- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.966
- Поени од реакции
- 4.073
Прво, јас како добар гурман на манџи, кој 10 години нема пробано сендвич додека не дојдов во Скопје со сигурност ти гарантирам дека по последните 2 сендвича што ги јадев од 7-ца1. Coek sto barem malku se razbira u meso, nikogas nema da prokomentira deka pleskavicata od 7 e soja !!!! |Toga go pravat lugje koi mislat deka znaat a serat bezveze !!!
се утепав од прдење навечер, кога дејствува сојата, исто кога јадам соја за ручек време навечер пукам на сите страни, истото ми се случува и од колбасите од Жива и сличните месопреработувачи, ставаат соја на големо, ама да не се дефокусирам, затоа дека си технолог не ти дава за право да тврдиш дека нема соја, затоа што прво не си го надгледувала производниот процес на нивното месо, а второ тие може да стават секакви зачини во смесата па да неможеш да препознаеш дали е месо од теле или од овца или пак од магаре (кое патем што слушам било доста добро месо) и јас како човек што сум по манџите никогаш ми се нема случено после јадење на некоја манџа со телешко месо, па и пилешко да пукам навечер, тоа ми или од соја или од грав.
Туку сакам да споделам нешто, пред одредено време бев на мало патување во Холандија и ако немаше турски фаст фуд ресторани ќе изумревме од глад, значи најдобриот фаст фуд што сум го јадел и цените за нивни услови се багатела, кај нив околу 2000Е е плата како кај нас 200Е, па ја добри 10Е, што кај нас би било рамно на 1Е, ти добиваш оброк и пол. Значи да отворат такви 2 до 3 добри турски фаст фудови и да ги држат турци, овие другите банкрот ќе бидат.