Вчера го потрошив целиот ден обидувајќи се да го отклучам телефонот но на крајот не успеав поради еден проблем. За да успеам да го отклучам телефонот со ChevronWP7 не треба да го имам симнато апдејт-от, but guess what, го имам симнато.
Единствениот начин сега е ако го "даунгрејднам", а за да го направам тоа треба да ги инсталирам оригиналните ROMs. Ги најдов и нив ама пак заглавив на еден од чекорите кои објаснуваат како да ги инсталирам.
Еве ја постапката:
1. Downlaod
LGDP2 V36 UMTS Setup and extract, go to LGDP2_31_INCLUDE_LGDP1_Setup folder and install the exe (use serial number). Now copy all the files from DOWNLOAD folder and paste on C:\DOWNLOAD (overwrite if needed).
2. Install
LG United Modem Driver, connect the phone to PC through USB cable and let the drivers to be installed. USB 1.1 is recommended.
3. You'll need firmware in DZ format and the correct
DLL for your model.
4. Open LGDP2_V36_UMTS from C:\DOWNLOAD, select UMTS in Division and click OK.
5. Select port (check Device Manager for LG USBModem Port number), you can set a range from easy select or select manually. Select DLL and select firmware in Downlaod Configuration. Click OK.
6. Click START in main window and connect the phone to USB cable in Emergency download mode(VOL+CAM+PWR).
Поточно заглавив на петиот чекор. Одкако го отварам програмот од 4. и го селектирам UMTS ми дава опција да селектирам еден од 60тина COMs. Се обидов со сите селектирано, не успеав, се обидов само со 1 (првите 6 ги испробав), не успеав повторно. Постојано ми даваше нешто како can't find Monitor Port (или сл). Во петиот чекор нели вели дека во Device Manager можам да го пронајдам кој COM ми е, но кај мене го нема тоа LG USBModem . Во коментарите велат дека е подобро да се врши ова на XP, веројатно поради тоа што Device Manager-от на XP колку што знам е различен(јас се обидувам на 7ца) . Исто така вика 1.1 USB i recommended, јас користам 2.0 .. Дали има некој нешто да предложи или пак да префлам се на компјутер со XP и таму да се мачам ?
Еве ја страницата (и постот) од каде се информирав за се ова:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=935578