Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Грејвдигер

Гостин
60 "ал­фи" и "тиг­ри" пад­наа на пси­хо­тес­тот
Од сре­да­та ми­на­та­та не­де­ла, око­лу 600 при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци "Тиг­ри" и "Ал­фи" и ЕБР на МВР се на ре­до­вен сис­те­мат­ски прег­лед. На првиот ден на систематскиот, тестот за пси­хич­ка ста­бил­ност не го поминал ниту еден од 60 специјалци

Ше­е­сет­ми­на при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци "Тиг­ри" и "Ал­фи" пад­на­ле на пси­хо­тес­тот на ре­дов­ни­от сис­те­мат­ски прег­лед во град­ска­та бол­ни­ца "8 Сеп­тем­ври" во Скоп­је. На првиот ден на систематскиот, тестот за пси­хич­ка ста­бил­ност не го поминал ниту еден од 60 специјалци што се прегледувале.
Доз­на­ва­ме де­ка тоа пре­диз­ви­ка­ло па­ни­ка ме­ѓу спе­ци­јал­ци­те оти мо­же да го за­гу­бат ра­бот­но­то мес­то, па по­го­лем број од нив вр­ше­ле при­ти­сок врз пси­хо­ло­зи­те во бол­ни­ца­та да го сме­нат ме­ди­цин­ски­от на­од.
Од Ми­нис­терс­тво­то за внат­реш­ни ра­бо­ти из­ја­ви­ја де­ка во тек се ре­дов­ни сис­те­мат­ски прег­ле­ди на при­пад­ни­ци­те на Ми­нис­терс­тво­то и де­ка не­ма­ат ин­фор­ма­ции оти не­кој пад­нал на пси­хо­тес­тот, би­деј­ќи тие сe уш­те тра­ат.
- Прег­ле­ди­те те­чат. До­кол­ку до­би­е­ме из­вес­ту­ва­ње од над­леж­ни­те кои ги вр­шат ме­ди­цин­ски­те и пси­хо­лош­ки­те прег­ле­ди де­ка не­кој при­пад­ник на МВР не по­ми­нал на прег­ле­дот, ќе пос­та­пи­ме по на­о­ди­те и тие ли­ца ќе би­дат отс­тра­не­ти од спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци и ќе би­дат рас­по­ре­де­ни на дру­ги ра­бот­ни мес­та спо­ред нив­ни­те спо­соб­нос­ти - из­ја­ви Иво Ко­тев­ски, по­мош­ник на ми­нис­те­рот за внат­реш­ни ра­бо­ти за од­но­си со јав­ност.
Ко­тев­ски де­ман­ти­ра де­ка од Ми­нис­терс­тво­то вр­ше­ле при­ти­сок врз док­то­ри­те да ги сме­нат ме­ди­цин­ски­те на­о­ди.
- Тоа не е точ­но. МВР ќе пос­та­пи по ме­ди­цин­ски­те на­о­ди на док­то­ри­те. Ако не­кој од при­пад­ни­ци­те вр­ши при­ти­сок да му се сме­ни на­о­дот, то­гаш од­го­вор­нос­та е на док­то­ри­те, а не на Ми­нис­терс­тво­то - по­тен­ци­ра­ше Ко­тев­ски.
Спе­ци­јал­ци­те тре­ба­ло да го нап­ра­ват ре­дов­ни­от сис­те­мат­ски прег­лед во ап­рил, но по­ра­ди из­бо­ри­те, тој бил од­ло­жен. Днев­но се прег­ле­ду­ва­ат по 60-ми­на спе­ци­јал­ци. Од сре­да­та ми­на­та­та не­де­ла, око­лу 600 при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци "Тиг­ри" и "Ал­фи" и ЕБР на Ми­нис­терс­тво­то за внат­реш­ни ра­бо­ти се на ре­до­вен сис­те­мат­ски прег­лед во град­ска­та бол­ни­ца "8 Сеп­тем­ври" во Скоп­је.
На 6 ју­ни, на плош­та­дот Ма­ке­до­ни­ја во Скоп­је, спе­ци­ја­лец од еди­ни­ца­та "Тиг­ри" бру­тал­но, пред очи­те на мно­гу­ми­на скоп­ја­ни, со ту­па­ни­ци и кло­ци го ус­мр­тил 22-го­диш­ни­от Мар­тин Неш­ков­ски, а слу­ча­јот не го при­ја­вил во по­ли­ци­ја. Ова е пос­лед­ни­от од се­ри­ја­та ин­ци­ден­ти во кои беа ин­вол­ви­ра­ни при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци на МВР. Спе­ци­јал­ци­те беа глав­ни ак­те­ри во слу­ча­јот "Про­цес", по­тоа во убис­тво­то во ка­фе­а­на­та "Дес­пи­на", во ин­ци­ден­тот во Ви­ни­ца, ко­га во но­ќен клуб пет­на­е­се­ти­на "тиг­ри" до смрт пре­те­паа 22-го­диш­но мом­че, а не­кол­ку­ми­на дру­ги теш­ко пов­ре­ди­ја. Ток­му овие слу­чаи ја на­мет­наа и ди­ле­ма­та да­ли не­кој ја кон­тро­ли­ра ни­ва­та ра­бо­та и во­ди гри­жа за нив­на­та пси­хо­фи­зич­ка сос­тој­ба.
То­гаш ми­нис­тер­ка­та за внат­реш­ни ра­бо­ти Гор­да­на Јан­ку­лов­ска из­ја­ви де­ка во спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци на по­ли­ци­ја­та пос­тои стру­чен тим кој ја кон­тро­ли­ра пси­хо­фи­зич­ка­та сос­тој­ба на при­пад­ни­ци­те на овие еди­ни­ци.
Два­па­ти го­диш­но МВР, пок­рај про­вер­ка­та на фи­зич­ка­та под­гот­ве­ност и поз­на­ва­ње­то на про­пи­си­те, има и за­дол­жи­тел­на спе­ци­јал­на про­вер­ка за спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци од пси­хо­лог, око­лу нив­на­та пси­хо­лош­ка сос­тој­ба. (Д.Д.)

Извор: http://www.vest.com.mk/?ItemID=676BCA8B4B18F44A8F30A6CC59524C8E

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
"Протестиве" мизерија жива ...
Луѓето со денови се обидуваат да стаса нивниот глас до некаде. Не е на место коментарот зарад сите оние кои се таму секој ден наспроти филозофи кои се само силни на зборови.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Сега да не ве навредам ама морам да се изразам точно - ГЛУПИ луѓе, што мешате протестирање против полициска бруталност (што е и лесен збор, пошто е полициска фаталност, не бруталност) со тагувањето на семејството.

Никој не се радува заради смртта на Мартин, ниту пак се весели, музиката е само еден (ефикасен, моќен) начин за пренесување порака до поширока публика. Што го дрвите толку, не ми е јасно. Бернис Пропаганда, Санаторуим, Верка и куп други македонски бендови пишувале песни и албуми за вакви ствари со години наназад, па ако сега не го употребат тоа не знам кога би било добро време.

Што ви се бендовите криви што немате кичми да кажете нешто дека ви пречи, дека ви е паметот. Да не сум ви крив ако цајкан ве искрши од ќотек во иднина (или ваше дете), вие сте тие што седите дома и само балегате исти работи веќе 20 години, СОРОС, СДСМ, ВМРО, идентитет, патриоти и предавници, полтрони и морони.

Па преку к*р.
Ако гледаш така, што ти направила полицијата тебе пак, за да протестираш?
Ја ебавте утката, баш ВИЕ кои бевте со искрени намери. Секоја “чест“ за сите тие што сакаа да ти заебат протестите (како медиумите и сл), ама немаше потреба ваљда. Еве, ти на пример, сакаш да се раздели трагедијата и грозоморието од 5ти јуни, за да се покрене народ само против полицијата.
Само против полицијата?
Ајде, ќе ја направиме таа поделба. Мене полицијата не ми згрешила ништо. Ниту пак, има изгледи големи да ми згреши. Тогаш - не ги подржувам протестите.
Тебе ти згрешила? Не... ако беше така, немаше да губиш време за журка пред протест, па откако ќе залади малку, одиме на мало пешачење низ скопските улици. Ама пеер, јак беше концертот, кажи а?

Пак уште Бернајс Пропаганда ги спомнува...
Хахаха, цело време јадевме бурек да не се меша опозицијата (фактички гледано, во секоја нормална земја, кога се прават протести, сите опозиционери се до младите, ама само овде опозицијата служи за да биде активна во кампањи и ништо друго). И секако, не се мешаше... оти ќе се дозаебеше уште повеќе работата.

А ти ги спомнуваш wanna be панкерите кои направија концерт во чест на Јапонија после земјотресот?

Анархисти за Јапонија? хмммм. Чудно.

Ако сите Ние гледавме политичка заднина доколку опозицијата се појавеше на протест, треба да гледаме и можност за промоција на повеќе од дебилни групи како Бернајс за време на протестите.

Убаво кажа една членка погоре.

На никого не му е гајле.
Секој оди на протест за да рече некогаш „бев и јас“, или за да не биде покажан со прст „не беше ти море, ц ц ц“.
Иако нејќам да поверувам во тоа, така испаѓа.

Ако на некого навистина му беше гајле, немаше да се журка на концерт.
Нели?

П.С.
Постојат и други добри начини за да се привлече народ, не мора ора и веселби.
АКо веќе се натера работата на радост и среќа (а момче умре пред две недели), да им речевте на протестантките да ги соблечат маичките. Ќе се собереше повеќе народ.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Целата дискусија овде застрашувачки потсеќа на сцените во Житие Брајаново, кога Евреите се договараат да превземат акција против Римјаните....

Г

Грејвдигер

Гостин
Абе луѓе сте биле ли на страна на некој протест? Сте виделе ли како се организираат во странство протестите? Од вчера најдовте друг изговор за да кењате по протестот, концерт имало... Ама не, не пишам веќе на темава, ќе се воздрам од коментари, оти не вреди да се дискутира. Цело време се вртиме во едно место и кој како му одговара така прави.
Денес одете на Бихаќка, таму нема да има концерт и ќе има непартиски луѓе.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ако гледаш така, што ти направила полицијата тебе пак, за да протестираш?
Ја ебавте утката, баш ВИЕ кои бевте со искрени намери. Секоја “чест“ за сите тие што сакаа да ти заебат протестите (како медиумите и сл), ама немаше потреба ваљда. Еве, ти на пример, сакаш да се раздели трагедијата и грозоморието од 5ти јуни, за да се покрене народ само против полицијата.
Само против полицијата?
Ајде, ќе ја направиме таа поделба. Мене полицијата не ми згрешила ништо. Ниту пак, има изгледи големи да ми згреши. Тогаш - не ги подржувам протестите.
Тебе ти згрешила? Не... ако беше така, немаше да губиш време за журка пред протест, па откако ќе залади малку, одиме на мало пешачење низ скопските улици. Ама пеер, јак беше концертот, кажи а?

Пак уште Бернајс Пропаганда ги спомнува...
Хахаха, цело време јадевме бурек да не се меша опозицијата (фактички гледано, во секоја нормална земја, кога се прават протести, сите опозиционери се до младите, ама само овде опозицијата служи за да биде активна во кампањи и ништо друго). И секако, не се мешаше... оти ќе се дозаебеше уште повеќе работата.

А ти ги спомнуваш wanna be панкерите кои направија концерт во чест на Јапонија после земјотресот?

Анархисти за Јапонија? хмммм. Чудно.

Ако сите Ние гледавме политичка заднина доколку опозицијата се појавеше на протест, треба да гледаме и можност за промоција на повеќе од дебилни групи како Бернајс за време на протестите.

Убаво кажа една членка погоре.

На никого не му е гајле.
Секој оди на протест за да рече некогаш „бев и јас“, или за да не биде покажан со прст „не беше ти море, ц ц ц“.
Иако нејќам да поверувам во тоа, така испаѓа.

Ако на некого навистина му беше гајле, немаше да се журка на концерт.
Нели?
Трагедијата не може да се оддели, затоа и ствара револт меѓу луѓето кога цела влада ги игнорира. Тој револт ќе го извадат или преку молотови или преку нешто друго. Сите трибини, овој концерт се издувни вентили за да излезе тој гнев, револт од самите луѓе. Тоа што полицијата ми (или не ми) згрешила не е валидна поента за дали јас да излезам на протест или да седам на концерт за протестот или да бидам хипстер или што знам. Поентата е дека нешто е згрешено во земјава, нешто не штима, луѓе гинат и е потребно да се крене галама за тоа на мирен начин, преку музика, пароли, дебати и трибини пошто насилниот начин е само паѓање на ниво на цајканите што тепаат деца.

За какви се намерите на секој човек што протестира поединечно, не знам, сигурно има и луѓе кои протестираат од некои чудни побуди - но, дали е тоа факт дека протестот нема валидна поента? Дали сите што постат имаат чисти мисли и искрено веруваат во Бог? Сигурно дека не, но тоа не ја губи поентата на самиот пост, нели?

За Бернис и концертот за Јапонија не влегувам во дискусија пошто споредбата ти е нешто под ретардирана.

А за делот дека никому не му е гајле, од каде па вие знаете на кого е, на кого не му е? Зошто така ги генерализирате работите, ги терате кон ваша воденица, наместо да коментирате дека сепак некој излегол и некој протестира и се обидува да смени нешто, вие велите дека и тие што протестираат се всушност позери и немаат „чисти“ намери.

Епа јас ви бе прашал вас, душебрижници (и тебе конкретно Че Гевара) - зошто вие не излезете да го кажете вашето мислење кај мајка тереза туку ми се правите револуционери преку форум? Шо се правите интелектуална маса преку интернет и мрчите наместо да го насочите протестот како што вие мислите дека треба да изгледа?

Што се правите дека ви е гајле кога не сте мрднале од дома и од фејсбук? Ставајте си слики од револуционери, освен што сте мрзливи луѓе кои (од исти чудни побуди) јадат слатки кај што можат.

Поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=4Bt_m2C9XKo&feature=related

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Не сум бил во странство ниту планирам да одам во странство за да протестирам.
А ти си бил во странство за концертите или за протестите?

П.С. Додека САД овозможуваше лотарија и драфтување со голема можност да бидеш извлечен и да ја загубиш раката и десната нога во Виетнам, “револуционерната“ младина во ЈУЕСЕЈ правеше концерти на кои свиреа Грејтфул Дед, а тие се шљакаа со LSD.
Јак начин да и кажеш на американската администрација „престанете веќе“

Жално е што многумина мислат дека хипиците успеаа да ги одвратат американците од Виетнам после 20 години, а не катастрофалниот пораз во војната.

Ама добро, еееее вие не знаете „на страна“ што е протест.

Си се прскал и ти со елесде?
--- надополнето: Jun 20, 2011 10:32 AM ---
Трагедијата не може да се оддели, затоа и ствара револт меѓу луѓето кога цела влада ги игнорира. Тој револт ќе го извадат или преку молотови или преку нешто друго. Сите трибини, овој концерт се издувни вентили за да излезе тој гнев, револт од самите луѓе. Тоа што полицијата ми (или не ми) згрешила не е валидна поента за дали јас да излезам на протест или да седам на концерт за протестот или да бидам хипстер или што знам. Поентата е дека нешто е згрешено во земјава, нешто не штима, луѓе гинат и е потребно да се крене галама за тоа на мирен начин, преку музика, пароли, дебати и трибини пошто насилниот начин е само паѓање на ниво на цајканите што тепаат деца.

За какви се намерите на секој човек што протестира поединечно, не знам, сигурно има и луѓе кои протестираат од некои чудни побуди - но, дали е тоа факт дека протестот нема валидна поента? Дали сите што постат имаат чисти мисли и искрено веруваат во Бог? Сигурно дека не, но тоа не ја губи поентата на самиот пост, нели?

За Бернис и концертот за Јапонија не влегувам во дискусија пошто споредбата ти е нешто под ретардирана.

А за делот дека никому не му е гајле, од каде па вие знаете на кого е, на кого не му е? Зошто така ги генерализирате работите, ги терате кон ваша воденица, наместо да коментирате дека сепак некој излегол и некој протестира и се обидува да смени нешто, вие велите дека и тие што протестираат се всушност позери и немаат „чисти“ намери.

Епа јас ви бе прашал вас, душебрижници (и тебе конкретно Че Гевара) - зошто вие не излезете да го кажете вашето мислење кај мајка тереза туку ми се правите револуционери преку форум? Шо се правите интелектуална маса преку интернет и мрчите наместо да го насочите протестот како што вие мислите дека треба да изгледа?

Што се правите дека ви е гајле кога не сте мрднале од дома и од фејсбук? Ставајте си слики од револуционери, освен што сте мрзливи луѓе кои (од исти чудни побуди) јадат слатки кај што можат.

Поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=4Bt_m2C9XKo&feature=related
Гнев се искажува преку слушање Бернајс пропаганда?
Споредбата е ретардирана?
Ај да ти разглобам... анархисти значи, читај пажљиво... анархисти прават хуманитарен конецрт за најголемата капитлистичка земја во светот.
Кој е ретардиран
1) мојата споредба
2) тие и ти
3) дедо мраз

Јас (Че Гевара) се откажав од мојот вид и не планирам да учествувам никогаш повеќе во никакви протести, без разлика дали се организирани од ПЕТА додека публиката е облечена во кожа, ниту за студенти, ниту за бранители, ниту за полиција.
Да, откако ги поминав сите протести низ годиниве, сакам да кажам доста е.
Ништо нема да се смени со луѓе кои не знаат зошто се таму и како се таму.
И што мислат дека концертот ќе ја натера државата да се подзамисли тои нешто било „труло и гнасно“
Тој твојот на аватарот, мислам... пушташе музика пред екслозијата.

И ти исто?

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Според тебе, ако хипиците не успеале, дајте камењата и молотовите и идеме на улица?

Се надевам дека живеам во поразбрана земја од САД во 60тите. Ако не живеам, тогаш тешко мене и на сите овде.

Не сум се прскал со „елесде“, што ми треба кога пола луѓе во Македонија се прснати со лексилиум, и тоа од оној што трае - скоро животен век.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Според тебе, ако хипиците не успеале, дајте камењата и молотовите и идеме на улица?

Се надевам дека живеам во поразбрана земја од САД во 60тите. Ако не живеам, тогаш тешко мене и на сите овде.

Не сум се прскал со „елесде“, што ми треба кога пола луѓе во Македонија се прснати со лексилиум, и тоа од оној што трае - скоро животен век.
Прашањето дали се прска со ејсид беше за Грејвдигер, оти тој е чест гостин на протестите ширум светот. Ама ок е, нема проблем.

Прво, јас кажав дека хипиците ништо не сменија, туку тоа беше добра шанса за америте да прават што сакаат додека младината повраќа по паркови од пијанење и дрогирање. Знаеш што значи заспана младина?

Рече поразбрана...

Па нема да биде поразбрана, кога се организираат концерти, а се носат транспаренти за Мартин. Не знам во последно дали и неговиот брат е на протестите, ама тој сигурно нема да сака да се журка на Бернајс Пропаганда.
Не знам кој свиреше на концертот, или пак кој допрва ќе свири, ама секој од нив гледа да се промовира. Дали тие учествуваа на протестите: Можеби, со part time job.

да не се разбереме погрешно, мене ми е криво што протестите нема да успеат, ама во тој случај, не требаше младината да си најде занимација и да се журка на концерти.

И во право си: работата е повеќе од лоша во државава.
АМа нема да се реши со кило ракија и “кец“ пред и по протестите.

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Гнев се искажува преку слушање Бернајс пропаганда?
Споредбата е ретардирана?
Ај да ти разглобам... анархисти значи, читај пажљиво... анархисти прават хуманитарен конецрт за најголемата капитлистичка земја во светот.
Кој е ретардиран
1) мојата споредба
2) тие и ти
3) дедо мраз

Јас (Че Гевара) се откажав од мојот вид и не планирам да учествувам никогаш повеќе во никакви протести, без разлика дали се организирани од ПЕТА додека публиката е облечена во кожа, ниту за студенти, ниту за бранители, ниту за полиција.
Да, откако ги поминав сите протести низ годиниве, сакам да кажам доста е.
Ништо нема да се смени со луѓе кои не знаат зошто се таму и како се таму.
И што мислат дека концертот ќе ја натера државата да се подзамисли тои нешто било „труло и гнасно“
Тој твојот на аватарот, мислам... пушташе музика пред екслозијата.
И ти исто?
Гневот си го секој искажува на свој начин, можда јас преку музика, ти преку серење на форум, нели сме во демократска земја?

А тој концерт во Јапонија беше единствена акција организирана од музичари во Македонија која имаше за цел да помогне на Јапонија. Душебрижниците како тебе што се вртат по музичка естрада и стално го балегаат Тоше колку бил хуманитарен не се ни појавија таму. Анархисти или не, капитализам или не, сепак некој нешто направи за да се помогне на друг? Или и тоа не чини, па зашто анархисти да пеат за Јапонија, ќе го чекаме Влатко Илиевски, тој бил хуманитарец по убедување. Ова е веќе офтопик и мислам дека џабе дебатирам на нешто што е страшно јасно.

А ти Че, си покажа летаргичноста на лице место и немој да сум прочитал дека после државата не чинела, ти фалело нешто или пак детето ти го оставиле на улица претепано од алфи. Пошто ако ти велиш дека ништо нема да се смени со луѓе кои не знаат зошто/како протестираат, само полошо може да се случи со луѓе како тебе. Само седи си пред монитор, не мрдај те молам, немој некоја идеологија да помешаш.

А јас пуштам музика пред да делувам, пошто порано да ме слушнат дека правам нешто отколку дека типкам на тастатура мислејќи дека сум нешто посебно во своите верувања.

Тебе гласна ти е тастатурата?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
60 "ал­фи" и "тиг­ри" пад­наа на пси­хо­тес­тот
Од сре­да­та ми­на­та­та не­де­ла, око­лу 600 при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци "Тиг­ри" и "Ал­фи" и ЕБР на МВР се на ре­до­вен сис­те­мат­ски прег­лед. На првиот ден на систематскиот, тестот за пси­хич­ка ста­бил­ност не го поминал ниту еден од 60 специјалци

Ше­е­сет­ми­на при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци "Тиг­ри" и "Ал­фи" пад­на­ле на пси­хо­тес­тот на ре­дов­ни­от сис­те­мат­ски прег­лед во град­ска­та бол­ни­ца "8 Сеп­тем­ври" во Скоп­је. На првиот ден на систематскиот, тестот за пси­хич­ка ста­бил­ност не го поминал ниту еден од 60 специјалци што се прегледувале.
Доз­на­ва­ме де­ка тоа пре­диз­ви­ка­ло па­ни­ка ме­ѓу спе­ци­јал­ци­те оти мо­же да го за­гу­бат ра­бот­но­то мес­то, па по­го­лем број од нив вр­ше­ле при­ти­сок врз пси­хо­ло­зи­те во бол­ни­ца­та да го сме­нат ме­ди­цин­ски­от на­од.
Од Ми­нис­терс­тво­то за внат­реш­ни ра­бо­ти из­ја­ви­ја де­ка во тек се ре­дов­ни сис­те­мат­ски прег­ле­ди на при­пад­ни­ци­те на Ми­нис­терс­тво­то и де­ка не­ма­ат ин­фор­ма­ции оти не­кој пад­нал на пси­хо­тес­тот, би­деј­ќи тие сe уш­те тра­ат.
- Прег­ле­ди­те те­чат. До­кол­ку до­би­е­ме из­вес­ту­ва­ње од над­леж­ни­те кои ги вр­шат ме­ди­цин­ски­те и пси­хо­лош­ки­те прег­ле­ди де­ка не­кој при­пад­ник на МВР не по­ми­нал на прег­ле­дот, ќе пос­та­пи­ме по на­о­ди­те и тие ли­ца ќе би­дат отс­тра­не­ти од спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци и ќе би­дат рас­по­ре­де­ни на дру­ги ра­бот­ни мес­та спо­ред нив­ни­те спо­соб­нос­ти - из­ја­ви Иво Ко­тев­ски, по­мош­ник на ми­нис­те­рот за внат­реш­ни ра­бо­ти за од­но­си со јав­ност.
Ко­тев­ски де­ман­ти­ра де­ка од Ми­нис­терс­тво­то вр­ше­ле при­ти­сок врз док­то­ри­те да ги сме­нат ме­ди­цин­ски­те на­о­ди.
- Тоа не е точ­но. МВР ќе пос­та­пи по ме­ди­цин­ски­те на­о­ди на док­то­ри­те. Ако не­кој од при­пад­ни­ци­те вр­ши при­ти­сок да му се сме­ни на­о­дот, то­гаш од­го­вор­нос­та е на док­то­ри­те, а не на Ми­нис­терс­тво­то - по­тен­ци­ра­ше Ко­тев­ски.
Спе­ци­јал­ци­те тре­ба­ло да го нап­ра­ват ре­дов­ни­от сис­те­мат­ски прег­лед во ап­рил, но по­ра­ди из­бо­ри­те, тој бил од­ло­жен. Днев­но се прег­ле­ду­ва­ат по 60-ми­на спе­ци­јал­ци. Од сре­да­та ми­на­та­та не­де­ла, око­лу 600 при­пад­ни­ци на спе­ци­јал­ни­те еди­ни­ци "Тиг­ри" и "Ал­фи" и ЕБР на Ми­нис­терс­тво­то за внат­реш­ни ра­бо­ти се на ре­до­вен сис­те­мат­ски прег­лед во град­ска­та бол­ни­ца "8 Сеп­тем­ври" во Скоп­је.
Извор: http://www.vest.com.mk/?ItemID=676BCA8B4B18F44A8F30A6CC59524C8E
Значи ,во никој случај полицијата не е крива.И во случај на притисок за промена на медицински наод?!Докторите биле криви...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Гневот си го секој искажува на свој начин, можда јас преку музика, ти преку серење на форум, нели сме во демократска земја?

А тој концерт во Јапонија беше единствена акција организирана од музичари во Македонија која имаше за цел да помогне на Јапонија. Душебрижниците како тебе што се вртат по музичка естрада и стално го балегаат Тоше колку бил хуманитарен не се ни појавија таму. Анархисти или не, капитализам или не, сепак некој нешто направи за да се помогне на друг? Или и тоа не чини, па зашто анархисти да пеат за Јапонија, ќе го чекаме Влатко Илиевски, тој бил хуманитарец по убедување. Ова е веќе офтопик и мислам дека џабе дебатирам на нешто што е страшно јасно.

А ти Че, си покажа летаргичноста на лице место и немој да сум прочитал дека после државата не чинела, ти фалело нешто или пак детето ти го оставиле на улица претепано од алфи. Пошто ако ти велиш дека ништо нема да се смени со луѓе кои не знаат зошто/како протестираат, само полошо може да се случи со луѓе како тебе. Само седи си пред монитор, не мрдај те молам, немој некоја идеологија да помешаш.

А јас пуштам музика пред да делувам, пошто порано да ме слушнат дека правам нешто отколку дека типкам на тастатура мислејќи дека сум нешто посебно во своите верувања.

Тебе гласна ти е тастатурата?
Да не беше хипокризијата, немаше да имаме занимација.
Пак ќе спомнам, иако не сакам, ама “идеологијата“ на Бернајс Пропаганда е да нема граници, власт, капитализам. Нели, анархистите како нив, се против тоа. Остро против тоа. Е сега, кога ќе се сруши нешто во Јапонија, до вчера тие што пееа против таквите ко нив, сега се солидаризираат со нив.
Тоа што се промовираат, и што сакаат да апнат некоја паричка плус, нема врска. Тие се солидаризираат со капиталистите бре.

Мене ми е јасно. Ти појма немаш што е анархизам, појма немаш што е капитализам. Затоа и не ти се чудни работите и споредбата ти е ретардирана. Ама добро, има време да научиш.

Јас, Че Гевара (нели, кој е на аватарот, тој си), реков претходно, ама џабе, сум праел многу поконкретни работи од журкање на концерти за некоја кауза. Ама добро, сепак... некој рече „ај да не генерализираме“, и ми префрли работи мене и на другите кои не го подржаваат концертото.
Пак имаме хипокризија.
Абе, дане ги слушаш Бернајс Пропаганда?
Оти, знам, тие што ти се во потписот зборуваат дека немаат леб, и го повикува народот да пуши трава, преку пораката брутална полиција. Хахахаха... пак иста дијагноза.
Ако фатам вака по групиве, ќе те ја провалам психава, мајке ми.

Нејсе...
Сеуште се фураш на такви иде „преку музика на месечина“ и слични ствари. Не знам колку години имаш, ама сигурно има некоја грешка во изводот.

Оти ако делуваш на протести со журка, а имаш аватар од човек кој на филмот (или стрип ор ватевер) повикува на колење, тогаш...

тоа е хипокризија.

Се што се крие меѓу „искрените намери“ на 90 проценти од тие што протестираат.

Затоа и успеа...

Да да

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.970
Да не даде Господ да ја запознаеш болката кога ќе ти умре некој од семејството, а на улица песни да пеат по тој повод.
На вчерашниот протест ако не се лажам дојде и братот на убиеното дете ...
Сеа шо прајме, уште ли ќе троламе за внимание .... на форум.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
На вчерашниот протест ако не се лажам дојде и братот на убиеното дете ...
Сеа шо прајме, уште ли ќе троламе за внимание .... на форум.
Да не прам приглупи паралели, ама јас да имав убиен брат, ќе им го изгризев вратот на пола “одговорни“. Така да, не знам да поставам дијагноза на работите веќе.

Јас се дистанцирам од протестите и целокупната работа, и останете ми со здравје. Можда на следната ваква „забеготина“ што ќе се случи во иднина, ќе имам и странски бендови, со предгрупи, знајте, ова она.

Останете ми со здравје (би реплицирал доколку некој ги спомне Бернајс, инаку мислам дека си го кажав своето)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom