СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Па добро бе дали некој од вас гледа моментално отвореното студио на Сител имаат некој прилог бла бла за Македонија со некој гостин ракометар...не е битно тоа...

И со цел памет водителот кој што воедно е најголем кретен во историјата на спортското коментаторство ја даде следнава изјава:

''Благодарност до нашиот гостин за неговото учество, а на вас драги гледачи воедно да ве повикам сите утре да ја бодриме и да ја дадеме максималната подршка Србија на утрешниот дуел!!!

Значи јас знам дека може секој да има лапсус, ама најтрагичното е што не се ни поправи!!!
Боже господе...:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Доброто школо скапо се плаќа.
И јас го пцуев тогаш, ама таа наивност сигурно ќе гледа да не ја повтори...
Ќе го биде.:)
Абе дај боже да го биде ама како шо изглеа работава малку е тешко тоа, прва и основна работа во неговата игра шо не ми се свиѓа е тоа шо не е тимски играч а во ваква репрезентација ко нашава тоа е многу битно, он треба да сфати дека не е прва карика во наш тим и дека треба да размисли двапати пред да тргне во соло пробивање. Додуша тоа не е и негова грешка, нас освен недостатокот на Раде Стојановиќ што е голем хендикеп ни недостасуваше и правилна тактика значи тука има голема вина и селекторот што му дозволол одврзани раце во играта па тоа го нема ни Кире бе љуѓе....значи се виде дека Темелковски не е чоек за големи натпреварувања, да беше Веселин Вујувиќ сигурен сум дека ќе беше сосем поинаква песна уште еднаш ќе повторам значи отсуството на Раде Стојановиќ кој беше еден од главните играчи во победата над Исланд е жртва на тренерот, Борко Ристевски јавно излезе против него и како шо видовме и сами несогласувањата со тренерот влијаеа многу на неговата игра...

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Не ни требаат пак земјотреси со смена на селектор, ќе изгубиме драгоцено време и континуитет. А да не заборавиме...на сред квалификации сме.
Да се надеваме дека недоразбирањата ќе се решат.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Не ни требаат пак земјотреси со смена на селектор, ќе изгубиме драгоцено време и континуитет. А да не заборавиме...на сред квалификации сме.
Ја искрено да ти кажам не сум фан на Темелковски и сум за негова шо побрза смена ако се паметни во РФМ смената може да ја напраат брзо и ефикасно значи по првенствово се виде дека несомнено имаме квалитет, значи јас мислам дека ако донесат стручњак со Европско реноме ќе има многу поголем напредок на СП и ЕП од овој сега..

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ја искрено да ти кажам не сум фан на Темелковски и сум за негова шо побрза смена ако се паметни во РФМ смената може да ја напраат брзо и ефикасно значи по првенствово се виде дека несомнено имаме квалитет, значи јас мислам дека ако донесат стручњак со Европско реноме ќе има многу поголем напредок на СП и ЕП од овој сега..
Нашиве сакаат јак тренер без пари да им дојди,а ни треба некој ко Лино ЧЕРВАР.:smir:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
не такви промени никако! единствено нешто што може да се смени на тој план е целокупната стратегија која овие ја тераат. малку повеќе темелков да гледа странски ракомет, и да почнеме да применуваме странЦки финти!
на ова првенство докажавме дека ако во нешто знаеме како тоа е во ракометот! агенцијата за млади и спорт и владата, и сите кои можат мора да помогнат да се продолжи обучувањето на млади кадри. да се отвараат школи за младинци насекаде, а не да згаснуваат како што тоа сега е случај! ако се работи со младите деца, ќе имаме континуитет на овакви натпревари! а со тоа, ќе дојде и квалитетот, и резултатите! верувам дека во овој правец ќе се движи македонскиот ракомет!

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Нашиве сакаат јак тренер без пари да им дојди,а ни треба некој ко Лино ЧЕРВАР.:smir:
ако немаме ние таков не ни треба! верувај! сто пати е да е македонец - просечен, отколку одличен странец!
види што се случува со фудбалска репрезентација! баш му е гајле на сречко за резултатите, тој само за пари е. вака, знам дека темелковски, после пораз ќе се изнервира колку толку, ќе сноси морална одговорност пред македонците!
каков сака нека е тренерот, само наш нека е!

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
ако немаме ние таков не ни треба! верувај! сто пати е да е македонец - просечен, отколку одличен странец!
види што се случува со фудбалска репрезентација! баш му е гајле на сречко за резултатите, тој само за пари е. вака, знам дека темелковски, после пораз ќе се изнервира колку толку, ќе сноси морална одговорност пред македонците!
каков сака нека е тренерот, само наш нека е!
Проблемот е треба да најдеме некој таков а за жал тешко дека ќе најдеме.:salut:

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
не такви промени никако! единствено нешто што може да се смени на тој план е целокупната стратегија која овие ја тераат. малку повеќе темелков да гледа странски ракомет, и да почнеме да применуваме странЦки финти!
на ова првенство докажавме дека ако во нешто знаеме како тоа е во ракометот! агенцијата за млади и спорт и владата, и сите кои можат мора да помогнат да се продолжи обучувањето на млади кадри. да се отвараат школи за младинци насекаде, а не да згаснуваат како што тоа сега е случај! ако се работи со младите деца, ќе имаме континуитет на овакви натпревари! а со тоа, ќе дојде и квалитетот, и резултатите! верувам дека во овој правец ќе се движи македонскиот ракомет!

Значи телето се учи додека е мало а не коа ќе стане вол!!! На чоекот толку му се можностите, гледај малку и од поинаква страна на смената.....Темелковски не е ама баш никој и ништо во Светски и Европски ракомет кај е тука влијание на судии на делегати и остало..и сами видовме дека кога и да им згуснеше при крајот на Германците, Норвежаните па до негде и на Пољаците имаа помош од судии, можеби баш и не го прави влијанието само тренерот но секако дека го има најголемиот удел во тоа..На вакви играчи им треба тренер од светска класа....Наместо Катанец да лапа пари на слаби играчи шо и свети Петар да е тренер не би влегле на големо натпреварување, сега го имаме костурот на тимот шо е граден со генерации и може да се носи ама баш со секој и мислам дека од федерација треба да се замислат малку за тоа...и сами видовме дека мора да научиме да играме и кога Кире ќе има слаб ден или кога ќе го чуваат јако значи и повеќе од јасно е дека ракометот не е само дај му топка на Кире он ќе шутне и гол и тепавме...зрела тактика треба...

^Capo^

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Од најголем адут на ова prvenstvo mirkuloski najlos od site ispadna!!!!aj barem neka mue denot so Srbija:uvo:
Кој според тебе моментално здрав играч во Македонија е подобар од Миркуловски?

Јасно ми е дека дечкото е дрво на првенствово, ама и Ф.Лазаров не се покажа нај нај, Стојановиќ сите знаеме(незнаеме) што беше целата фрка со него...

Имај исто така во предвид дека Миркуловски не ни играше на својата природна позиција oдносно плеј така да олади малце.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Кој според тебе моментално здрав играч во Македонија е подобар од Миркуловски?

Јасно ми е дека дечкото е дрво на првенствово, ама и Ф.Лазаров не се покажа нај нај, Стојановиќ сите знаеме(незнаеме) што беше целата фрка со него...

Имај исто така во предвид дека Миркуловски не ни играше на својата природна позиција oдносно плеј така да олади малце.
:zver:Кај Миркуловски ме се свиѓаше тоа што е храбар и борбен сите се плашеа да шутираат тој влагаше и одбрана супер играше а Лазаров Ф.Искрено од штута даде па ај сеа видите разлика.

^Capo^

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
:zver:Кај Миркуловски ме се свиѓаше тоа што е храбар и борбен сите се плашеа да шутираат тој влагаше и одбрана супер играше а Лазаров Ф.Искрено од штута даде па ај сеа видите разлика.
Дечко дали си ти писмен?
Ова ти е денеска 3 пост што ти го читам кај што ми треба минимум 5 минути да го сфатам постот и најинтересното е што на крај пак не разбирам што сакаш да кажеш:)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мислиш МИТКО Стоилов :pipi:
Добар играч е. Има храброст и дрскост да се пикни меѓу противнички играчи, нешто шо на Филип му фали.

Точно, моја грешка од брзање :) Митков незнам кој го зеде за репрезентација само, никаква корист од него. Единствен кој тотално ме разочара на ова светско првенство.

K

kaiser soze

Гостин
Точно, моја грешка од брзање :) Митков незнам кој го зеде за репрезентација само, никаква корист од него. Единствен кој тотално ме разочара на ова светско првенство.
Не можам да се согласам со тебе.Митков има пред се одбранбени задачи,а тие најдобро ги прикажа со Полска,така да нема место за незадоволство од него.Инаку на таа позиција го имаме и Мајнов,кој исто може да одигра квалитетно.Впрочем со настапот на првенството оваа генерација го постигна тоа што се очекуваше од неа,а секако претставува и непроценливо искуство за понатамошните настапи.Со оглед на возраста,очекувам истава генерација да биде подолго време заедно,со исклучок на два-тројца кои се во залез на кариера,така што лично се надевам на уште поголеми успеси од овој во иднина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom