Во денешно време, се повеќе има успеси по заслуга на чичковци, вујни и кумови.
На таквите ич не им се радувам, туку викам дека имаат среќа во газот :)

Им се радувам на тиа што ќе успеат самите, таквите заслужуваат насмевка на лицето.

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
не знам колку е тоа вистина што некои го кажуваат дека се радуваат на туѓите успеси,..а можеби е сепак маска, а зад таа маска се крие љубомора,..не сакам да лажам, можеби и не се радувам на тушите успеси, но сепак, колку-толку, ми е драго што таа особа успеала да изграде нешто во животот со свои раце..!

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Секако дека се радувам..Посебно ако е некоја личност која многу ми значи.. Среќна сум исто како на мене да ми се случило тоа.. Среќна сум кога и моите најдраги личности се среќни..:smir:

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Да, фала богу дека се радувам.. исто се надевам и они се радуваат на моите успеси.. добро сеа ај има два-тројца исклучоци, не викам дека ми е криво и ги мрзам но сеедно не се радуем.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ако се работин за личност која ја познавам и која ми е навистина драга да, се радувам и секако ако знам дека тоа што го постигнала го постигнала лично со сопствен труд, мака и пот, но ако се работи за некој што го кренале од кревет и одма го направиле некој и нешто едноставно ми се иде да го приземјам во права смисла на зборот.

RainMaker

Д Хантр
Член од
21 август 2008
Мислења
89
Поени од реакции
3
Ахам...за успеси на личности што ги сакам,понекад се дешава и да им љубоморам:kesa:,ама љубомората бргу ја снемува,тоа моментално...
за другите сеедно ми е
:salut:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Да можат успесите на другите, најчесто на најблиските, да ме направат среќна. Некогаш се случува да се радувам за успех и за некоја личност која не ја познавам многу добро но сепак мило ми е што успеала во нешто и сл.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ma se raduvam za bilo kogo sto ke slusnam deka ima nekoj uspeh postignato vo nesto.Ne znam takva su milo mi e za lugeto koga ke im se sluci nesto ubavo zosto da ne sekoj si ima svoja sreka,neli?Pa i jas ja spodeluvam so niv nivnata sreka se osekam kako mene da mi se desilo toa.Me ispolnuvaat pozitivno tie raboti.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Се радувам на успесите на другите.Ако ми се блиски или ги познавам,се радувам уште повеќе,исто како мене да ми се случило тоа :smir:

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Би ми било мило доколку некој мој близок без разлика дали ми е роднина или пријател постигне некаков успех, дали на работа или на друго место. Нема зошто да му бидам љубоморен.

Kajgana Shop

На врв Bottom