Преку глава ми е од тезга бендовиии :@

Член од
24 февруари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ги игнорирам овие постови за Пинк Флојд и за џезот...

Сите успешни музичари почнале со тезга... Е сега, има еден бенд и свират кавер,дечките се страшни,Најстариот член има околу 20 години,соло гитаристот има 15...
Бендот се вика Royal Flsuh (не се обидувам да рекламирам никого),дечките свираат претежно кавер, ама ствараат толку добра атмосфера шо секој петок им одам на свирка и не ми се уопште досадни пошо секогаш го зголемуваат репертоарот.
Е сега имаше еден друг бенд,басистот имаше четириесет и седум - осум години и свиреа кавер , е тоа беше толку одвратно и никакво шо пред 12 пат под нозе и дома + немаше никаква атмосфера пошо и самите свирачи им беше досадно свирењето и не уживаа...
Значи бенд шо прави тезги и добра атмосфера е сосем ок,начин на заработка..Ама веќе стар увежбан бенд мислам оти треба да оди напред со свои ствари... Од свирките се учи..
Иначе и јас имам бенд и ние свириме кавер.Поздрав.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Поинтересни се Лоба и Бербер пошто пеат веќе познати песни и публиката не треба да ги учи нивните песни.
http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Изгледај го филмов, ако го немаш гледано. Иако е комедија, ако го гледаш барем малце пошироко ќе видиш дека имат една уба порака.

Се стремиме кон идиотизам, токму цитираниов твој дел е то шо најмногу ме мачит последниве години.

Рече "публиката не треба да ги учи нивните песни..." Ај шо било мајката, значит само spoon fed дебили имаме ко публика. Meсто барем за некакво мало културно издигнување, поретко.

Ете, ти ги препорачувам vanilla fudge, за кои сметам дека се подобри од шминкерите Флојд
Флојд се шминкери, а Kiss се? (спомвам ова пошо знам дека беше во Кис арми Македонија). За останатото беше до негде во право.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Супер се, многу ги сакам и креативни се максимум. Тие шо свира оригинални песни се претерано досадни, не ги бива за ништо, нз шо се мачат да творат музика, да пишуваат текстови и слични глупости!

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Супер се, многу ги сакам и креативни се максимум. Тие шо свира оригинални песни се претерано досадни, не ги бива за ништо, нз шо се мачат да творат музика, да пишуваат текстови и слични глупости!
Ја имам едно прашање до тебе.

Има ли добри ама значи нови бендови во мкд кои прават своја музика и имаат добра атмосфера на свирка? Ја веќе може 8 месеца немам отидено на свирка пошто почина другарот со кој одев а предходно одевме заедно доста зборам за Скопје :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ја имам едно прашање до тебе.

Има ли добри ама значи нови бендови во мкд кои прават своја музика и имаат добра атмосфера на свирка? Ја веќе може 8 месеца немам отидено на свирка пошто почина другарот со кој одев а предходно одевме заедно доста зборам за Скопје :D
Day Off од Скопјето се стандард добар бенд кој од памти век свири преработки, па благодарение на искуството на поединците звучат коска стегнат блиску до оригиналот и прават јака атмосфера.

Инаку според избор на песни мене лично омилени ми се Битолчаните The Government
кои се осмелуваат да засвират нешто поинаку од вообичаените тезга бендови, од Кјур до Блур. Онака слична школа ко шо сум јас Апореанска и то ти иди ко да ми рекле еве ти пенкало и лист, напиши што сакаш да ти свириме, и да ми го направат кефот н крај :D

Kajgana Shop

На врв Bottom