СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Aко уште некој ја спомне тепачката, го ладам недела дена од форум.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
lugje zaboraivme,eden igraj koj e podzaboraven,izgleda namerno od sostavot,eve RADE bese izostaven demek imal karanica so lazarov za brat mu,dodeka LAZE MAJNOV NE DOBI SANSA,one levorak i bi bil zamena za lazarov,kolku tolku za da odmore nekoa minuta,a moze i sreden da igra,no ima uste eden,.dali se sekavate na momceto so bese golem talent,ise vikase GORAN igrae vo SHVEDSKA,a se preziva KUZMANOVSKI

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
lugje zaboraivme,eden igraj koj e podzaboraven,izgleda namerno od sostavot,eve RADE bese izostaven demek imal karanica so lazarov za brat mu,dodeka LAZE MAJNOV NE DOBI SANSA,one levorak i bi bil zamena za lazarov,kolku tolku za da odmore nekoa minuta,a moze i sreden da igra,no ima uste eden,.dali se sekavate na momceto so bese golem talent,ise vikase GORAN igrae vo SHVEDSKA,a se preziva KUZMANOVSKI
Првпат слушам за него јас. Нешто појќе инфо имаш?

K

kaiser soze

Гостин
Од тоа што го видов како статистика за нашата репрезентација,најмногу одиграни минути има Темелков,во просек по 54 на натпревар и висока реализација на шут од околу 74%.Лазаров има реализација од околу 56% и втор по одиграни минути по натпревар,или просек од 47 минути на натпревар.

Првпат слушам за него јас. Нешто појќе инфо имаш?
Веќе пишав за него,а и лично сметам дека имаше квалитет да игра,во услови кога Стојановиќ не е потполно заздравен од повредата.Сигурно ќе се смета на него во иднина.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Cварно зашто не е повикан Лазе Мајнов во репрезентација?
Одличен играч е само сеа незнам кај игра некако се изгуби:toe:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не можам да се согласам со тебе.Митков има пред се одбранбени задачи,а тие најдобро ги прикажа со Полска,така да нема место за незадоволство од него.Инаку на таа позиција го имаме и Мајнов,кој исто може да одигра квалитетно.Впрочем со настапот на првенството оваа генерација го постигна тоа што се очекуваше од неа,а секако претставува и непроценливо искуство за понатамошните настапи.Со оглед на возраста,очекувам истава генерација да биде подолго време заедно,со исклучок на два-тројца кои се во залез на кариера,така што лично се надевам на уште поголеми успеси од овој во иднина.

Незнам, мене ич не ми се допадна играта на Митков. Кога и да влезеше во одбрана одма добиваше 2 мин. и многупати ја остави на цедило Македонија. Со Полска да, имаше добар ден, ама останатите утакмици според мене катастрофа. Како што кажав, единствен кој ме разочара. А за во напад па кога ќе го оставеа да не зборим, многу загубени топки. Но неможе многу да му се замери, млад е и има уште време за него.

K

KomitaMKD

Гостин
Мислам дека Филип Лазров не требаше да добие толку доверба на Светското.Човекот има слаб шут а и нема некоја техника.Раде е 100 пати подобар од него, а мислам дека повредата не беше причина тој што не играше бидејќи и коментаторите на сител се прашуваа зошто не е земен во 14-те.Тие сигурно имаат разговарано со него доколку беше повреден ќе спомнеа нешто.Друга забелешка што не е повикан Јоноски во составот.Мислам дека можеше да помогне во одбраната и во нападот.Сепак честитки до момците храбро играа за Македонија и се надевам утре со победа подостојно ќе се простиме од Светското

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39

и ОВОЈ играч можеше да игра комотно топ е а и висок е ептен ЈОНОСКИ

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Тоа е, нејќе многу чепатење. Да не знаете како му е главата на тој од чкембари? :pos2:
Jas samo sto si dojdov od Zadar...Deckoto e super,3 konci na glavata i toa beshe!duri veke nema ni zavoj na glavata!Utre ke pisam podetalno za incidento kako se sluci,posto bev vo avtobusot na ckembari (inace od pp sum),pa posle ne prefrlija vo prviot avtobus na ASM!..Pozdrav
Napred Makedonija!!

K

kaiser soze

Гостин

и ОВОЈ играч можеше да игра комотно топ е а и висок е ептен ЈОНОСКИ
Игра само во одбрана, нападот му е слаба страна,па не гледам како би помогнал.Гледав некои негови настапи сезонава,неговиот тим играше во ЛШ,просекот мислам дека му беше еден гол по натпревар.Нема некои офанзивни квалитети дечкото.

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Дефинитвно Филип Лазаров не требаше да добие толку голема шанса од селекторот. Едноставно момакот има слаб шут, играше мноу нервозно многу избрзуваше меѓутоа тоа избрзување како да беше одлика на македонската репрезентација на светсково. Токму кога ке се доближевме до израмнување или пак да поведеме во тие моменти се праве пробивања, чекори и што ти незнам.
Не знам зашто не беше повикан Стојанович во репрезентација, дечкото има неверојатен шут од далечина, токму тоа нас ни требаше од таа десна страна, да се префли малце противничката одбраната која стандардно многу поголемо внимание обрнуваше на Кире, што беше за очекување, но и во исто време голем простор по другата страна кој ние очигледно не го искористивме. Тука би го спомнал селекторот Илија Темелковски кој мораше со Данска и Норвешка да ја постави одбраната малце погоре со оглед на тоа дека Норвежаните не утепаа со голови од 9 метра. Можеше и мораше на вчерашниот дуел кога игравме со играч повеќе да му стави фластер на Хансен, човекот ги даде најбитните голови на утакмицата и тоа сите од 9 метра и подалеку. Исто така се согласувам со Комитамкд дека требаше да биде повикан и Јоноски, дефинитивно ке помогнеше во одбраната, ни требаше таков висок одбрамбен играч кој ке може да ги задржи противничките играчи. Да не заборавиме првиот пикер Димовски имаше повреда која го оневозможи да прикаже игри какви што покажуваше пред повредата кога ги разнесуваше противничките играчи. Потоа како врв на сите повреди, скршениот прст на Наумче- иначе дечкото е ѕвер, ги пригруваше одлично своите играчи, вистински лидери во тимот заедно со Кире за кого мислам дека сите делиме исто мислење- ЅВЕРОТИЊА!!! Исто така морам да напоменам не совлада и заморот, ова е прво вакво натпреварување за многумина во репрезентација. Не им замерам ништо за борбеноста, за СРЦЕТО што го оставија на терен, направија да се ГОРДЕЕМЕ со нив, и повеќе од достојно ја преставија РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА! Треба да се собереме во што поголем број и сите заедно да ги пречекаме на аеродромот во Скопје, да видат колку е ГОРДА МАКЕДОНИЈА на нивното достигнување!! Испаднавме пред Шпанија чија лига е втора по квалитет во Европа, ако не и пред Германците, пред Русија која одсекогаш била велесила во ракометот и ќе биде. Затоа главите горе и пред утрешниот натпревар со Србите, искрено многу ке ми биде мило(на кого нема) да ги победат за крај како ВРВ на светсково првенство. И пораз нема да го смени моето мислење за нашата најдобра генерација во историјата на ракометот!

НИЕДЕН ПОРАЗ НЕ СЕ БРОИ, ВИЕ СТЕ НАШИТЕ ХЕРОИ!!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Jas samo sto si dojdov od Zadar...Deckoto e super,3 konci na glavata i toa beshe!duri veke nema ni zavoj na glavata!Utre ke pisam podetalno za incidento kako se sluci,posto bev vo avtobusot na ckembari (inace od pp sum),pa posle ne prefrlija vo prviot avtobus na ASM!..Pozdrav
Napred Makedonija!!
Добро, писмени сте или?

Aко уште некој ја спомне тепачката, го ладам недела дена од форум.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Секоја чест за ракометарите, стварно дадоа се од себе, и мерак ми е утре да ги здрснеме ова србиве... И ја мислам дека Ф.Лазаров во репрезентацијата е влезен само поради брат му, а и плус имаше и голема минутажа. Знае некој зошто не беше повикан Караиванов???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom