Сендвичара "Седмица"

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас добив информации дека Меџик у Лептокарија, иако со иста цена, ги преминале 7мица у квалитет...

Вистина е?

S

Shellshock nam67

Гостин
Општо во центар на Скопје нема кај да јадеш асално
дојте во Охрид Палма или меџик кај нас најпознатите сендвичари :helou:, ем поевтини се од кај вас цените 90 денари се сосе помфрит салата краставица и зелка башка лепчето го потпечвет мајонез кечап колку сакаш не се штеди на материјал што е добро

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Златен Беко. Порано заради компирите се залажував во седмица, а не ми беше нешто посебно. А и плус многу се скапи. За 100-че, ако сакам да се најадам ќе одам во лесковачка и башка сок по избор. А на БЕКО му нема рамен. За 90 денари имаш: хамбургери, кордон блу, чизбургери и све и свашта. Истите компири од седмица. И плус имаш гиро. Гирото им е скапо, по 125 со зазики 135, но пак за тие пари е преубаво, односно, се за тие пари е поубаво од 7-ца

А и можеш да си нарачаш до дома за безпари. Порано беше нарачка минимум по 2, а сега го намалија на 1.

5210060 - број за нарачка во Аеродром, кисела вода и автокоманда :)
Ах бе гиро, ама проблемот е дека за 135 денари едно не ме најадува. Мали се, а поготово што кога видоа дека на Гирадико им оди бизнисот, па и они ги дигнаа цените.

Абе луѓе, па во грчка е гирото 2 евра, а кај нас 2,30. :devil3:

Бај д веј, како толку мерак ви прави ЗЕЛКА во хамбургер не ми е јасно, само го одзема вкусот на плескавицата. Знаете каде бутаа 5 кила зелка? Во она Палма или како и да се викаше, внатре во пазарчето Буњаковец, каде што беше 50 денари хамбургер. :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Гирадико ти е одлична замена за 7ца малце мрсно ама добро ќе ми дојде.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Навистина не сте ми јасни .... како очекувате цените да останат исти ако основните намирници месечно се зголемуаат за 5-10% ???

20 години јадам во седмица ... 10 години јадам во лесковачка во аеродром ... 5 години знам за Вили (првото Вили уствари ми беше под тараса ...

Сите имаат одредени специфики, но факт е дека во последно време сите ги кренаа цените не дека гледаат едни од други туку дека масло, леб, месо, компир рипа со цена цело време ...

Убаво ќе биде да е хамбургер 90 ко на времето ама тогаш кило компир беше 15 денара, а месото 190, и маслото 45 - сега компир е 40-45, месото дојде 310, а маслото е од 90-110 остатокот од рачуницата направете си ја сами ...

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Како и дае тие 7ца со тој ќар од милиони денари претеруваат у последно време почнаа да штедат на све па и цените ги рипнаа маму им. а иначе у меџик јадам ретко на голем одмор 90 денари мислам дека е онака голем е ама сепак не е тоа тоа..

Scorpia

The one and only
Член од
4 април 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
ja vise preferiram da jadam leskovacka.... da se najades ko covek, a bashka neli kako shto veke site spomnaa - tuka se i salatite i sosovite :D sedmica ja sakav porano epten, ama vise me nerviraat so cenive... da mi se davaa tolku pari za hamburger, bolje ke dodadam uste 100ce i ke jadam vo restoran ko covek :D:D

--- надополнето ---

дојте во Охрид Палма или меџик кај нас најпознатите сендвичари :helou:, ем поевтини се од кај вас цените 90 денари се сосе помфрит салата краставица и зелка башка лепчето го потпечвет мајонез кечап колку сакаш не се штеди на материјал што е добро
stvarno, magic e super mesto za jadenje...ama koga ke si vo ohrid :S : )))

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
јадете кај суне, до борис средното школо...кој јадел знае! - башка цените се исти со години

С

Спенсер

Гостин
Јас добив информации дека Меџик у Лептокарија, иако со иста цена, ги преминале 7мица у квалитет...

Вистина е?
Во меџик хамбургер е 80 :)

Онака е,за тие пари ТОП,компирите им се нај нај... е сеа,плескавицата не е толку голема и дебела како во 7мица,ама па у 7мица грди ми станаа веќе :) ...

А 7мица,катастрофа... последен пат бев пред месец дена,и никогаш повеќе :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
1 Хамбургер од 7ца = 130 денари
2 Хамбургера од "Кај Злате" + 0.5 литри Кока-Кола = 130 денари

Епа 7ца - ебете си матер. Не добивате веќе пари од мене.

С

Спенсер

Гостин
Да.
Баш бев вчера и фино лепо си се потсетив на убавите сендвичи што Суне ептен мерачки ги прави и на средношколските денови :pipi:

П.С.Кај е Меџик?
Лептокарија/

Ќошот на жолтата зграда што гледа кон Карев и Воена болница :)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Лептокарија/

Ќошот на жолтата зграда што гледа кон Карев и Воена болница :)
Видиш, и од таму да сум ти јадела, а не сум знаела дека е Меџик:)
Го запамтив по убавите компири, за плескавицата не знам, пошто хамбургер слабо јадам, ама компирите стварно им се вери најс, а со цените се каде-каде поприфатливи него седмица, а исто ме најадува.
Инаку, за темава, во последно време повеќе го преферирам, поленетото пилешко на Вили него Седумкава.
Ем пошто поише ме најадува, ем пошто ми здосади Седмица и ем пошто се испозанесоја со цените.
И така:)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Море открив едно местенце во Тетово, гиро за 70 денари со 300 вида салати. Преубаво е.

Kajgana Shop

На врв Bottom