- Член од
- 6 јануари 2010
- Мислења
- 1.120
- Поени од реакции
- 104
Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.Ахахахахааа.... АААААААА!:pos2:
Ова беше навистина добро, ми го напраи денот...
Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.Ахахахахааа.... АААААААА!:pos2:
Ова беше навистина добро, ми го напраи денот...
Тоа се вика Заработување.2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
E па поради тоа нивно заработување метал бендовите остануваат на улица и нормално нема да има мн оригинални бендови пошто тезгаџиите им ја земаат работата... за среќа постојат овие два феста кој ги спомна Аурора плус Мораториум и Дојди веслај инаку ќе треба цело време да седам некаде со тампони во уши...Многу ме радува тоа што Демо Фест и Рок Фест како организации поттикнаа многу млади да свират со тоа што им е овозможен сопствен албум, и се повеќе и повеќе имаме оригинални бендови а се помалку тезга бендови.
Не остануваат на улица - не се будали да живеат од музика во земја кај што уметноста, креативноста и музиката не се ценети, само не успеваат да се пробијат затоа што немаат финансиска потпора и нивното место ќе го завземе или некој тезга бенд кој е општоприфатен и свири по локални кафичи или некое татино милениче на кое неговите ќе му платат за да успее.E па поради тоа нивно заработување метал бендовите остануваат на улица и нормално нема да има мн оригинални бендови пошто тезгаџиите им ја земаат работата... за среќа постојат овие два феста кој ги спомна Аурора плус Мораториум и Дојди веслај инаку ќе треба цело време да седам некаде со тампони во уши...![]()
Не, тоа се вика проституција...Тоа се вика Заработување.
Јас мислев на се што можеш да замислиш...Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.
Наведи ми ги детстките точки во мојот муабет, кога : тоа што го бара масата а и го овозможуваш е правење пари и вадење од калта и гомната и шанса за успех (а и обострано задоволство); А кога викате дека не ни треба да има сцена, не го ни правете муабетов и не плачете што седите во гаражи и не преземате ништо.1. Типичен детски муабет, е твојот...
2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
3. Нема сцена, да, не ни треба да има... :smir:
значи ако работиш во пекара - си курва2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
Незнаеш од кај ги извадив? Знаеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!Јас мислев на се што можеш да замислиш...
И пак појма немам од кај ги извади тие многу нови бендови, афторски и оргинални... :uvo:
Tocno nie samite kvalitetot go turkame kon periferija.Jas bi rekol na koj ne mu e preku glava od tezga bendovi jas licno ednas ili dva pati imam odeno na svirka na tezga bend i si pominav najtapa:baehнаеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!