Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Аххх леле, само да се читало тоа што одговара, немој да сте ги проширеле видиците случајно!
Инаку протестов не е само за убиството на Мартин, туку ПРОТИВ ПОЛИЦИСКО НАСИЛСТВО! Смртта на Мартин беше повод јавно да го изразиме незадоволството од одредени припадници на полицијата!
Толку ли е тешко да се разбере, па читајте малце поспоро да му се сневиди.
А да ве прашам, ВИЕ што всушност правите да му помогнете на семејството на Мартин, м? Мрчите по форуми?
Значи како одма се познавате, од авион се гледа чиви интереси застапувате...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Девојче, до сега неколку пати беше со нас братот на Мартин, исто така и вчера беше на концертот. И други работи ќе ти изнакажев, но доволни се овие над 200 страни, ама кој да чита, треба Шител да се гледа...
Оправдување за веселбата е присуството на брат му?Оро фанавте?Коловоџа кој беше?
ПЕСНИ И СМРТ не одат заедно! Од бес правите глупости! Кажи ми само што славевте? Која е целта? СО поена до живот?
Не ми е гајле за протестот, никогаш и не сум коментирала на овие 200 страни заради тоа што сочувствувам со болката на семејството, преку тоа што не им се мешав во болките...Секој треба сам да издржи, да има сочуство од другите, ама кога гледам како славите смрт, ми се гади! Ако протестиравте со солзи, како што доликува на загуба на брат и син, немаше ни збор да пишам, ама страшно сум изреволтирана од пеењето и пиењето на ваков чин. Така не се гледа што ви е целта, делувате како да немате што да правите па си седите пиете и пеете. Збор не реков кога имавте нормални протести.
И заеби Сител....мене душата ми знае за смрт и песни...Вие поима немате, затоа пејте и ужувајте, семејството нека плаче, вие по едно пиво наздравете за убавата смрт....СРАМОТА!

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Оправдување за веселбата е присуството на брат му?Оро фанавте?Коловоџа кој беше?
ПЕСНИ И СМРТ не одат заедно! Од бес правите глупости! Кажи ми само што славевте? Која е целта? СО поена до живот?
Не ми е гајле за протестот, никогаш и не сум коментирала на овие 200 страни заради тоа што сочувствувам со болката на семејството, преку тоа што не им се мешав во болките...Секој треба сам да издржи, да има сочуство од другите, ама кога гледам како славите смрт, ми се гади! Ако протестиравте со солзи, како што доликува на загуба на брат и син, немаше ни збор да пишам, ама страшно сум изреволтирана од пеењето и пиењето на ваков чин. Така не се гледа што ви е целта, делувате како да немате што да правите па си седите пиете и пеете. Збор не реков кога имавте нормални протести.
И заеби Сител....мене душата ми знае за смрт и песни...Вие поима немате, затоа пејте и ужувајте, семејството нека плаче, вие по едно пиво наздравете за убавата смрт....СРАМОТА!
Изволте изреволтирана госпоѓице
Аххх леле, само да се читало тоа што одговара, немој да сте ги проширеле видиците случајно!
Инаку протестов не е само за убиството на Мартин, туку ПРОТИВ ПОЛИЦИСКО НАСИЛСТВО! Смртта на Мартин беше повод јавно да го изразиме незадоволството од одредени припадници на полицијата!
Толку ли е тешко да се разбере, па читајте малце поспоро да му се сневиди.
А да ве прашам, ВИЕ што всушност правите да му помогнете на семејството на Мартин, м? Мрчите по форуми?
Значи како одма се познавате, од авион се гледа чиви интереси застапувате...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Мислам концертот дека се одржи оти само на тој начин можеше да се привлечат лењиве од млади луѓе за да дојдат на протест. Да, не беше ок и јас не го поддржав, ама некои работи мораа да се направат. На секој факинг начин не оцрнија и дискредитираа. Тешко е да се бориш против неправди и весници и телевизии и што не и тоа само со 200-300 души секој ден. Еве денес спремаат и контра-протест на кој сигурен сум дека ќе дојдат сите од УМС Вемероскови и ќе испадне „младите се поделија, повеќето од нив отидоа пред есдеес да протестираат“.

Тоа е тоа народе, живејте во страв и молчете.
А вие чекајте некој да умре, да се напиете и концерт да направите!
Привлечи ги младите со чистата идеја, а не со концерт и по едно пиво по повод смртта
--- надополнето: Jun 20, 2011 9:40 AM ---
партиски ОВЦИ! - да даде Господ за леб да немате,немам што друго да кажам
Да не даде Господ да ја запознаеш болката кога ќе ти умре некој од семејството, а на улица песни да пеат по тој повод.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
А вие чекајте некој да умре, да се напиете и концерт да направите!
Привлечи ги младите со чистата идеја, а не со концерт и по едно пиво по повод смртта
Уште ова само да додадам, 2 НЕДЕЛИ имавме само мирни протести, се виде колку дојдовте да подржите, за другото на твојата совест оставам...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Многу зависи како ќе се интерпретираат работиве... Пред концертот, убаво се потенцираше дека сето тоа не е повик за журка и забава туку обид да се обрне внимание со помош на јавни личности кои ќе земат активно учество.
Не бидете малодушни и веднаш да барате лоши толкувања... Намерите се чесни и најмалку имаа за цел да навредат некого или да повредат нечии чувства. Се правеа концерти во спомен на Тоше и никој никогаш не помислил дека се пее наспроти нечија тага...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Уште ова само да додадам, 2 НЕДЕЛИ имавме само мирни протести, се виде колку дојдовте да подржите, за другото на твојата совест оставам...
Мојата совест е чиста. Јас не пеам кога родителите плачат. Не знам како би ми било кога би било обратно. Можеби ќе се угушев во сопствената мизерија на несочуство...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Мојата совест е чиста. Јас не пеам кога родителите плачат. Не знам како би ми било кога би било обратно. Можеби ќе се угушев во сопствената мизерија на несочуство...
Јас не знам што читаш ти, и од каде ги добиваш информациите кога воопшто не си присуствувала. Ајде сега продожи да плукаш, Македонче за тоа највеќе го бива, еве ти давам чиста 10ка.
И чудно што веќе не си угушена..

С

Спенсер

Гостин
Да не даде Господ да ја запознаеш болката кога ќе ти умре некој од семејството, а на улица песни да пеат по тој повод.
А зашто пееа? зашто така им е наредено од партија бе...

Се се тоа без мозочни кретени, овци ги викам ја... ради нив и ќе пропадне протестот

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.999
Поени од реакции
51.171
курајбер, што се курчиш овде, земи збор на дискусиите зад Мајка Тереза па кажи го сето тоа... Можеби ќе го подигнеш нивото на протестите.
Ако кажам било што поразлично од ““државата не треба да постои’’ и ““алфите треба да се расформираат’’ осеќам дека нема да ме поштуваат многу револуционерите.

Таму си ги гаѓаат ерогените зони со муабети што ја помагаат каузата ради која се ко бајаги дојдени. Нејќам да гледам анархисти и хипстери на протести, они протестираат на све, тоа им е во работен опис. Сакам да видам “обични’’ луѓе без скриени мотиви без задни намери, тетки и чичковци, пензионери,татковци и мајки- со еден збор свесен народ, што има сериозен влог во ситуацијава во облик на поколенија кои може да наебат ако ова не се оправи.

Нејќам да гледам рахитични, неизмиени вештери со точачиња и фотоапарати како се шеткаат и глумат Вудсток со концерти и слично.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Јас не знам што читаш ти, и од каде ги добиваш информациите кога воопшто не си присуствувала. Ајде сега продожи да плукаш, Македонче за тоа највеќе го бива, еве ти давам чиста 10ка.
И чудно што веќе не си угушена..
Што не е точно во моите информации? Дека не сте пееле? Дека немало пиво на сите страни? Дека момче не било убиено, а потоа концерт направено? Ти кажав, гајле ми е, протестирајте, ама достоинствено.
Пеење песни по повод смрт, ти е еднакво или полошо од убиството. Делува како да се ситите....Признјате си дека песните ви беа утка. Се беше ок, ама не можам да се помирам со концерт по повод убиството....
Најдобро би било да се извините и да продолжите со протестот како што доликува. И уште еднаш да не пеете оти некој умрел. Плачете. Ќутете. Солзите и молкот се погласни од секој концерт.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Сега да не ве навредам ама морам да се изразам точно - ГЛУПИ луѓе, што мешате протестирање против полициска бруталност (што е и лесен збор, пошто е полициска фаталност, не бруталност) со тагувањето на семејството.

Никој не се радува заради смртта на Мартин, ниту пак се весели, музиката е само еден (ефикасен, моќен) начин за пренесување порака до поширока публика. Што го дрвите толку, не ми е јасно. Бернис Пропаганда, Санаторуим, Верка и куп други македонски бендови пишувале песни и албуми за вакви ствари со години наназад, па ако сега не го употребат тоа не знам кога би било добро време.

Што ви се бендовите криви што немате кичми да кажете нешто дека ви пречи, дека ви е паметот. Да не сум ви крив ако цајкан ве искрши од ќотек во иднина (или ваше дете), вие сте тие што седите дома и само балегате исти работи веќе 20 години, СОРОС, СДСМ, ВМРО, идентитет, патриоти и предавници, полтрони и морони.

Па преку к*р.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Што не е точно во моите информации? Дека не сте пееле? Дека немало пиво на сите страни? Дека момче не било убиено, а потоа концерт направено? Ти кажав, гајле ми е, протестирајте, ама достоинствено.
Пеење песни по повод смрт, ти е еднакво или полошо од убиството. Делува како да се ситите....Признјате си дека песните ви беа утка. Се беше ок, ама не можам да се помирам со концерт по повод убиството....
Најдобро би било да се извините и да продолжите со протестот како што доликува. И уште еднаш да не пеете оти некој умрел. Плачете. Ќутете. Солзите и молкот се погласни од секој концерт.
Што не разбираш ти дека 2 недели се протестираше без никаква подршка, што не дојде ти, а? На кој начин да ти се објасни дека концертот не е по повод убиството, туку дека ТИ така си го толкуваш, м?
Пошто сте ептен фраери, особено на интернет, и бидејќи не излеговте да дадете подршка ПРОТИВ ПОЛИЦИСКО НАСИЛСТВО (јас не сфакам како е ова толку тешко да се прочита и разбере), затоа беше организиран концерт (ајде еве пак) ПРОТИВ ПОЛИЦИСКОТО НАСИЛСТВО.
Ајде сега пријатно, не ми се губи време со тебе

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
"Протестиве" мизерија жива ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom