Се радувате за успесите на другите?

  • Креатор на темата city
  • Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да, кратко и јасно:

Се радувате ли за туѓите успеси?

Ве прават ли туѓите победи среќен? Дали вие сте среќни со успесите на блиските? Дали можат победите и успесите на вашите пријатели да бидат причина за среќа кај вас? Колку сте среќни кога вашите блиски победуваат, кога ти се среќни?
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
Едно од нештата што најпозитивно делува кон мене е кога некој ќе се чувствува среќно. Среќата може секако да се постигне но најчесто претпоставувам дека е кога некој ќе доживее голем успех. Натаму нема потреба да се кажува.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Да бидам искрена не на сечиј успех. Се радувам на успесите на оние личности кои ми се драги. Не мора да значи дека ми се блиски тие, но едносавно делуваат на мене позитивно. Се радувам и на успесите на блиските додека кон сите други преостанати останувам рамнодушна.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Да, се радувам за блиските и тоа многу,исто како јас да сум доживеала некој успех,ама зависи за кого и зависи за што,се радувам нормално за драгите личности.
Некогаш искрено ми се јавува и малку љубомора,меѓутоа со по малку време и таа ја нема,бидејќи гледам колку и значи тој успех на таа личност и тоа ме прави неверојатно многу среќна,не можам да се воздржам да не се радувам заедно со него.

Не се радувам за личности што ги мразам или кои не ми се блиски и драги,не ме интересираат,а некогаш и знам да се изнервирам за некој нивни успех.Добро сега не е тоа некое којзне какво нервирање,само во моментот ќе се “налутам“ и толку,не ми е важно ни што прават ни како.
 

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
На успесите на блиски личности, се радувам многу. Среќата која нив ги обзема, се шири и доаѓа и до мене.
Се радувам и на успехот на личности кои и не ми се блиски, па дури и еднаш во животот сум ги видел, ама ова е во граници на сето тоа што знам дека иако на личноста кое го зеде и значи многу, мене ми значи единствено нејзината среќа, кога за што се натпреварувала не ми е во листата на посакуваните нешта.
Но една лоша особина, љубомора понекогаш ме обзема кога некој познаник(шо уште нема дојдено до левелот пријател) едноставно ќе направи нешто подобро од мене(кога се натпреваруваме), или нешто покреативно(задача за училиште). Тогаш си ја чукам главата и си повторувам зошто не поминав уште еден саат работејќи на проектот, или учејќи место да си го тинкав на првата тетка која ја најдов на интернет.
Во овој случај се појавува горчлива насмевка и една честитка упатена кон него. Иако јас самиот не можам да и забранам на љубомората да ме стега за срцето, сепак знам да ја контролирам, и често се ставам на местото на победникот, на оној којшто добил успех, и знам дека чувството нема да биде добро доколку гледам некој под мене како цмиздри што некој сепак е подобар од него. Затоа насмевката ја ублажувам и достојно го признавам поразот без разлика што се надевам на мое подобро утре. :)
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Нормално дека се радувам, ако тој / таа е среќна и јас сум среќен
Ако можам да му помогнам, да успее во својот успех, е благослов за мене, тој ке биде исполнет, радосен и среќен, ке го грее ново сонце.
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Сите блиски ги сметам за пријатели. А кога пријателите ми се среќни јас сум среќна за нив. Така да се радувам на секој успех што го постигнале, некогаш дури и повеќе од нив.
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.487
Поени од реакции
5.963
Секако дека се радувам на успесите на луѓето кои ми се блиски, а уште повеќе ако и јас имам некаков удел, ако со нешто сум помогнала тие да успеат.
Горда сум на нив и на нивната амбициозност.
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Ма јас за сите се радувам.Добро некогаш зависи и од денот ама тоа е веќе друго.Може да ми се случи во весник да прочитам убаво нешто за некој/а познат и јас да бидам среќна.
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Се радувам кога знам дека тие успеси се заслужени!Се друго не ме радува,туку ме нервира, зошто знам дека е лажен успех.
 
Член од
5 мај 2008
Мислења
38
Поени од реакции
1
se raduvam na uspesite na drugite, bez razlika dali mi se bliski ili ne, samo pod uslov so nivnot uspeh da mi napravat steta :)
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Туѓите успеси,особено на блиските луѓе ги сметам и за свои успеси.Многу ми е мило,драго,па во моментот не ми е ни битно во каква ситуација,состојба и слично се наоѓам.
Битно ми е тоа што моите блиски се среќни,што постигнале нешто за кое што е труделе.Море и за најситна работа која буди насмевки на нивните лица,јас се радувам.
Ме исполнува среќата на другите.
Дури и на пример да се работи за успех на некој наш музичар се радувам,дури и да не ми е меѓу омилените.Сепак фактот дека е Македонец и на било какво начин успеал на постигне нешто,да освои награди,ми ја топли душата и предизвикува насмевка на моето лице.
Обично реагирам бурно викам,се смеам,гушкам.Но,некогаш не реагирам којзнае колку бурно,но длабоко во себе чувствувам задоволство.

Можеби на некој ќе му звучи необично - ама некогаш повеќе се радувам на успесите на моите најблиски,отколку на своите.
 
H

HCL

Гостин
Убаво е кога ќе видиш некој близок да успее во нешто, штета што туѓите успеси можат лошо да влијаат на сопственото его. Ги гледаш како успеваат и доколку не успеваш колку нив или повеќе одма ти паѓа самодовербата. Мада ова е веќе друга тема.
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Се радувам на секој успех. Успехот на мојот близок го чувствувам како свој успех. Можеби повеќе се радувам на туѓиот успех отколку на мојот, зашто обожавам да гледам задоволни лица, а посебно ако се мои блиски.:helou:
 

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
За најблиските луѓе околу мене се радувам и тоа многу.
Сакам да се среќни и задоволни секогаш.
А за подалечните сум најчесто рамнодушна, убаво што постигнале, можам да кажам алал нека им е и толку. Мене не ми значи ништо посебно нивниот успех.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom