Предлог за филм со кратка рецензија

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ај да се најде некој да ми даде предлог за некоја добра акција и со 1-2 реченици да објасни за што станува збор во филмот однапред фала:).

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ај да се најде некој да ми даде предлог за некоја добра акција и со 1-2 реченици да објасни за што станува збор во филмот однапред фала:).

брус вилис во главна улога добро акционо филмче несо он е пропаднат цајкан алкохоличар и сеа почнува се со едно ниггече треба да го приведе и така натака мрзе ме да објаснувам оцена 7/10

анџелина џоли главна улога и натака гледај многу е ок да не ти растргам сега туа по форум добра приказна добри ефекти се на се супер филм. :toe:

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Transporter
Death Race

И двата се со Jason Statham .....АКЦИЈА во вистинска смисла на зборот...ако не ти се гледани.....you know what to do :smir:

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Twilight
штотуку го гледав

Интересна приказна за девојчето и вампирот

љубовна фантазија што би требало да има уште делови
оцена 8 оти сакам научно фантастични приказни од секаков тип.

(гарант за девојките вампирот ќе им е премногу убав :smir:)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

брус вилис во главна улога добро акционо филмче несо он е пропаднат цајкан алкохоличар и сеа почнува се со едно ниггече треба да го приведе и така натака мрзе ме да објаснувам оцена 7/10

анџелина џоли главна улога и натака гледај многу е ок да не ти растргам сега туа по форум добра приказна добри ефекти се на се супер филм. :toe:
јас се извинува сликите нејкат да се покажат иначе првио филм е 16 blocks а вториот е wanted :tapp:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
X-Men Origins: Wolverine (2009)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Како на imdb.com, така и на официјалниот сајт за овој филм се одбројува до премиерата негова па затоа и ми е чудно како се појави торент на zamunda.net еден месец пред премиерата на филмов.
Значи како голем фан на X-Men стриповите, цртаните, игрите и филмовите ми беше голем ќеф да го погледнам и овој филм, кој воедно беше со добра снимка, но ефектите (некои од нив) сеуште незавршени, уште се познаваат грешките уште при снимањето и компјутерската симулација при огромните акции. Доколку ги немате видено стриповите и цртаните, во филмов ќе ви бидат нови мутантиве кои се појавуваат и го освежуваат овој ако можам да го наречам серијал. Добра приказна во секој случај, добра актерска екипа, многу тажни но и премногу возбудливи моменти. Вреди да се погледне.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Traitor 2008.

Кога го симнав филмов си претпоставив дека е уште еден од низата фр мр др американски глупи филмови за борба против тероризмот. Да знаете само колку се излажав, и тоа ме подсетува да не гледам на некои работи со предрасуди и претпоставки. Инаку филмов се расправа за една од најголемите човечки доблести, а тоа е лојалноста. Лојалноста и целлта на мисијата која треба да се изврши. Дава поинаков поглед кон исламот и добрата страна во таа религија, и дека таа религија не пропагира бомбаши самоубијци. Да не го раскажувам добро филмче, гледајте го.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
The story of Benjamin Button

Интересна љубовна сторија во која глуми Брет Пит... т.е се работа за човек кој се родил како стар т.е бебе но како телото вече да го напуштило... и така разтејчи тој личеше на старец а и живеше во старечки дом бидејчи татко му го остае пред домот откако го виде дека е таков ,,болен,, а пка мајак му умре на породувањето... но со тек на времето тој се повече и повече помладуваше... и така се заљуби во една девојка ...но беја некако мн разлика (на изглед) тој стар а таја дејче а двајцата по 8 години... но тија не се заљубија на изгледот туку во карактерот и душата... но не беја заедно никоаш т.е беја заедно во периодот кога двајцата беја исто годиште... но после тоа не сакаја да бидат вече заедно бидејчи таа тогаш беше стара а тој дете... но љубовта на крајот победи и тој умре како бебе во рацете на старицата т.е неговата љубов...
п.с филмот почиња како во болница една ќерка и го чита дневникот на својата мајка која е смртна постела... и на крајот се дознава уствари дека таа е ќерка на Бенџамин и тоа е вистинатата приказна на нејзината мајка

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Луѓе дајте некои други филмови. Батон и Миљонер дваесетпати ми ги препорачувате. Јас пак ги имам на десктоп четири месеци и ко за инает ги немам гледано :icon_lol:.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Луѓе дајте некои други филмови. Батон и Миљонер дваесетпати ми ги препорачувате. Јас пак ги имам на десктоп четири месеци и ко за инает ги немам гледано :icon_lol:.
Прво гледај го Милионерот. Батон е разочарувачки...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Fallen со Дензел Вашингтон. 10/10. Ептен ми се допадна филмов. Феноменален крај. Тоа што е Дензел во главната улога е само уште еден доказ дека филмот вреди.
Дензел игра улога на детектив кој истражува случај во кој е вмешан ѓаволот, кој од човек во човек се пренесува преку допир.

Passengers.
Има ист крај со The Others и The sixth sence, но се разбира дека е некоја класа подолу од нив.
Добар е филмов, ме бендиса, очекував различен крај, па овој пријатно ме изненади.

Deception. Фино трилерче. Дефинитивно го препорачувам.
Are you free tonight?
Му давам 8.5/10. Плус Хју Џекмен е во главната улога, тој ми е срце:back:

The forgotten. На почетокот изгледаше баш како добар, напнат трилер, али не знам што мислеле со крајот. Катастрофа е преблаг збор за крајот.
Луѓето почна да ги вшмукува небото бе!
Стварно не ги сфаќам сценаристите.
Филмот е за жена чиј син е починат. Одеднаш, неа сите ќе почнат да ја убедуваат дека немала син, дека тој дел од животот само си го замислувала, како последица на абортусот пред неколку години

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
A.R.O.G / G.O.R.A. 2 (2008)

Така, многу кежуал филм4е.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.537
100 години немам гледано добар филм, нема ич што да пишам. Изгледав некои солидни филмови како и да е па ај да напишам нешто дури не сум ги заборавил...

Vantage Point (2008)

Дејството се одигрува во 23 минути (толку беа ако не се лажам), се работи за атентат и акцијата за фаќање на сторителите која следува веднаш по него. Убаво замислена приказна од повеќе агли и што е најважно за акционен филм, се се одвива многу брзо и динамично. Добар филм за гледање со пуканки и кока кола без замарање мозок. Има и добра актерска екипа, Dennis Quaid, Forest Whitaker и Matthew Fox алијас Џек Шепард од „Изгубени“... 7/10 е некаде таман за филмов.

"XIII" (2008)

е филм на иста тема како и предходниот. Поточно се работи за мини-серија, има 2 дела а би требало да има уште 2 ама не се знае. Приказната е одлична но глумата е аматерска и се граничи со катастрофа (освен Вал Килмер кој е и единствен саглам актер во филмот). Но и покрај тоа филмот е допадлив и реков има интресна приказна, па може да се изгледа нема да биде изгубено време. 6/10 за овој.

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

Не сум љубител на комедии но одвреме - навреме се погодува некој филм кој знае да ме насмее. Ова би го опишал како малку британски хумор во Њујорк. Кој го гледал Hot Fuzz (2007) и му се допаднал треба да го види и ова, истиот актер е во главна улога и тука. Филмот не е на истото ниво ама сепак степенот на изгубеност на главниот актер нема да ве остави без смеење. Добра комедија се на се и од мене 7/10.

Doubt (2008/I)

Филм од кој очекував доста (од оние што ми преостанаа за гледање), и ме разочара најмногу. За филмов Meryl Streep беше номинирана за оскар што е сосема во ред но филмот потфрли. Откако главниот свештеник во една црква и католичко училиште ќе биде осомничен за педофилија, очекував заплет, пресврти и одговори. Но да не расипувам за оние што сакаат да го гледаат, само да кажам дека за мене имаше неочекувано разочарувачки крај после кој испадна и дека доста сцени во филмот беа апсолутно непотребни. Има превисока оцена според мене, не би му дал повеќе од 6/10.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ај некој нека даде предлог за филм со Jason Statham...само без transporter и death race....друго може

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.537

Kajgana Shop

На врв Bottom