100 години немам гледано добар филм, нема ич што да пишам. Изгледав некои солидни филмови како и да е па ај да напишам нешто дури не сум ги заборавил...
Vantage Point (2008)
Дејството се одигрува во 23 минути (толку беа ако не се лажам), се работи за атентат и акцијата за фаќање на сторителите која следува веднаш по него. Убаво замислена приказна од повеќе агли и што е најважно за акционен филм, се се одвива многу брзо и динамично. Добар филм за гледање со пуканки и кока кола без замарање мозок. Има и добра актерска екипа,
Dennis Quaid,
Forest Whitaker и
Matthew Fox алијас Џек Шепард од „Изгубени“...
7/10 е некаде таман за филмов.
"XIII" (2008)
е филм на иста тема како и предходниот. Поточно се работи за мини-серија, има 2 дела а би требало да има уште 2 ама не се знае. Приказната е одлична но глумата е аматерска и се граничи со катастрофа (освен Вал Килмер кој е и единствен саглам актер во филмот). Но и покрај тоа филмот е допадлив и реков има интресна приказна, па може да се изгледа нема да биде изгубено време.
6/10 за овој.
How to Lose Friends & Alienate People (2008)
Не сум љубител на комедии но одвреме - навреме се погодува некој филм кој знае да ме насмее. Ова би го опишал како малку британски хумор во Њујорк. Кој го гледал
Hot Fuzz (2007) и му се допаднал треба да го види и ова, истиот актер е во главна улога и тука. Филмот не е на истото ниво ама сепак степенот на изгубеност на главниот актер нема да ве остави без смеење. Добра комедија се на се и од мене
7/10.
Doubt (2008/I)
Филм од кој очекував доста (од оние што ми преостанаа за гледање), и ме разочара најмногу. За филмов
Meryl Streep беше номинирана за оскар што е сосема во ред но филмот потфрли. Откако главниот свештеник во една црква и католичко училиште ќе биде осомничен за педофилија, очекував заплет, пресврти и одговори. Но да не расипувам за оние што сакаат да го гледаат, само да кажам дека за мене имаше неочекувано разочарувачки крај после кој испадна и дека доста сцени во филмот беа апсолутно непотребни. Има превисока оцена според мене, не би му дал повеќе од
6/10.