Прозни искри

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
Солза

Што се случи со твојaта солза? Се сеќаваш? Не? Чудно, ти секогаш се сеќаваш нa се, ме тераш да помислам дека си злопамтило!
Твојата солза е кај мене, тука веднаш до мене, единствено таа ме чува и штити од се и секого, единствено нејзината топлина ја чувствувам длабоко во себе, протнувајќи се низ секоја нервна клетка, пренесувајќи импулси до хипокампусот мој, кој ми ги враќа сите слики поврзани за твојата солза. Секоја клетка во моево тело е полна со енергија благодарение на твојата солза, која го поттикнува отварањето и затварањето на натриум-калиумовите пумпи преку кои се врши фагоцитоза на тврди честички, кои преку меурчиња навлегуваат во внатре-клеточната средина. Штета што во меурчињата кај тебе има толку многу затруени мисли и упатства, лажна емоционална интелигенција, злонамерни коментари и што ли уште не.
Единствено се прашувам дали свесно ја дозволуваш фагоцитозата?
Твојата солза, овде со мене, те заменува тебе. Или барем личноста која ја криеш од сите, а ми дозволи да ја спознаам.
Но, се прашувам дали твојата солза ти ја дава потребната енергија тебе? Не сум важна јас... Дали ти го имаш тоа што ти треба? Енергија? 80мВ електричен потенцијал? Тврди честички? Меурчиња околу нив? Солза? Не?
Повели, јас имам две солзи, па и повеќе...

500ти Пост во име на Солзата...​

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Писмо

Страшно...луѓето се менуваат, а?
И ако некогаш одамна не си им го дал тоа што им требало, почнуваат со омраза?
Никаков разум, никако гледање подалеку од сопствениот егоцентризам.
А мислев поинаков ќе да е.
Преспособен да наоѓа среќа наоколу и насмевка во себе за да се оддаде на бесмислени фрустрации.
Ама еве, фрустрациите, промените, предрасудите, стегите, преовладаа.
Ќе ми беше мило да останеше, пријател.
Каков што и премногу го ценев!
За кого милион пати се карав и со други.
И уште се карам, токму со оној кој ми значи многу.
Зашто и покрај се што се случило, останав и многу верував во неговиот потенцијал.
Си мислев, кај него ќе биде најпрекрасно што, кога потполно ќе го развие тој свој потенцијал, ќе биде и надмоќен и човечен во исто време, бидејќи ќе ја задржи таа своја весела нијанса.
Уф, колку само тоа ме развеселуваше! :)
Се смешкав сама себе, сигурна во него, и веднаш бев посреќна за 3 степена.
Знаев дека иако моментално го сфаќа тоа сериозно, еден ден ќе бидам прашина за тој човек.
И тоа беше тажно на свој начин, но сосема небитно, бидејќи тогаш ќе биде уште посреќен.
Ама не помислив дека ќе стане ваков, да, дефинитивно поборбен, но губејќи толку многу од својот поранешен квалитет.
Само коски има сега од него.
Емоциите, тие малку и чудни што останале, немаат веќе никаква флексибилност ниту сјај, мислите овенале, некогашната фасцинантна инспирација добиеана од најобичен лист се трансформирала во веќе видена инспирација од материјални нешта.
Не верував дека сега и јас ќе морам да го замразувам бидејќи самата сум замразена, total waste of the precious things..
И би сакала да можев така, чисто од гнев на глупавата постапка, ама не можам.
Затоа, вака или така, колку и да ме фаќа лутина, пред се сум тажна.
Можеби и заслужувам вака, во неговите очи.
Можеби и во очите на сите Богови, нимфи и самовили.
И на Луцифер лично!
Се случи да паднам.
Ама мојот мил, инспиративен пријател постапи поинаку од начинот на кој јас постапив кога тој беше доле.
Ме замрази.
Се најдобро за тебе, како и секогаш!
Жалам што си упорен да ме памтиш по лошо, но ако некогаш се натераш да размислиш, ќе сфатиш дека сам се натера така, за да ти биде полесно.
Сите го правиме тоа.
Но јас нема.
Длабоко жалам што топлината не ми бледнее брзо како на некои.
Да, да, озбилно! Ќе ме спасеше од многу бељи.
Ах, да.
Куров ме заболе дали ова ќе биде прочитано или не, прекрасна тема за празнење е, исто ко таа за љубовта.
(ти мавтам и тебе ако прочиташ:) )

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Ова е дел од сценариото што го пишувам, и планирам да го снимам со мои средства со мој стил и сл.Се работи во врска за господ и како тој живее....

И тогаш Господ рече- Нека биде светлина!

Одеднаш се слушна еден подлабок глас- Господине немате платено 4 сметки за струја!
-Fuck! Па што ме мислиш ти лесно е да бидеш бог?Ни боговите не земаат редовна плата! Fuck it!
И така лесно едноставно , ги облече новите Адидас патики (купени од St.Orka , со божји попуст од 120% со можност на наплата со сите платежни средства освен трампа.)
Се слушна како голем дебел задник се сместува на пердувесто-мека фотелја.И одеднаш БИИИП копчето за рингање на телефон.
-Дева Секретарке, ќе може ли едно утринско кафе без шеќер?
-Може може сакате ли со ладно или со топло млеко?
-Дај стај го какво сака нека е,малку подгреано ајде.
-Сакате во голема шолја или во филџан?
-Бре во тенџере не можеш ли да го донесеш?Дај у филџан ајде...
-Добро, а сакате филџанот да биде со приказ од рајот, со слика од Рембрант,Пикасо,Ван Гог...?
-Човеку стај го во што сака нека биде,само нека е кафе,аман ете со Пикасо нека е!
-А сакате ли сликата на пикасо да биде во акварел техника,масло,туш..?!!
-Fuck! Не ми требаш повеќе! Сам ќе си сварам и кафе,и ќе си најдам филџан, и слика и пенкало!
-А за што ќе ви е пенкало господине?
-Да ти потпишам отказно решение, не ми требаш веќе, ајт отпуштена си од секретарка!
- Ама ќе ти го е*** мамичето у г**, кој к*** ти е, ТИИИИИИИИИИТ, блаблаблабла
(5 минутни пцовки)

Седнувајќи на фотелјата, забележа неколку писма оставени на катедрата и ги погледна од задната страна. За мене ли се?-Се прашуваше самиот, а одеднаш гласот од потсвеста му рече- Па види од позади на писмото ебате шупак.
А позади стоеше
Од – Мене
До – Тебе
За мене се! O yeah fuck da! Некој ми пратил писмо а само што го отвори се разочара!
Дневен Хороскоп-
Здравје- Малку поткашлувате.Не се плашете, денес девојките се палат на машки што се накашлуваат убаво.
Љубов- Многу сакате да гледате Телевизија.И таа ве сака вас.
Секс-Манчестер те еба вчера (2-1)
Друштво-Другарите ќе ве викнат да играте фудбал.
Училиште-Утре има испрашување, разболете се.
Пари-Мислам дека уште нешто тропка во вашиот лев џеб од палотото....
-Fuck!Само да се лажело бре, комуниста е и овој астрологот!
И така корпата се збогати со уште едно ливче хартија.За кратко време се слушна тропкање на вратата.
-Де бре ја искрши вратата! Имаш звонче! Ај влегувај уствари...
-Здраво! Рече типката.
-Ако ти е тебе здраво мене ми е скинато,рече покажувајќи на патентот од фармерките.
-Хаха многу духовито, од каде ви текна ова?
-Бре госпоѓо, па јас сум Бог, мора да знаам се.Туку дај што имаш да кажиш?
-Вака,штотуку добивме извештај од нашите новинари, шпиуни, и репортери, дека употребата на производот на нашата фирма е значително намалена и опадната во последниве неколку векови, и тоа по следниов дијаграм,како што интелегенцијата на луѓето расте,така нашиот бизнис опаѓа.Мораме нешто итно да превземеме воопшто ако сакаме да останиме компанија затоа што..
-Што? Опаднал? Да не пушеше темјан случајно?
-Господине..
-Нема господине, сеа седи и убаво да ми објасниш што се дешава овде, на мајчин јазик.Јас сум тотално изгубен така да ти ќе ми објасниш уште еднаш што се случува.
- Вака Нашата фирма,Христијанство,во последните неколку векови, а значително во 21-от се здобија со потешкотии во бизнисот. Употребата на христијанството во 21 век е толку мала,што веќе не се ни употребува во некои земји,а значително се намалува ,правопропорционално со зголемувањето на интелегенцијата на луѓето, опаѓа употребата на христијанството.Воедно, имаме моментално и голема конкуренција,се појави уште еден млад бизнисмен МУХАМЕД, кој на пазарот се покажа добар и неговата религија ја користат повеќе од 40 проценти во светот,вашиот другар од детството,а сегашен непријател ЛУЦИФЕР,се здружил со таканаречените Black Metalheads, и воедно и неговата религија е во употреба.Кратко кажано фирмава ни пропаѓа човече!
-What the fuck? Не е можно ова...стварно не е можно...дај ми малце време да средам нешто..
И така господинот Анонимен,почна да си ја мазни брадата,кога низ прозорот слушна еден глас кој викаше- Ајмо народе повелете,тоалетна салфетка,сунгер сапун ЖИЛЕТИ за сечија брада....
-Брее кој го пуштил во рајот овој ? Си помисли типот и ја подаде главата на прозорец..
-Еј ти, ало еј ти со тоалетната...да да, ти бре, со искинатите тренерки....Не ти , тој до него...Не бре тој , Од лева страна ...Прв од лево, последен од десно. Тој со искинатите патики адидас...не бре ти, ти носиш чевли,
абе ти со искинатите патики и количката....госпоѓо не викам по вас и вашето мало бебе,Ти бре црниот со искинати патики,не не сум расиста само ве разликувам по колоритот,Ти бре со лошата фризура,количката,полна со ѓубре,не ти викам тебе бре збирај си старо железо слободно, Еееее тебе ти со парталите во неа со тоалетната...дојди малце по наваму..
Дојди бре не се плаши...е тука...
-Повелете господине, имамо товалет папир за сечиј гз, само ќе ве молам да ви земам мера на вашиот гз и ќе ви дадам точен број на тоалетна...
-Не ми треба бре тоалетна, дај ми еден брич
-Ауу господине колкави влакни си нараснил, а да ти дадам една косилка за трева? Много евтино и попуст за вас?
-Дај ми бре еден брич човече неее го тупиии!
-Еве господине повелете многу добри.Од германија сум ги носел овие....
-Колку кошта?
-Пет милјарди бе брат!
-Пет милјарди? За толку цела фабрика за жилети ќе ја купам ало бе еееејј!!!!
-Де бе господине се праиш циција за еден брич? ама знајш како ќе те избричи,као гз од 3 месечно бебе ќе ти биде кожата после...
-Ајде земај и крши глава....
Пффф....пет милјарди, туку ај и онака беа фалсификат..,
И така господинот анонимен продолжи да си ја мазни брадата ја дигна слушалката,заврте еден број...и слушна:
-Го добивте поштенското сандаче на Алах.Моментално е на Џихад и не е во можност да одговори на вашиот повик.
За да оставите порака, притиснете 1. За да се приклучите на Џихад, притиснете 2. За да пцуете близок род,спуштете ја слушалката, и притиснете 3. За да се вратите на главното мени, притиснете 4....

Fuck! И овој најде сеа во Џихад да иде?

А потое сврти уште еден број....и слушна од другата страна на телефонот:

-Здраво маче,осеќам дека сакаш да ме обработиш и преку телефон, твојот милозвучен глас толку ме пали, веќе сум влажна..
- Госпоѓо не сум јас од Водовод а ако имате проблеми со влагата проверете ја чешмата. Ми треба Луцифер,сатаната тука е?
А одеднаш се слушна:
Немате доволно кредит за да го завршите разговорот.Ве молиме притиснете 1 за да ја надополните вашата сметка.......

Брее да не можи човек да се јави на ниедно место коа ти треба.Па и што им стана на луѓето што не користат повеќе христијанство?
Најубавиот ChristianDows Pro Packet штотуку излезе и пак не го користат.

И така Анонимниот господин се зафати со неговата Работа која се состоеше од креирање христијани, запишување гревови,бришење,и што уште не.
На почетокот седна на неговиот компјутер,отвори Yahoo Mail, влезе на MSN,но после 7 обид успеа да го отвори месенџерот и да влези.
A тогаш:

Alah just send u a NUDGE!! Alah just send u a NUDGE!!

The Christian God says:
Де брееее, земјотрес направи човече!

Alah says:

Слушам си ме барал нешто преѓе...не бев тука на Џихад малце заминав од разонода...

The Christian God says:
Aбе види вака имам еден важен муабет со тебе ептен важен.
Имаш слушалици, и камера да се чуеме?

Alah says:
Еј кај најде сеа бре не ми чини фризурата, чекај да ја наместам малце.
А и звучам на стар петел многу пеев на Џихад..

The Christian God says:
Човеку итно ми е пушти веќе еднаш аман...

The Christian God just send u NUDGE!
The Christian God send u a Trouble Nudge!!

Alah says:
Eве еве сега само уште шишките да ги средам малу..ееете така..таман е

Alah wants to start a video call with you

Answer Video Call____Decline video Call

The Christian God says:
Еј ништо не гледам бе дај сврти ја камерата...ее тука малце лево,да да, нагоре малку...
Пак ништо не гледам! Бреее...ајде стави ги и слушалките да се слушниме веќе....

Alah says:
Мислам дека треба малце да ја забришам од прашината чекај секунда..

The Christian God says:
Fuck!

Аlah Says:
Ме гледаш сега?!!

The Christian God says:
И те слушам дури.......Аиии, што си напраил бе? Што си таков? Што ти е тоа на главата?

Alah says:
Аааа, мислиш на фризурата. Па тоа ти е модерно сега се вика ЕМО фризура
Знаеш, плачиш ако те остаи женскати, се убиваш по 2 часа заш те оставила и такво срање.
Туку што ме бараше?

The Christian God says:
Абе види вака да му ебам белјата, нешо многу голема конкуренција ми праиш.Да не може едно христијанче да се роди као што треба
се нешто праиш заебанции,се ја мешаш религијата,дај некако да се договориме бизнисов да го тераме и за мене и за тебе да одговара...

Аlah says:
Е што да праам не е до мене,тоа си го одбираат луѓето, сеа не можам јас да намалам бизнисот за ти да имаш промет.

The Christian God says:
Чекај бе булјаш иам идеја сеа слушај вака.Го гледаш типов на сликава?

Alah says:
Која слика?

The Christian God says:
Овај бре на Display Picture на мсн што ми е ставена.

Alah says:
Чекај бе ништо не гледам,аее мн е мало, ситно ептен е....
Не не се забележува као што треба

The Christian God says:
Брее човеку,што графика имаш бре?Дај ќе ти ја испратам сликата
--------
-- | --
|
|
/ \

(Sending Complete)

Alah Says:
Е го видов, ептен ружен е.

The Christian God says:
Абе заеби што е ружен туку има карактер.Е сеа ќе ти викав, дечково е продавач на ветар и магла за мојава фирма.
Иде по цркви, иде на собири, брка бизнис, им продава христијанство на христијаните, килограм христијанство 300 денари.
Е сеа разбрав кај тебе дека иделе скоро сите да купат муслиманство зш си го продавал по 299 денари оти им било поевтино.

Alah Says:
Точно, сеа имаме сезонски попуст и на сунет куриња, да не сакаш едно?

The Christian God says:
У гз ќе ти го напикам!
The Christian God just send a NUDGE!

Alah says:
Еееееее?

The Christian God says:
Е па велам, да бидиме и јас и ти еднакви, да му даваш на типот ти , да продава муслиманство, воедно и за мене христијанство,и онака му оди бизнисот со продавање на ветер и магла, пази завршил за политичар.
Да продава муслиманство и христијанство по 300 денари а парите да ги делиме по пола. Вака и ти ќе имаш бизнис и јас ќе си го вратам бизнисот стар 2000 години.Нема смисла вака само од кај тебе сите земаат а кај мене паѓа бизнисот,,.

Alah says:
Абе друже оти кај мене никој не се пожалил? Еве алах што сум, им даам на луѓево муслиманство а за поклон дури пениси сечат луѓево, па бркам бизнис и од тоа,болници, касапници ми откупуваат....

The Christian God says:
Абе види вака јас мојава работа си ја бркам едно 2000 години уназад,што кур ти ми се мешаш сеа? Пред 2000 години им одговараше на луѓето да користат христијанство оти сеа да не им одговара ?Ќе им одговара како и да е..туку кажи ми ти едно и сигурно, ти одговара да праиме бизнис заедно? 50-50 делиме парите!??

Alah says:
Не бе дај не ме заебавај таман ми е вака терај си маткај си убо е све.
Ако сакаш да ти испратам една песна дури сме на месенџер арно ако не ај имам работа сеа...

The Christian God says:
Fuck!

Video Call was ended

Alah is now of line

-Ништо не го бива вака, туку јас да идам малку на земјата, да проверам што се случува со христијаниве....

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Свака част брат... ме изнасмеа приказнава...:vozbud:
штета што не можам да дам репутација во моментов...:nesum:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Иначе тоа е дел од сценариото што го пишам се надевам ќе најдам спонзори и слични глупости да биде снимен филмот.
Иначе мој стил на филмови е од жанрот на тоа што го пишав погоре,па можеби ќе се најде некој да го снима:)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Нека станат обвинетите.
Судот заседава.
Процесот почнува.
-Почитуван суде,овој човек е обвинет за менување.
-Менување на што?
-На самиот себе.
Злочин.Поротата се ниша со главите во негодување.
-Приговор,почитуван суде.
-Причина?
-Па,би требало прво да ги разгледаме причините за тоа.Зар ние би биле Палата на Правдата,ако не му дадеме на секое човечко суштество,можност да го изнесе својот аспект.Тоа е и нашата задача.Објективност.Во целокупниот субјективен Универзум,можеби малку невозможно на прв поглед,но сепак,да се потрудиме.
Добар адвокат.
-Приговорот е прифатен.Нека стане обвинетиот.
-Како се изјаснувате по обвиненијата?
-Виновен,почитуван суде.
-Зошто?Само што ви дадовме шанса да ја докажете својата невиност.
-Но,можеби таа лежи токму во вината.Можеби е покомплексно од замисленото.
-Приговор.Обвинетиот сака да прикрие чист случај.Почитуван суде,би заштедиле многу повеќе време ако....
-Приговорот се одбива.Молк.
-Продолжете господине.
-Моето злодело е очигледно.Се сменив.Комплетно.Но дали?Дали навистина се сменив,или само се вратив на тоа што претходно бев?Пред настаните,злоделата...?Кој период би требало да се земе како автентичен,период од каде што почнала промената?Тоа е дискутабилното прашање.
-Како би го објасниле тоа?
-Немам ниеден задоволителен аргумент,со кој би го разбистрил доволно тоа прашање,за неговата изостреност да пенетрира низ вашите сетила и да биде разбрано и прифатено од мозочните клетки.Тешко е да се објасни потсвеста.А посебно нејзинот одбранбен систем.Колку и да е тешко за верување,секој од нас го поседува.Најчесто е во позадина,поради хуманоидната тенденција свесно да се решаваат проблемите и бескрупулозно да се истргнуваат сите пречки од патот.Ништо да не се остави на случајот.Причината е едноставна.Задоволство,триумф,самодоверба...привидна ескалација на нивото на постоење.
Но одбрамбениот систем на потсвеста стои тука.Како верен слуга.Толку сложен,што знае дека ќе дојде време,кога ќе биде приморан да се активира.А тоа време доаѓа.И во најчестите случаи,си ја извршува мирно својата работа,не оставајки никакви последици по егото на индивидуата,само подредувајќи ѓи безболно настаните по синхонизиран редослед,од кој 10% оди во прилог на дотичниот,сосема доволно да ја исправи и обнови раскршената и развеана линија на животот,толку оштетена од ветриштата на рандом постоењето,на кое за жал сме подложни сите,без разлика колку го сакаме и сме го прифатиле тоа.И на крај,после добро завршената работа,системот се повлекува во темнина одново и ја чека својата наредна мисија.
Но,а секогаш има некое НО...некои случаи се поразлични од другите,и интервенцијата мора да биде поинтензивна.Веројатно и да вклучува промена(или враќање назад),на одредени концепти и карактеристики на живеење.Едноставно,тоа е потребно,бидејќи во спротивно,линијата ќе колапсира и самото постоење ќе биде загрозено,нешто што системот неможе да си го дозволи,бидејќи,поразот не е вклопен во неговата шема на функционирање.
Во таквите случаи,интензивното делување на системот,ја надразнува перцепцијата на останати индивидуе,кои биле дотогаш во околината,и со кои биле воспоставени конекции.Некогаш,тие конекции мораат да бидат прекинати,некогаш само ослабени,доволно за да може останатиот дел од работата да биде извршен.Тоа влијае на спомнатите лица,веројатно и на нивниот систем на одбрана,можеби само оној свесниот,кој почнува да дава претпоставки,кои би го активирале алармот за вонземна пенетрација низ границите на нивното Его,нешто што би требало да биде комплетно суверено.Иако можеби таа асумпција е погрешна,во секој случај е оправдана,бидејќи е дел од секое човечко битие.
И тоа е тоа,почитуван суде.Јас сум виновен,но и невин во исто време.Но неможам да бидам објективен,во тоа ме спречуваат многу фактори,како што можете да видите и самиот.
-Чудно излагање господине,но сепак,далеку од темата за која сте обвинети.Немам никаков друг избор,а и поротата го донесе своето едногласно решение:
ВИНОВЕН ПО СИТЕ ТОЧКИ.
КАЗНАТА ЌЕ БИДЕ ОДРЕДЕНА НА НАРЕДНОТО РОЧИШТЕ.
СУДОТ ЗАСЕДАВАШЕ.
ТРОП,ТРОП,ТРОП.

С

Сатори

Гостин
-Немој да ја јадеш лажицата за појадок, те молам!

Чудно е колку е едноставно да и се препуштиме на свесноста и разумноста кога профитираме од неа.Просто, воодушевувачка е онаа фина особина на која налетувам кај нас, луѓето, флексибилноста би не натрела да ни пораснат крила и да почнеме да дишеме преку шкрги.
Смешно. :)

Сите бркаат некои работни места, чукаат по буквите на тестатурата, плукаат по својата проколната генерација и се поклонуваат на некои чудни идоли.Но, тоа е толку страшно небитно.
Исто колку што е битна мојата преголема моментална среќа и фактот дека ќе ја измијам косата на полноќ.

И тогаш слушам:
-Немој да ја вечераш вилушката, аман веќе! :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
“Најголемата загуба е возможна само кога сакаш некого повеќе отколку што се сакаш себеси” – Робин Вилијамс

Читајќи ја оваа изрека, секунда по секунда одново и одново, се повеќе се пронаоѓам себеси. Колку е чудно целата ситуација во која си навлезен да можеш да ја почуствуваш посилно во една реченица, на многумина обична. Пурпурниот дожд, пурпурниот дожд се слушаше гласот на Принц кој излегуваше од слушалките што сум ги заборавил на масата. Пурпурниот дожд ме прави тажен, вечерва врне. Колку сум само наоблачен во себе кога времето е вакво. Никакво. Се мразам себеси вечерва. Депресијата никако не можам да ја излечам. Самотијата е мојот најдобар другар. Сега сфаќам и многу други работи. Го сфаќам и Роберт Де Ниро во Таксист. Толку беше осамен што немаше што да прави и возеше такси 24 часа. Остај тоа, кому да му се обратам. Сите мои другари и другарки све земаат за шала, немам со кого да правам муабет. Фак ит! Си пишувам, некако како дневник почна да ми станува ова, вака се чуствувам посреќен. Кога една личност ти фали во моментов, и 6 милијарди луѓе на светов да дојдат до мене и да ме гушнат, нема да почуствувам ништо. Колку е само глупав животов. Секогаш чувствуваш потреба од некој друг. Зошто не сум се родил со поинаков карактер, да знам да се справам со самотијата, да го живеам животот со полна пареа. Го читам Антони Де Мело, и на секоја втора страница пишува – се додека не се ослоботите од сите и сфатите дека можете без секого, тогаш ќе бидете засекогаш среќни и просветлени, среќата се наоѓа и се наоѓала одсекогаш во вас и блабла.... Која среќа? Јас не гледам ништо овде што е поврзано со среќа. Музика слушам, тоа ме прави среќен ? Не! Имам преубав компјутер, 516 филмови во колекција, 1000 гига музика, тоа ме прави во моментов среќен? Не! Уживав во некои работи порано, не дека не ги ценам, но не го сакам вечерва тоа. Колку е само животот убав, и кога немаш ништо знаеш дека си духовно богат и свесен – ќе речат многумина. Не е така! Повеќе се тешам со онаа изрека – само неостварената љубов е вечна. Па и вечна е! Ама толку да боли? Уф...уште оние пеперутки во стомакот ги чувствувам. А таа смс вечерва нема да ја заборавам никогаш. Ако одма делит и стегнав, ја знам напамет! А и кратка беше, зборовите што најмногу болат беа испоредени еден по еден. Колку е убаво да си некое мало невино детенце. Не те интересира ни дали имаш пари, ни дали се занимаваш со љубов, ни ништо. Само ќе облечев две парталчиња на мене и ќе одев да играм фудбал. Ах, го заборавив цитатот најгоре. Да, загубив нешто вечерва. Официјално. Ама мислам дека било загубено уште од поодамна. И жал ми е. Од утре ќе одам ќе се дружам, ќе дудлам и слично, само да не помислувам на тебе. Ах таа од Тоше, Го молам ноќва небото да ми те врати, колку е само вистинита. Имало и некој друг што се чуствувал како мене вечерва. Јас само си се пронаоѓам во нешта што не сум ги заприметил другпат. Оди си и ти таму кај што сакаш, едно поглавје во мојов живот, еден негов дел го посветив на тебе. Можеби допрва ќе ми биде потешко, ама тоа е. Времето не ги лечи раните, но на свој најмилозлив начин го тапи работ. - Ал... Нека оди све по ѓаволите, и сите изреки и све. Сакам да исчезнам некаде во ноќва...

С

Сатори

Гостин
Никогаш не ни помислував дека ќе го одам патот на кој што бев случајно поставена, милион коцкички за разделба и една за почеток, само една за љубов и сила да се заборави минатото кое што гребе по мазната кожа.Веројатно Бог навистина ме сака, штом ми дозволил, дури и по грешка, да ја погодам таа една.

Никогаш не мислев дека ја заслужувам среќата која што ја доживувам, зошто, колку и да изгледа патетично, секогаш ја гледам само болката што јас ја нанесувам некому, тоа што мене ме боли, не е доволно битно, не ме допира.
Ја виткам црвената ружа во бела хартија и ја пуштам да плови по матна вода, па ми останува само онаа мојата, белата, која што не може да ме повреди со бојата, не може да го направи мирисот доволно впечатлив, лесно се заборава.
Си крадам од сопствената магија, знам и тоа, се постилам како обичен чаршав за јадење, а повторно, ниту една трошка не паднала.Дали е тоа тажно или повторно проклета среќа, не знам.

Никогаш не сум знаела кога ќе дојде вистинското време за да сјаам и да догорам.Секогаш заборавам кога последен пат сум ставила бензин, но, зарем е битно, кога ја погодив коцката?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Dedicated to a good friend.This is yours dear,to do as you like...
--------------------------------------------------------------------

Courting the Night is where the debt of thy soul is found,
like a sphere molded into a perfect aura that may surround
In Courting the Night,pixels of the mind perplex
and no brain defects
disagree with the comprehending of the complex...

Hunger praise the Key-Ship,secluded into the vampiric touch of knowledge.
Thirst praise the coming of the Dark,for it brings within the myst of the open eyelid.
Vice praise Arrogance,for it brings forth the wish to embark upon the journey.
Fear praise Clavucula,for it always falls before her Wonders...

As SummerStruck windows in the Night tend to be open for the suiting breeze that only she brings as a gift,and as the moon toys with the Hallowed Fog,the Eye of the Beholder is open,and awaits the Spell-Release of it's master.Dizzled spells,that took refuge in the Night,seeking the Promise of the key-Ship.A masterpiece of Release,a Sweetened Blight.

As windows melt in the lonely chill
a distand song emanates the Calling,the thrill
All who seek Eternia may dare
with a gloomy Forever for them to spare

The hungry mind exites the Truths.It exploits the Wonder of Clavucula's fruits.On a journey it embarks forever to greed.To seek and to know,then to cry and to pleed.

The Beholder was consumed
since Eternia ensued
as Clavucula sets sail
Beholders are jailed

The quest for knowledge sets sail in the Dark.Like i defiant broken mirror,like a coffin-pearl and his spark.

A ship of Planar nature.It shifts from a part of Eternia and it paints itself with a shade of Hell,hence the darkened curse of Clavucula...a ship of secrets,yet a cursed one.A ride for the Eye of the Beholder,yet a ride where knowledge and impatience never ends,and the Planes are never enough...and the Beholder seeks more,seeks the pearl of Ra-Hoor-Khuit,only to find decay and the unveiling of his crewmates,the denizens of Clavucula,the Key-Ship of Knowledge,the Shades...

They mayhap were people once,when enthusiasm chose Clavucula as their ship of knowledge.But today,knowledge ate their very souls and the Reckoning of their hearts and sanity is at a very end....therefore,shades exist to tell of the wonderous and remarkable slow death that knowledge brings

Wherein shadows creep
in the slumber and the sleep
dark secrets of the mind unfold
and tell tales never before told

Another fool taken by Clavucula Nox.Another child of Stars with a skeletal form.Another God of the Open Eyelid Fallen.And silent.Concealed thereafter to the new,young,brave and foolish Beholder,that would dare know the secrets of the Key-Ship.
Forever invisible to tell the sights and sounds that his Quest has bestowed upon him.Forever seeing and forever unheard.Only radiant to those that share the curse of the Open Eyelid.

This former Beholder wants to speak to the foolhardy children that seek the Key in the Night.It wants to tell them how to escape this hell wrought upon his rotting soul.

He wants to tell them....to forget their thirst for Clavucula,their Night-Worhipping.....to close the open eyelid....
....to fall asleep.

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
The pixel little one

The sparkling night takes over the task bar trying to put a shadow over it. No success, the flickering lights blind the pixels out of their places, they don't feel like themselves. There's a pink one, a black one, a red one. And there's the father of the little one, the pixel which left it's vocation, the pixel which left it all.
-The little one has been avoiding me!
-Daddy not in front of everyone, please.
-What are you hiding from little one!?
-You know I'm not daddy.
-So my forbiding you to feel certain things means hiding from yourself now?
-Not exactly.
-So it is?
-Im not hiding from myself, I just want to learn how to live with this beasty pixel which is keane to destroy everyone, just like in the good old times...
-What good old times?
-You know daddy, me, JahBless, you! No one else! Just us in our lovely new world.
-I think ur missing something?
-Yeah, no Blessed one no more, well, okay just a little. You know daddy, its not about him as much as it is about us.
-Me and you little one, no one else, tattoo that on your pixel forehead so that when you see yourself in the reflection of you in your lovers eyes, you'll see: me and my daddy, no one else!
-Me and my daddy.
A few numbers started flipping out, the lover was approaching, the little one was silent, silent as death, serious as a brain surgery, stiff as a rock, shiny as the morning sun. The little one has turned into pure nothing by the time they all got to realize the reality in the gaze it has, the fluids that flowed, the blood that was real.
And it was a dream come true to our little insomniac pixel, which is now awake. But instead of the disguised goodness-which it avoided, apart from another pixel's perjury-which it blowed away, it found a real wicked and misterious dream catcher...
-So now it's just me, virtual him and virtual daddy.
The pixel little one is gone.

K

kat.<3

Гостин
Толку слаба сум кога ги гледам моите раце немоќни. Толку слаба сум кога ги гледам солзите на образот на детето и знам дека не можам да ги избришам. Сите мора да поминеме низ болката што ни е дадена. Страдањето гори празнина во нашите срца и ништо не може да ја излечи. Прашината е се што останува. Ветерот ги однесува парчињата на нашите срца. Се чувствувам толку слаба кога го гледам светот со очите на другите, сакам само да го гледам со твоите. Сакам да лежам нежно во твоите раце. На врвот на највисоката планина...во најдлабоката долина...Со никој околу мене. Без болка во мене.
Може ли некој да разбере како е да сакаш толку малку,но сонот е поголем, поголем од мене. Верувам дека ќе го најдам еден ден. Душата може да се смее, и мојата се смее само со тебе. Со тебе таа никогаш не е сама.
Сакам и твојата да се смее со мене,и да одмори во мојата. Во твоите раце,тоа е единственото место на кое мојата душа сака да биде. Сакам да и дозволам на прашината од она што бев, да остане во земјата каде што паѓаа моите солзи. Сакам еден ден светот да биде во цут...да и е дозволено на душата на светот да се смее, како мојата во твоите раце.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Мала ноќна музика,посветена на една бубашваба

Се прашувам како им е на бубашвабите. Ниту касаат како комарците,ниту смрдат,ниту пак имаат некое безобразно име со кое нагласуваат дека се опасни по нашите ценети полови органи...а сепак се одвратни,и кога ќе ги спомнеш настанува молк во моментот. Што згрешиле толку што природата ги осудила на таа грдотија и одбивност? Помислив веднаш на Втора светска војна.Знаете,Шваби,Бубашваби,па помислуваш веднаш на бело...црно робје,наметнат идентитет,миленичиња во тегла.Само не знам срамежливоста од каде им е наследена.
Потоа помислив на некој нискобуџетен хорор. Класична сцена-палиш светло и пред тебе една голема џиновска наказа со ножици в раце.Следи врискање кубење на коси ,онаа клише класична музика што ја ставаат во позадина на такви сцени,ооо не...следен кадар, човекот си ја шие кошулата а со ножичките го пресекува конецот. И се заблагодарува на дамата,и ги враќа ножиците,благо се почешува по газот и заминува. Така и бубашвабите. Имаат предиспозиции за убијци,но не се,осудени се да се педерчат на светлина цел живот. Или пак веројатно не сакаат да го упропастат и така добриот тен.
Се прашувам што прават кога се во темно. Уживаат во темнината? Имаат секс? Слушаат death metal?
Потоа помислив на девица. Но бргу ја отрфрлив таа приказна бидејќи на сите ни е познато зошто сите добри бубашваби завршуваат како мртви девици.
Вечерва имав блиска средба со една доста дрска ,стоеше на моето бебешко сино килимче во бањата,веднаш до престолот,таму единствено имам контрола над се. И што сега демек погледни ме,посвети ми внимание,твоја сум,земи ме и пушти ми вода в шолја. Баш се спремав да и се доближам и како што доликува да ја претставам конкуренцијата,ми побегна под машината за перење алишта. Знаев дека нема да се појави додека не го исклучам рефлекторот, камоли драга да делуваше на тебе како сонцето,а ти да бидеш стаклената градина. Destroy!!!! Опцув и си заминав в соба нервозна од жешкава вечер.
И така дојдов до заклучок дека бубашвабите се како порно канал. Доаѓа полноќ и сликата ја снемува на најинтересното,а звукот сепак е тука,мислите,планот за одмазда...но што по ѓаволите можеш да направиш со звукот,сепак,добар е за планирање геноцид.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
За етикетите, неправдата и љубовта

Некој рекол дека наједноставните прашања – зошто, како, кој, кога, каде; имаат најсложени одговори. Па добро, да се прашам кој сум јас, никогаш нема да одговорам. Ти си тој кој ќе суди за мојата добрина, затоа што ти ќе ја почувствуваш. Мафни го тоа, и онака друго ми беше зборот. Ах да! Тотално сум разочаран од неправдата во животот. Јебига, секој ја почувствувал. Дома, работа, друштво, школо – насекаде те следи неправда.
Од каде доаѓа неправдата? Таа доаѓа од етикетирањето.
Од каде доаѓа етикетирањето? Тоа доаѓа од компјутеризираниот мозок на човекот.
Секој човек е програмиран да им става етикети на луѓето. Ти си дебел, оваа е ниска, оној е црнец, тие се христијани. Па добро бе, до кога ќе им судиме на луѓето според надворешниот изглед, или некои други карактеристики поистакнати?
Кога ќе спомне некој – овој е актер.
-Па добро, колку само незнаеш. Тој е актер исто колку што е атеист, црнец, белец, дебел, слаб, висок, низок. Зошто да му ставам некому таква етикета?
За да ја достигнеш вистинската љубов, треба човекот да го спознаеш без да му ставаш етикета. Затоа што после тоа ќе немаш желба да ја спознаеш неговата добра и лоша страна.
Сум слушнал една преубава мисла, а ја кажал атеист; вели: Исус се чувствувал добро дури и кај најбедните, затоа што знаел дека не е ништо повеќе од нив!
Јас те сакам тебе не затоа што си убава, интелигентна, те сакам тебе затоа што не ти имам фрлено никаква етикета. Мојата љубов кон тебе е како онаа кога дете ќе седи в скут на 50 годишна дадилка, и и ја дава сета своја детска љубов, затоа што не ја обележало како грда, убава, стара.
Е тоа е таквата љубов за која ти зборувам. За онаа невина детска љубов. И да го гледаш светот низ детските очи, ќе го видиш како најдобро место за живеење.
Има љубов за која многумина и незнаат – вистинската љубов. Да сееш љубов, без да сакаш да ти ја возвратат. Ќе шетам низ улица и гледам шајки расфрлани. Јас сум тој што ќе ги собере и ќе ги фрли в контејнер. И ќе си заминам без да знам кому сум го спасил животот, кој тој ден ќе ги исечеше нозете. Е тоа е онаа вистинска љубов!
Кога ќе нема етикетирање, ќе нема неправди.
Кога ќе нема етикетирање, ќе има љубов.
Јас сум тој кој има створено некоја илузија за тебе, ти си тој/таа што ме гледа мене во реалноста. За да си го направам мојот свет посебно место за живот, а воедно и слобода, ќе се отфрлам од етикетите. Твоето присуство во мојот свет ќе ме прави среќен, без разлика ти што мислиш за мене. Јас те сакам и неочекувам ништо за возврат.

K

kat.<3

Гостин
You're the sun in me

I traveled with my chaise made of wood all my life,so many times i fell,it wasn’t always so easy,not always so flowery,not always secure neither strong.it’s wheels could be broken every minute,as so many times till then,but I loved them,because they were mine and pure.The old wood seemed as it can not take it anymore,but it was holding on on its purity with it’s loving hands .In the moments i fall i hold on on my strong Angel’s hands,the one who i breathe for,I live because he lives,because he breathes my sky has as twice as stars than those in the sky.
No one ever in those years,said the words that he does,he understood the truths I couldn’t understand,no other hand could hold me more softly than his arms.where can i find the words to say thank you to God for bringing my strong Angel to me,and those words to be enough.i never wanted for him to see the pain in me,I only want for his eyes to see that he is my only true love and that he will always be. Now i have peace,with him it’s spring in my heart,white and rose colours.
Does he know that till yesterday I didn’t believe in love,my black and white days pass me by.With no one I have been happier.he’s my first true love.I just want him to know:"You’re the sun in me,you’re the loving sunset,you’re everything to me,I want my day to begin with you from today.I need you to be happy,I need the shining in your eyes,kiss me now,I need to feel again the warmth of your lips in the night.You’re the only one who I want to see when the day is born,only you I want for my lips to look for in the night."
I always remember every moment with him,the way he passes beside me,the way he kisses me,every photograph,every silent cheek,every loving glance reminds me of him,and i don’t know how I lived without his hands, and I can’t love no one else on this earth.I can’t stop loving him, I can’t be a moment without him,i couldn’t live without him.

I just watched the water lilies in the garden, and in every moment they were more in blossom in my eyes,they are so like him,white and pure as he is.

dedicated to my strong Angel

Kajgana Shop

На врв Bottom