Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Чекај малку, од сите овде, ТИ се најде засегнат и да “браниш“ постапки на луѓе што имале односи со “вас“? Одговори му на @Raziel и јасно ќе ти е.
Ним не им треба одбрана, вам ви треба напад, вие треба да бидете тема овде, вие, селјаците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Јас Пуно, сакам да ти кажам неколку реченици, и еднаш засекогаш да го расчистиме ова. Јас сум одечки пример за либералност. Цврсто верувам дека секој треба да си го живее животот без да полага сметки на било какви колективизми. Во темата за хомосексуалците, иако стрејт, јас сум оној кој веројатно има напишано најмногу во нивна одбрана. Живеам прилично долго, сум видел различни култури со различни морални вредности, и знам дека се е релативно. Мене скоро ништо не ми смета, и многу работи ми се тема на заебанција. Јас сум оној кој ги подебнува децата на форимот кога се палат на знамиња, репрезентациаја, химни, на било каков облик на колективизам..
Па затоа мислев дека тролаш.
НО, има работи преку кои не се преминува и кои не се тема на заебанција. Смилковско езеро е едно од тие работи. Еве, те повикувам како човек да ја замислиш сцената. Деца, од 17,18 19 години, клекнати на колена, молат за милост, сакаат да живеат. А над нив, припадници на твоето племе им пукаат во тилот и во главата. Јас не можам да живеам со оваа сцена. И не можам да ти кажам дека не ги обвинувам сите Албанци. Едноставно не ми дава душата. Затоа, нема да ве сакам до крајот на животот, и ќе ги воспитам моите деца да гледаат на вас со омраза и презир. И секоја Македонка која ќе се дупи со албанец ќе ја гледам како најдолна курва.

И тука некаде приказната завршува.
Но не можам да ја замислувам сцената каде ти на твоите деца додека чекате да се качат на автобус за школо, секој пат им повторуваш да се пазат од дечиња албанци.

Но јас не можам да се одлучам кого треба да мразам повеќе, тие дегените кои ги масакрираа децата, или вам кои и мене ме обвинувате за тоа дека ги бранам и одобрувам.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Еве ти шанса ем да ја направиш вистинската работа, ем да те чини пријатели плус и професионално напредување.

Мести му братучетка на оној разиел и веднаш добиваш неколку пријатели плус, а твоите дела ќе се градат на сите плоштади низ државава. Ќе станеш новиот Вангел.
Чекај малку, од сите овде, ТИ се најде засегнат и да “браниш“ постапки на луѓе што имале односи со “вас“? Одговори му на @Raziel и јасно ќе ти е.
Досега тројца игнорира пуно и одбива да одговори на овој крајно прогресивен предлог. Но, не губи време да објасни колку сме ние агресивни и затуцани, колку не знаеме и не сакаме да живееме со другите националности, за разлика од него, кој иако бил полуписмен, знаел кој е и што е и знаел дека е прогресивен.
Темата кај што јас и пуно првпат го начнавме ова одвај ја најдов (заклучена е), ама за истово прашање го добив следниов одговор:

муабетот

Утре кога ќе се ожениш, децата, биле машки или женски, учи ги да разбираат и убаво да зборуваат на македонски. Ако твојата ќерка бендиса македонче, немој да ја тепаш и да ја гњавиш. Пушти ја. Единствен начин да се помириме е тој. Со промената на генерациите, ако не не докрајчат вашиве до тогаш, полека полека може и ќе почнеме да се мешаме, а тоа мешање и деца на родители од двете националности се единствен начин да излеземе од гомнава.
Во таа насока, кога ќе поминам накај Куманово(од таму беше, нели?), да ми местиш некоја Блерта, да се бендисаме, да си ја земам, да и направам неколку дечиња со мешано потекло, две машки(Гоце и Џемо) и две девојчиња (Силвана и Теута).
Ете ти соживот. :)
одговорот на пуно:

Мојот син не би го попречил за било која врска, но ќерка ми ќе ја убијам и неа и мајчиниот на лице место :D...

И утре дојди си во Куманово, ќе си пиеме кафе, за девојка не можам да ти ветам, но ќе те заопознаам со некоја, но на твој ризик ;)....
Не сака по вторпат прогресивниот да го дава истиов одговор, не за друго, туку оти на темава има...засегнати, а он е дојден да ги брани, не да им руши позиции. :D

Последно уредено:

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Последниве неколку денови од темава се избришани над 30тина мислења сигурно. Потсетете се кој е насловот на темата и придржувајте се кон него, ова не е темата за убиството на Ангел ниту темата за масакрот на Смилковско езеро.
Воедно да ве потсетам дека ширење омраза е против правилата на форумот.

Ова е последна опомена, на секој нареден офтопик од било кој член ќе следуваат казнени.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.325
Поени од реакции
18.404
Секоја шега пола вистина hehe.

Ми кажувале за тоа како еден либерален албанец реагирал во ваква ситуација па затоа не видов ништо смешно,а за оние другите изглеа немало кој да раскажува.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Најинтересни ми се бајкиве за тоа како по дефиниција си натприродно интелигентна личност ако одиш со муслимани. Па уште приказни како на западот тоа просто било нормална работа да се пукаат со муслимани. А никој не ви кажува во Германија за Muslim hure, или за таквите што идат со црнци каква репутација имаат. Па од таму тие земји и потекнуваат сите стереотипи за другите.
Сум имал и подолг престој таму и не баш така како што некој тука пробува да продаде.

Ни ја не го разбирам одењето со браќата, кое што го прават нашиве модерни женски. Едноставно нема што ние да бараме со тој народ и треба настрана од нив. Генерално со други народи и немам никој проблем и секој треба да си тера како што му е убаво.

Али клецање со шпони ми е рамно на французинките или другите народи кои што се пукале со германските офицери.

Знам и такви кај нас шпонољубки. Некои од нив дечко не може да си најдат за сериозно. И стандардниот муабет "абе не спомињај за тоа дека одев со Љурзим...било поминало, нема потреба новиот да знае" :) нивен живот али ја не би сакал да имам контакт со такви.[DOUBLEPOST=1423221515][/DOUBLEPOST]
Љубовта и Сексот не познаваат Религија и Националност.
Рече Муарем Ага и ѝ го натегна на Катето на диванот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
Живеам во држава каде мнозинството се муслимани. .
Почнав да го читам твојот пост, но тука застанав. Морам да ти изразам сочуство пред да продолжам: - Сочуство од мене, ти пожелувам да си најдеш нормално место за живеење.
(сеа ќе продужам да читам)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
За крај, stop trying "ебење со Албанци" happen.
Попрво Анчо со дињата би го прифатил отколку тоа.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Најинтересни ми се бајкиве за тоа како по дефиниција си натприродно интелигентна личност ако одиш со муслимани. Па уште приказни како на западот тоа просто било нормална работа да се пукаат со муслимани. А никој не ви кажува во Германија за Muslim hure, или за таквите што идат со црнци каква репутација имаат. Па од таму тие земји и потекнуваат сите стереотипи за другите.
Сум имал и подолг престој таму и не баш така како што некој тука пробува да продаде.

Ни ја не го разбирам одењето со браќата, кое што го прават нашиве модерни женски. Едноставно нема што ние да бараме со тој народ и треба настрана од нив. Генерално со други народи и немам никој проблем и секој треба да си тера како што му е убаво.

Али клецање со шпони ми е рамно на французинките или другите народи кои што се пукале со германските офицери.

Знам и такви кај нас шпонољубки. Некои од нив дечко не може да си најдат за сериозно. И стандардниот муабет "абе не спомињај за тоа дека одев со Љурзим...било поминало, нема потреба новиот да знае" :) нивен живот али ја не би сакал да имам контакт со такви.[DOUBLEPOST=1423221515][/DOUBLEPOST]

Рече Муарем Ага и ѝ го натегна на Катето на диванот.
Тоа е многу хардкор! :) Али така треба.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Знам и такви кај нас шпонољубки. Некои од нив дечко не може да си најдат за сериозно. И стандардниот муабет "абе не спомињај за тоа дека одев со Љурзим...било поминало, нема потреба новиот да знае" :)
Тоа е посебна врста на гадост. Ем се демек слободоумни да се дупат со шкон, ем се доволно змии да не кажуваат за тоа кога се прашани. Па ако се толку либерални, и ако е се во ред со тоа, зошто тогаш кријат?
Е сега проблемот нивни е што живееме во мали средини, каде вистината најчесто излегува на видело. Не велам дека некоја некогаш нема да успее да скрие, ама генерално тешко оди криењето.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Тоа е посебна врста на гадост. Ем се демек слободоумни да се дупат со шкон, ем се доволно змии да не кажуваат за тоа кога се прашани. Па ако се толку либерални, и ако е се во ред со тоа, зошто тогаш кријат?
Е сега проблемот нивни е што живееме во мали средини, каде вистината најчесто излегува на видело. Не велам дека некоја некогаш нема да успее да скрие, ама генерално тешко оди криењето.
На ова сум бил сведок, од наша која што се мафташе со еден пола босанец пола албанец и после овој муабет го слушав.

За Тетово и Струга знам дека многу пазат на тие работи. Мешање со нивни значи исфрлување од семејство и нема теоретска шанса наш да си најде од таму. Скоро и да не постојат такви (познати) случаи, а па обратно наш со нивна уште помалку.
Ама и за тоа го имаат најдено чарето. Ќе дојде во Скопје и ќе му се ували на некој од Штип, Битола, Кавадарци. Ќе си ќути како јагне а тој пустиот нема поим што пуштил в куќа. Или пак ако дознае, ќе биде предоцна, веќе дете ќе и има направено и така...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
За Тетово и Гостивар не знам али Дебар пример и поготово Струга, толку пати сум бил, сум излагал, сум се дружел, немам слушнато за ваква комбинација.
НемаТ шанса.
Дебар имам и роднини и сум праел муабет на темава. Се дружат, многу ама мислам дека тоа им е максимумот...

Kajgana Shop

На врв Bottom