Ракометни трансфери

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.549
Поени од реакции
17.971
Најверојатно ова се новите засилувања на Барса:place:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://ekipa.mk/barselona-gi-pretstavi-koplar-i-siprzhak/
Добар пазар за Барса,посебно со Шипршак(или како и да се презива):kuracc:..
Добиваат два играчи кои играат во двата правци,можност за помала ротација и измени шо ќе овозможи побрза игра...
Е сега не ми е јасно дали ќе испаѓа некој од двоецот пикери Сораиндо-Нодесбо,или и двајцата ќе останат..
Ако останат и двата каква тројка би биле...:masa:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Добиваат два играчи кои играат во двата правци,можност за помала ротација и измени шо ќе овозможи побрза игра...
Е сега не ми е јасно дали ќе испаѓа некој од двоецот пикери Сораиндо-Нодесбо,или и двајцата ќе останат..
Дури и за екипа како Барса, зарем не е претерано Кире и Копљар да ги делат минутите на десен бек?

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Дури и за екипа како Барса, зарем не е претерано Кире и Копљар да ги делат минутите на десен бек?
Копљар игра во двата правци,исто како Гурбиндо,а Кире мора да одмара,сепак 35 години има...
А учинокот нма Кире за екипата е само напаѓачки,па ако не му оди ќе мора да имаат солидна замена,а моментално Копљар е одлична опција за замена....
Ќе брка работа како замена,плус не е нималку лош играч,барем на рамниште на Гурбиндо е,ако не и подобар...
Доста потценет бек,а има потенцијал,сеуште е релативно млад и има шо да понуди...

Член од
4 јуни 2015
Мислења
240
Поени од реакции
227
Ако не се лажам, Сораиндо нема да биде дел од Барса следната сезона затоа и потпишаа договор со Шипзак

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Le Paris Saint-Germain Handball est heureux d'annoncer la signature de l'arrière gauche danois Henrik Mollgaard pour la saison 2015-2016

[DOUBLEPOST=1435263635][/DOUBLEPOST]Herzlich willkommen, Piotr Grabarczyk!

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.903
Поени од реакции
14.519
Нико си купил карта во еден правец, најверојатно за Париз :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Веспрем ја одбил понудата на Барса за Момир, иако он бил спремен да замине. Шпекулациите сеа се дека ќе тргнат кон Јиха, ама по заминувањето на Палмарсон тешко дека Кил ќе го пушти. Како ги заеба Карабатиќ, ќе треба со Рутенка да играат сеа. :D

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.956
Поени од реакции
37.078
Наводно се договориле со Јиха и сега преговараат за висината на обесштетувањето со Кил.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://sportmedia.mk/rakomet/liga-na-shampioni/rajn-nekar-i-kjelce-najzasileni-site-transferi-na-protivnicite-na-vardar
Горе долу сите екипи се на ланското ниво...
Можеби најголеми винер се Вардар и РНЛ....со оглед дека ги затворија дупките(или би требало да е така)....
РАЈН НЕКАР-изгубија двајца врвни играчи,едниот во дефанзива(Ландин,пола екипа им беше),другиот во напад,пикерот Мирхол..
Донесоа солидни играчи,го задржаа костурот на тимот,сито како Вардар...
Ако не се лажам овај Хендрик Пекелар е тој голманот шо го посакуваше Жаре за во Металург(демек ако Чокрев го земел него ќе стигнеле сигурно на Ф4):pos:
Иначе добар голман е,го иам гледано многу пати,не е класа на Ландин,ама има голем потенцијал,ќе бидат добри партнери со шмркачот..:D
Од овие другите најверојатно се лев бек и пикер...
Би требало да се добра екипа РНЛ сезонава..
Колдинг ќе бидат ослабени,иако овие шо заминаа звучат познато,но сепак беа старци,остана уште Бо Спелеберг како лидер на тимот(како младич е пустиот,двеста години напрај не се дава),плус Јоаким Болдсен...
Добра екипа се,сеа со Игропуло во тимот,но сепак не ми се верува да бидат нешто посебно,слична приказна како лани...Ладно-Толпо-Ладно...
Кристианстад. би можеле да бидат тврд орев на домашен терен,глеам зеле некој играчи од Бундес Лига,плус Жамали на лев,можно е да скинат некој бод и да не бидат само статисти...
Пик Сегед-Ја задржаа цела екипа,само Вадкерти ја заврши кариерата,се друго е исто,Тиагус Петрус од Ла Риоја за одбрана,Чурувија шо беше во Мателруг на времето,е сеа слични играчи се со Калман,ама и така ќе нема минутажа многу,со оглед дека Калман игра во двата правци речиси цел меч...
Треба да се доста добри и сезонава Пик Сегед...ништо чудно пак да изненадат...
Киелце,некако како ослабени ми делуваат,изгубија два клучни дефанзивци Грабарчик и Муса,плус и Росински левиот бек....
Јурчевиќ е големо засилување и ќе бидат добар тандем со Биелецки и Јурецки,полека полека ја собраа цела репрезентација...
И десен бек им фали,онај тикварот Бунтиќ не е замена за Лијевски,а како тргна со повредите Лијевски нека се надеваат да е здрав....
Овие другите се анонимуси,но штом Талант ги зел сигурно не се некои дибеци,:icon_mrgr:сепак ја задржаа цела прва постава од лани и треба пак да се јаки...
Монпеље,треба да се посилни од лани,ја задржаа цела прва екипа,плус го зедоа можеби најдобриот голман во домашната лига,Жерар од Данкерк..
Овај Тоуми мислам дека игра во одбрана,касап невиден...
Барса,класа си се овие,изгледа со Илиќ ништо не бидна па сеа ќе го земат Јиха,иако според мене моментално Илиќ е далеку подобар од Јиха..
Можеби на времето беше обратно,ама последните две сезони Илиќ растура во Веспрем,а Јиха кога игра кога не игра во Кил,дефинитивно не е како на времето...
Можеби Барса требаше да оди со некој помлад играч со време,можат гадно да се заебат со двајца играчи кои се склони на повреди Јиха и тикварот Рутенка.
Сепак тука е Жалуз кој би требало да добие поголема минутажа...
Како и да е,сеа со Копљар и Шипршак добија уште поголема висина и густина во одбраната,а нападот,не вреди да се коментира...:ojeaa:
Иако отсуството на коцкарот е речиси ненадоместливо,сепак би требало пак Барса да гази во групата...

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
http://sportmedia.mk/rakomet/liga-na-shampioni/rajn-nekar-i-kjelce-najzasileni-site-transferi-na-protivnicite-na-vardar
Горе долу сите екипи се на ланското ниво...
Можеби најголеми винер се Вардар и РНЛ....со оглед дека ги затворија дупките(или би требало да е така)....
РАЈН НЕКАР-изгубија двајца врвни играчи,едниот во дефанзива(Ландин,пола екипа им беше),другиот во напад,пикерот Мирхол..
Донесоа солидни играчи,го задржаа костурот на тимот,сито како Вардар...
Ако не се лажам овај Хендрик Пекелар е тој голманот шо го посакуваше Жаре за во Металург(демек ако Чокрев го земел него ќе стигнеле сигурно на Ф4):pos:
Иначе добар голман е,го иам гледано многу пати,не е класа на Ландин,ама има голем потенцијал,ќе бидат добри партнери со шмркачот..:D
Од овие другите најверојатно се лев бек и пикер...
Би требало да се добра екипа РНЛ сезонава..
Овој е пикер :)

Kajgana Shop

На врв Bottom