Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Sekoja kolaboracionisticka makedonska kurva koja opsti / opstela so neprijatelot ne zasluzuva nisto pomalku od celosno strizenje na glavata, javno, kako vo Francija posle vojnata.
Toa партизаните го правеле после Втората Светска војна, ги маркирале сите жени што оделе со офицери или соработници на непријателски војски за време на војната, кога ќе ги избркале сите тие жени останувале на милост и немилост на комунистите, а казната била стрижење на главата и линчување

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Сега да им ги стрижеа главите.. Холивуд филм ќе снимеше за нас,Планета на шишани.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Знам дека тролаш.[DOUBLEPOST=1422901325][/DOUBLEPOST]
Оние кои се против вакви бракови се ретардирани, обично викани демек конзервативци. Конзервативец во сиромашна држава, со корумпирано општество значи перен мозок.
2001 не беше војна меѓу двата народи, беше народ вс држава. Тоа што вие одбравте да го браните тој дискриминаторски устав е ваше право.
Кажи им го тоа на твоите сонародници кои устите им се полни со омраза и како им се закануваат на тие македонци што ќе видат албанки да одат со нив или да имаат секс, додека обратно кога е ситацијата тоа го прават само семејствата.

И те како беше меѓу два народа, шовинистичките банди од Косово кои беа подржани од вас кои се бореа за Голема етнички чиста држава против бранителите на оваа земја и народ кој со векови бил на овие простори. Да не сакавте Вие Албанците со оружје, Македонците да ве пречекаат со цвеќиња и ружи? И дај не треси глупости, дискриминаторски устав сеуште не си видел ти, оди во твојата држава што ја величате за Голема да видиш што е дискриминаторски устав врз малцинствата, така да овде не ни продавај глупости, вакви безмислени пропаганди само кај странците што не ве знаат може да помине, но и тие веќе поголем дел добро се запознаени.[DOUBLEPOST=1423003626][/DOUBLEPOST]
А што, ова женсково од инает ќе оди да се плетка со овие недокваканиве?
Има нешто болно у ова женскиов памет....посебно у оваа ебана држава.
Има, пари. Имам видено примери Македонки со фамилии оженети со сопрузи и имаат деца, имаат сексуални односи со Албанци и тоа се сведува на пари, без знаење на фамилијата. А има и примери за обратна ситуација кога мажите на албанките се во странство, па голем број албанки бараат македонци за секс бидејќи ако бараат албанци најчесто се дешава да бидат кажани кај нивните сопрузи и да им се случи тоа што не го посакуваат.

Инаку мнозинството Македонци не се такви да одат и да се закануваат со тепање и психолошко малтретирање ако некоја македонка оди со албанец како што тоа го прават они кога е обратна ситуацијата, но нели Македонките се либерални и еманципирани, културни, не познаваат вера или нација кога се работи за љубов итн, а кога ќе дојде до некој меѓуетнички или меѓуверски инцидент повеќето тие истите први се за да ги пцујат и први се во коментирање од типот како се исплашени од нив и се плашат (вистинити случаеви на фејсбук), највероватно да немаат сомнеж во нив.

Како и да е нека не ви биде гајле дали одат или не со нив, нивни проблем, нивно право.!!!

Само времињата кои доаѓаат ќе бидат интересни во негативна смисла за ваквите случаеви.

Последно уредено:
Член од
17 септември 2013
Мислења
194
Поени од реакции
54
Уште една работа сакам да те прашам, многу сум љубопитен. :X3:

Јас сум сигурен дека твојот шкон не е како другите шконој, овој е вреден, еманципиран, светски човек, плус не живеете во Македонија. Но еве една хипотетичка ситуација. Пука војна во Македонија, помеѓу Македонците и Албанците. Сега, твојот шкон како емацнипиран, сигурно нема да се врати овде да пука по Македонци, но еве, ако за момент се разбуди племенско орловското во него, и реши да донира пари за купување на пушки кои ќе послужат за убивање Македонци, дали ти како добра сопруга ќе застанеш зад одлуката на твојот еманципиран шкон?
Друже многу си искомплексиран изгледа.
Ова сестра ти нешто со шкониве да не си имала натиго дајмиго па изгледа тие е слаба страна. Дај остај ги девоките нека си се дупат со кого сакаат.
Па тебе ако ти падне некоја алабана/турчинка/ромка нема да и го брцнеш... абе ај не продавај муда[DOUBLEPOST=1423037989][/DOUBLEPOST]
Тоа е само патетичен обид да си ги релативизираш сопствените срања. Никој не вели дека Македонецот е подобар од Германецот, Русинот од Французинот, и слични глупости. Зборуваме за Македонија и шконовите. Ништо нема да го смени фактот дека му ги шириш нозете на припадник на нецивилизрано племе кое сака да не нема како народ. Припадник на истото племе кое егзекутира деца.

Знам, знам, овој твојот не е таков. :rolleyes:
:ban::ban::facepalm::facepalm::facepalm: леле која тема која дискусија... зачитав 3-4 страни онака .... и да се чудиш.... :bravobe::tapp::tapp:[DOUBLEPOST=1423038146][/DOUBLEPOST]Б
Одбивав да ти реплицирам неколку дена на твојот пост дека ќе отидеме премногу офтопик, ама гледам дека други го направиле тоа, па затоа види вака...

Прв Болд: Ме насмеа со тоа што викаш дека во 2001 војната беше народ против држава.... сериозно? Арачиново, Липково, Тетово... сите овие предели беа под опсада на терористичката УЧК, Македонците од тој предел беа бркани од своите огништа, мачени, понижувани од тие гнаси што дојдоа од Косово (не од Македонија). Тоа беше се, освен борба "народ против држава", дека повеќето од нив дојдоа одозгора... можеби имаше борци и од земјава, ама факт е дека повеќето се слеаа од другата страна на Шар Планина.
И едно нешто да ти објаснам, вистински пример за борба "народ против држава" ти биле комитите пред повеќе од 100 и кусур години. Тие биле луѓе од внатрешноста револтирани од моменталната ситуација во империјата.... и иако се бореле цело време против турскиот аскер, сепак никогаш не го нападнале локалното турско население кое секојдневно го имало по селата и градовите.... ете тоа е пример за војна "народ против држава".

Втор Болд: Има голема разлика, дека во екот на тие денови кога Македонската јавност беше згрозена од таквиот терористички и вандалски чин на некои поединци од албанска националност, сепак целокупното албанско население распали по интернетот со најразлични грозоморни коментари за наведените случаеви, и успеаа да излезат на улица и да ги величат "хероите" кои успеаа да завеат неколку фамилии во црно. И покрај сето тоа, ти Пуно ми викаш што има врска ваквите бракови со овие случаеви? Немој ти се молам, како што кажав, 2001 не беше така одамна, овие случаеви со Смилковско и со Ангел се премногу свежи... треба време и време да помине за да почнат вакви бракови да функционираат во државава, тоа е неоспорлив факт.

И те молам веќе не ми реплицирај, дека несакам да добијам казнени за офтопик
Брат темава е ебење со тип\типка од друга вера\нација... остајте 2001.... аман...
значи може да се ебеш со некоја русинка или ај ако сакаш и првото да е исполнето на пример со некоја хрватица. Тамам друга вера друга нација... И што има тука лошо?
Што сте запнале за косово/албанија и 2001 :facepalm::facepalm::popce:

Последно уредено:

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Љубовта и Сексот не познаваат Религија и Националност.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Да си женско Македонка, да живееш во Македонија, и да се ебеш со Албанец навистина те прави курва. Или нешто уште полошо, само што не можам збор да нјадам за тоа. Ти се имаш ебено со Албанец?
Da ne imas muva pod kapa? :)

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Ај да дадам еден пример и јас.

Живеам во држава каде мнозинството се муслимани. Имам едни колеги од работа (муслимани) што важат за прилично еманципирани (жената со факултет, мажот професор на факултет, живееле 5-6 години во Франција, двајцата работат, пијат алкохол, итн). За некоја пригода требаше да отидеме кај нив на гости и како што е редот кога одиш на гости - купивме вино. Worst decision ever. Жената кога го виде виното, поцрвена стана од него. Мажот го зграпчи и го однесе директ во кујна. Причината беше што во ист момент неговите и нејзините родители биле исто така на гости, и овие не сакале да ги видат дека пијат алкохол.
Седнуваме на маса и ми ставија да пијам безалкохолно пиво... Со нозете (дека ми се долги) ја шутнав онаа кутијата каде го чуваат Куранот... Срање ден.

Наредната недела, идеме на ручек во ресторан и овие двајцата 30 минути се расправаа кое вино да нарачале за пиење (бидејќи живееле во Франција, нели тоа инстантно те прави експерт за вино).

Поентата ми е иста како што беше споменато и претходно, кој сака нека е еманципиран колку сака - доколку живее во средината каде е и неговата фамилија, ќе сноси последици за неговите акции.

Ти можеш да бидеш еманципирана и да глумиш лудило за тоа колку голем космополит си доколку се рокаш со шкон, но оди тоа објасни им го на твоите тетки, стрини, браќа, сестри, родители кога некој зајадлив комшија ќе ги потпраша за името на твојот маж - шкон! Оди ти бриши и ја потта на мајка ти кога измислува приказни за неговата фамилија и за тоа колку они биле кул. Оди објасни му на брат ти дека твојот маж иако е 2ри братучет со Љуљзим (што му ја рокна аркадата на брат ти), не е како него и дека јавно и транспарентно на Фејсбук (ејјјј Фејсбук) објавил дека е против меѓуетнички тензии (!). Оди објасни му на татко ти архитект дека не треба да се замара што потслушнал дека ѕидарите што работат за него, играат курташак за твоите постапки.

Или дај да заглавиме у тинејџ годинки дека сите се против нас и дека никој не разбира што е љубов и како љубовта нема граници, додека си ставаме ковери на Фејсбук со пар како си држат ра4енца.

Или дај јавно и гордо да изјавиме дека сме се рокале со шкон за да неколку страници попосле пишеме (ДЕМЕК !) он бил христијанин. :pos:

А и вие другите што ја браните на база на модератори/познаници од РЛ/ wannabe рокаџии - патетично е.

А вие шконови што и кликате лајкови на секој пост, не значи дека и на вас ќе ви даде бе :)

Ај да не излезат проблеми после, да си ја тагнам @Magde. да не каже дека сум немал мадиња.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Повеќето членови овде немаат култура или глумат. Па и тие кои тролаат, освен кога не тролаат, можеби само јас верувам дека тролаат. Нејсе.
Прифаќам некултура, имам такво убедување, некои луѓе едноставно не можат да одлучат што да станат и да бидат, околностите му пресудуваат, безразлика колку чита, колку е елоквентен, колку е интелигентен, едноставно немаат контрола на сопственото јас.

Признавам дека јас не сум елоквентен, тоа е очигледно, понекогаш главата ме боли од потребата за нови зборови, не можам да се изразам.
Но, имам сопсвено јас, и сум горд за тоа. Многу повеќе од вас сум бил под притисок за да ми се губи индивидуалноста, живеам меѓу фанатици, религиозни и малоумни, но никогаш не сум се спуштил на нивно ниво за лајк да кажеме, секогаш сум бил на другата спротивната страна, иако знам дека тоа ќе ми чини се, пријателство, професија итн.

Е сега не знам под што паѓате вие, очигледно повеќето сте кај спротивната страна, некои кои за лајк го потиснуваат сопственото јас, и сосема мал дел се тврдоглави и стојат на своето(клетите либерали), да не ги заборавам и тие кои имаат лични проблеми(немал број).

Викате дека албанците се тие конзервативците, а јас тука се нешто друго читам, уште не видов пост на албанец кој се противи на меѓуетничките бракови.

Наместо да има дискусии и дебати за тоа што придонесува за да нема вакви бракови, што ги попречува, што можеме да правиме, кого да советуваме, каде да се упатиме да бараме кампањи (наместо кампањи кои не учат да јадеме јадења кои не можеме да ги купиме).

Ако не, тогаш отворете тема како да се дели државата, или да се најде стратегија како да се врши геноцид, или не знам.
Важно направете разлика, да не стоиме во место, одлучете, сакаме да живееме заедно, или сакаме да се делиме. Не дека ние/вие се прашуваме/те.

Вака не оставаме ништо за идните поколениа. Само губиме време.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Не знаев дека толку лесно може да предизвикам драма.
Можам да замислам колку им е лесно на партиите да манипулираат на оваа тема и да ствараат меѓуетничка омраза.
Како и да е јас ве читам and I'm very entertained.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.686
Поени од реакции
115.382
@Magde.
Би сакал да можам да створам некоја хипотетичка ситуација, каква што имав јас со моето семејство во 2001 година. Онака седиш дома и ги гледаш секои можни вести и се молиш на Бога да не го чуеш името на татко ти. И онака да заврши војната и тие срања, и после тоа да видам дали ќе се плескаш со шкони или ќе го оправдуваш тој чин за било кого.

Добро бе јас не сфаќам кој е проблемот со луѓево? Демек затуцани сме ние што ги осудуваме овие работи? Сега ќе ти кажам еден прост пример кој не е поврзан со секс, ама има смисла со муабетов. Пред 4-5 лета бевме друштво на одмор во Охрид. Таму се најдовме со уште 5-6 души од населба и заедно излеговме една вечер. Во тие 5-6 души беше и еден Албанец, добар познаник на сите нас од маало и со кој сите се дружевме. Доаѓа ситуација каде ни излегуваат 5-6 Охриѓани со палки и шипки во рацете и сакаа да ни маваат рекет. Избегавме што избегавме и утредента седиме во стан сите што бевме искочени претходната вечер и шконот се избацува: Еј ве мољим да не зборите у Скопје дека сум бегал од македонци, брат ми ќе ме убие.

Значи што и да се деси пак ќе си прибегаат кон своето племе. Исто и ако се омажиш со шкон, ако утре се деси ситуација слична на 2001, они ќе си прибегаат кон нивните. Искрено ти кажувам, луѓето што сакаат да се коваат со шконтари ги множам со 0 ( НУЛА ).

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Дај баталете тастатурите!
Магде качи левел и сега е на морално ниво над сите нас други. Сега ќе не дупи одозгора колку тоа ние сме затуцани рисјани од некое селце на Кожуф планина што не разбираме како функционираат работите во светот!

Она била само рандом девојче на нет што чита драми on the interwebz, иако еден период пристапи кон постирање мемиња (!) и фалење за големината на фалусот на партнерот...

I smell bullshit !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Дај баталете тастатурите!
Магде качи левел и сега е на морално ниво над сите нас други. Сега ќе не дупи одозгора колку тоа ние сме затуцани рисјани од некое селце на Кожуф планина што не разбираме како функционираат работите во светот!

Она била само рандом девојче на нет што чита драми on the interwebz, иако еден период пристапи кон постирање мемиња (!) и фалење за големината на фалусот на партнерот...

I smell bullshit !
Зарем не сте?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зарем не сте?
Јас Пуно, сакам да ти кажам неколку реченици, и еднаш засекогаш да го расчистиме ова. Јас сум одечки пример за либералност. Цврсто верувам дека секој треба да си го живее животот без да полага сметки на било какви колективизми. Во темата за хомосексуалците, иако стрејт, јас сум оној кој веројатно има напишано најмногу во нивна одбрана. Живеам прилично долго, сум видел различни култури со различни морални вредности, и знам дека се е релативно. Мене скоро ништо не ми смета, и многу работи ми се тема на заебанција. Јас сум оној кој ги подебнува децата на форимот кога се палат на знамиња, репрезентациаја, химни, на било каков облик на колективизам.

НО, има работи преку кои не се преминува и кои не се тема на заебанција. Смилковско езеро е едно од тие работи. Еве, те повикувам како човек да ја замислиш сцената. Деца, од 17,18 19 години, клекнати на колена, молат за милост, сакаат да живеат. А над нив, припадници на твоето племе им пукаат во тилот и во главата. Јас не можам да живеам со оваа сцена. И не можам да ти кажам дека не ги обвинувам сите Албанци. Едноставно не ми дава душата. Затоа, нема да ве сакам до крајот на животот, и ќе ги воспитам моите деца да гледаат на вас со омраза и презир. И секоја Македонка која ќе се дупи со албанец ќе ја гледам како најдолна курва.

И тука некаде приказната завршува.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.325
Поени од реакции
5.434
Не знаев дека толку лесно може да предизвикам драма.
Можам да замислам колку им е лесно на партиите да манипулираат на оваа тема и да ствараат меѓуетничка омраза.
Како и да е јас ве читам and I'm very entertained.
Не е манипулација на власт нешто што си го осетил на своја кожа и не си се враќал една година у своја куќа и тоа како дете , едноставно сам си создаваш такво мислење.
Ме интересира ти кај си родена и кај живееш ако прочитав убаво не живееш тука така да ја не ти го осудувам таквото размислување едноставно не го прифаќам за мене

Kajgana Shop

На врв Bottom