- Член од
- 6 јануари 2010
- Мислења
- 1.120
- Поени од реакции
- 104
Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.Ахахахахааа.... АААААААА!:pos2:
Ова беше навистина добро, ми го напраи денот...
Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.Ахахахахааа.... АААААААА!:pos2:
Ова беше навистина добро, ми го напраи денот...
Тоа се вика Заработување.2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
E па поради тоа нивно заработување метал бендовите остануваат на улица и нормално нема да има мн оригинални бендови пошто тезгаџиите им ја земаат работата... за среќа постојат овие два феста кој ги спомна Аурора плус Мораториум и Дојди веслај инаку ќе треба цело време да седам некаде со тампони во уши...Многу ме радува тоа што Демо Фест и Рок Фест како организации поттикнаа многу млади да свират со тоа што им е овозможен сопствен албум, и се повеќе и повеќе имаме оригинални бендови а се помалку тезга бендови.
Не остануваат на улица - не се будали да живеат од музика во земја кај што уметноста, креативноста и музиката не се ценети, само не успеваат да се пробијат затоа што немаат финансиска потпора и нивното место ќе го завземе или некој тезга бенд кој е општоприфатен и свири по локални кафичи или некое татино милениче на кое неговите ќе му платат за да успее.E па поради тоа нивно заработување метал бендовите остануваат на улица и нормално нема да има мн оригинални бендови пошто тезгаџиите им ја земаат работата... за среќа постојат овие два феста кој ги спомна Аурора плус Мораториум и Дојди веслај инаку ќе треба цело време да седам некаде со тампони во уши...
Не, тоа се вика проституција...Тоа се вика Заработување.
Јас мислев на се што можеш да замислиш...Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.
Наведи ми ги детстките точки во мојот муабет, кога : тоа што го бара масата а и го овозможуваш е правење пари и вадење од калта и гомната и шанса за успех (а и обострано задоволство); А кога викате дека не ни треба да има сцена, не го ни правете муабетов и не плачете што седите во гаражи и не преземате ништо.1. Типичен детски муабет, е твојот...
2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
3. Нема сцена, да, не ни треба да има... :smir:
значи ако работиш во пекара - си курва2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
Незнаеш од кај ги извадив? Знаеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!Јас мислев на се што можеш да замислиш...
И пак појма немам од кај ги извади тие многу нови бендови, афторски и оргинални... :uvo:
Tocno nie samite kvalitetot go turkame kon periferija.Jas bi rekol na koj ne mu e preku glava od tezga bendovi jas licno ednas ili dva pati imam odeno na svirka na tezga bend i si pominav najtapa:baeha do koga avtorskite bendovi nema da se ceneti i ke im se zastanuva na patot i ke bidat kritikuvani dali pravedno dali ne nema vrska a tezga bendovite ke bidat vozdignuvani?:smir:Navistina i do slusatelite na muzikata e za avtorski bend sekogas se jade gomna a za nekoj tezgaroski nikogas ne e ni tema na muabet.Ama jas si imam edno pravilo podobr ke bidam vo avotrski bend i neka jadat gomna kolku sakaat me boli cef za site otkolku da bidam vo tezga bend i krevan do nebo za nisto.Pa neka prodolzat nasite muzicki ,,kriticari'' da si jadat gomna i taka scenata ke ni ,,raste'' a tezgi nema da ima.Sekoj si ima svoja opredelba so ke sviri i jas ne bi mu se mesal ali tezga bendovite nemaat moja poddrska neka si napravat nesto svoe i originalno i neka pokazat deka se dostojni da zastanat na scena i da bidat slusani,a ne samo cover od ovaj i cover od onaj gluposti.AMa toa e samo moe mislenje ako nekoj se pooseka navreden se izvinuvam.наеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!