СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Србија имаше среќа што овој Бразил е прилично послаб од оној пред 20 години инаку ќе примеше уште 2 до 3 гола.
Hahaha poglupo nesto od ova zdravje,svaka cas dobar

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.092
Поени од реакции
6.047
Hahaha poglupo nesto od ova zdravje,svaka cas dobar

Очигледно е дека си прилично помлад па си бил дете кога играше тој состав на Бразил во почеток на 21 век.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.610
Поени од реакции
5.245
Да не освојат следниве репрезентации по овој редослед:

1. Бразил. Ќе ја дрибла, ќе ја дрибла, ќе му ја земат, ќе падне. Одвратни ми биле од секогаш. Полежачи, плачковци и глумци и од жабарите.
2. Англија. Гомно од тим секогаш, фолиранти и касапи. Coming home од 66-та со судии. Entitled гомна. Мегваер да сакаш да земе титула шо човек треба да си?
3. Португалија. Дур не се пензионира циганот ќе навивам против тимот кај што е. За Македонија ако игра, за Косово ќе навивам. Циган, пешко, гомно. Нека иде у Џубило Ивата или Интер Хелсинки да не го гледам повеќе.
4. Франција. Пошто се шиптaроцигани. И пошто е Франција, пролив од земја, на англиски не ти зборат а знаат мислат 19 век сме уште, антимакедонисти и лузери. Ај енглезите барем имаат основа да се дигнати пички, јазикот им е зборен во цел свет. Французите ти се како онаа 140 кила женска со филер и ботокс, танга на гз од трокрилен шифоњер која става кавер фото-If you cant handle me at my worst, you don't deserve me at my best. Виљушкар не те хендла со 140 кила. Легија на странци имаат за друг да им се тепа, црнци колонизирани да им играат фудбал.
5. Шиптaрскиве земји. Катар, Саудиска, Мароко, Египет, Сенегал, Иран. Зашто некој со здрав памет би навивал за алахуакбар шиптaрски тим?

Амин.
Berik 2.0

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Очигледно е дека си прилично помлад па си бил дете кога играше тој состав на Бразил во почеток на 21 век.
Da 18 imam ili bi sakal ja haha,coveku kakva ti e ovaa sporedba

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.720
Поени од реакции
4.157
Не ми е јасно, кога веќе играш на контри оти Костич ти седи на клупа, и на 1-0 на клупа :cautious:
Србите коментираа дека не бил 100% фит, инаку сигурно ке го пуштеше ако ништо друго кога Бразил поведе 1:0 и бркаа резултат

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да го нападнеш Бразил, у реду е, смирете се малце.
Со кого да го нападнеш, со Живковиќ, Младеновиќ, Гудељ, Лукиќ, Лазовиќ, Радоњиќ. Смирете се малце.

Прејак е Бразил, ќе им дадеа 10 гола, не се заебавајте, бидете малце реални.

Па секој обид за транзиција им го уби Касемиро а и плус тоа што бековите не ни напаѓаа и не оставија ни капка простор за било што по страните.

Нека не губат глави, имаат шанси за пласман, ништо не е изгубено. Ова е и очекуван пораз до негде реално гледано.

Иначе имал некоја ситна мускулна повреда Костиќ. Пикси баш беше накурчен пред некој ден, вика повреден е Костиќ пошто Јуве игра само по лева страна ко да немаат десна, го прегореле. Хаха

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.092
Поени од реакции
6.047
Da 18 imam ili bi sakal ja haha,coveku kakva ti e ovaa sporedba

Ако бар малку разбираш фудбал ќе знаеш дека овој состав на Бразил не може да се мери со тој а ако не разбираш ќе си прашаш повозрасен фудбалски стручњак и ќе ти објасни од А до Ш.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Coveku ja sum go gledal Brazil ili koj ednostavno sporedbava ti e glupa.Normalno deka toj Brazil bi i dal ne 3,4 nego duplo.Znaci myabetov nit ti ima poenta nit sporedba.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.383
Поени од реакции
14.791
Од фаворитите, ако земеме во предвид и сила на противник, Бразил најдобар впечаток остави во првото коло.

Второто и третото коло ќе бидат топ и интересни. Ќе биде добро првенството.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Да го нападнеш Бразил, у реду е, смирете се малце.
Со кого да го нападнеш, со Живковиќ, Младеновиќ, Гудељ, Лукиќ, Лазовиќ, Радоњиќ. Смирете се малце.

Прејак е Бразил, ќе им дадеа 10 гола, не се заебавајте, бидете малце реални.

Па секој обид за транзиција им го уби Касемиро а и плус тоа што бековите не ни напаѓаа и не оставија ни капка простор за било што по страните.

Нека не губат глави, имаат шанси за пласман, ништо не е изгубено. Ова е и очекуван пораз до негде реално гледано.

Иначе имал некоја ситна мускулна повреда Костиќ. Пикси баш беше накурчен пред некој ден, вика повреден е Костиќ пошто Јуве игра само по лева страна ко да немаат десна, го прегореле. Хаха

Абе да го нападнеш, периодично, плански. Не значи дека треба да го напаѓаш постојано (ниту ќе ти дозволат).
Србиве не успеаа акција да направат, длабоко се бранеа небаре се Хондурас. Искористи слабости, искористи простор помеѓу задната линија и средината.
Сергеј и те како може да проигрува за Живковиќ и Тадиќ, овие да отворат, да нападнат простор.
Не знам, алиби игра, алиби и разочарувачка изјава на Пикси после мечот.

Поразот е очекуван, пристапот не е и тоа малку е депримирачки. Готово не е секако, Камерун ќе го поразат, со Швајцарија само да не влезат нервозно и одмазднички и имаат шанса за нокаут-фаза.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.126
Поени од реакции
10.046
Unpopular opinion: Србија нема толку лесно да пројде со Камерун. Денес беа доста себични у завршница, ама имаа солидни шанси да извадат макар реми.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.383
Поени од реакции
14.791
а и плус тоа што бековите не ни напаѓаа и не оставија ни капка простор за било што по страните.
Живковиќ имаше простор во прво, но не заврши за џабе во грчка лига српскиот меси.

Kajgana Shop

На врв Bottom