Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
15 април 2019
Мислења
234
Поени од реакции
812
Здраво, има ли некој да сподели позитивно искуство со менување скршен екран и во која мобилара? Битно ми е да работат добро и телефонот да остане во добра форма после поправката.

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
763
Поени од реакции
1.037
Здраво, има ли некој да сподели позитивно искуство со менување скршен екран и во која мобилара? Битно ми е да работат добро и телефонот да остане во добра форма после поправката.
зависи што телефон 600 ден мене ми зема, 2 телефони до сега без проблем

Dr. Mobil

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Повели за кој модел се работи?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Едно прашање во врска со процесори за телефон дека не сум некој голем експерт ...па подобро да прашам.
Кој е подобар.
Snapdragon 8 gen 2
Bionic A15 ?
И дали е вистина дека со тек на работа андроидите губат брзина и "деградираат" а ајфоните остануваат исти дури и побрзо поради што има updates и слично.
Баш пред некој ден правев споредби и испадна дека ајфонот не е лош колку што мислев.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Јас гарантирам за @Torte Mobile дечкото работи топ!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.699
Ima nekoj od Prilep shto se zanimava so mobilni?
Mi treba Nova baterija da smeni na S6 EDGE (So zaoblen Ekran)
i na eden drug samsung da podesi nekoi raboti( WhatsApp , Viber, Google da go Aktivira so moi podatoci shto ce mu gi dadam i ushte nekolku sitnici )
Kolku cenata za prvata kolku za vtorata usluga ili se zaedno?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Ima nekoj od Prilep shto se zanimava so mobilni?
Mi treba Nova baterija da smeni na S6 EDGE (So zaoblen Ekran)
i na eden drug samsung da podesi nekoi raboti( WhatsApp , Viber, Google da go Aktivira so moi podatoci shto ce mu gi dadam i ushte nekolku sitnici )
Kolku cenata za prvata kolku za vtorata usluga ili se zaedno?
Искрено без лоша намера...тој телефонот подобро фрли го,не го користи воопшто или подари му го некого бидејќи стварно не вреди да го сервисираш....
Додека даваш ~50 евра за батерија за која нема никаква гаранција што и колку ке трае...а и телефонот е стар...
Подобро земи си некој xiaomi od 100-150 evra....
Ем нов телефон ем нема да му ја мислиш дали ке се расипе....ем 100 пати подобар од тој...
Види разбарај си тука

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.699
Искрено без лоша намера...тој телефонот подобро фрли го,не го користи воопшто или подари му го некого бидејќи стварно не вреди да го сервисираш....
Додека даваш ~50 евра за батерија за која нема никаква гаранција што и колку ке трае...а и телефонот е стар...
Подобро земи си некој xiaomi od 100-150 evra....
Ем нов телефон ем нема да му ја мислиш дали ке се расипе....ем 100 пати подобар од тој...
Види разбарај си тука

Takva e situacijata da ne mi e bitno toa shto e star. A i baterija da se smeni ne kosta 50€.
Povazhno mi e da se sredi drugiot. A za toa treba 10tina minuti vreme

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Takva e situacijata da ne mi e bitno toa shto e star. A i baterija da se smeni ne kosta 50€.
Povazhno mi e da se sredi drugiot. A za toa treba 10tina minuti vreme
Не кошта 50 евра, кошта 10-20 евра но за 1 месец ке се надуе како балон батеријата.
Nvm if that is not the problem

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.699
Не ѓубре батерија ти е 50 евра...
Nvm...
Abe ostaj tie muabeti be.
Original Samsung e 27€ kupena vo Sofija

Se zanimavam so mobilni edno 10 Godini i znam shto kako.
Problemot e shto vo momentov e takva situacijata da nekoj treba da go sredi telefonot.
Zatoa neka se javi nekoj Prilepcanec a ostalo po Privatna Poraka......

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Abe ostaj tie muabeti be.
Original Samsung e 27€ kupena vo Sofija

Se zanimavam so mobilni edno 10 Godini i znam shto kako.
Problemot e shto vo momentov e takva situacijata da nekoj treba da go sredi telefonot.
Zatoa neka se javi nekoj Prilepcanec a ostalo po Privatna Poraka......
Ти пратив порака од прилепчанче за мерак

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
Некој што користи Google Fit да пише дали може да се намести цело време да брои движења или мора на секое излегување од дома јас да вклучувам?

И дали мора да е вклучена цело време локацијата? Дали може offline да се симне мапата и да си ја користам исто како на Google maps?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.338
И дали мора да е вклучена цело време локацијата? Дали може offline да се симне мапата и да си ја користам исто како на Google maps?
Lokacijata ne treba da e povrzana so online/offline.

Ako ja isklucis lokacijata ni online ni offline ke znae kaj si (bilo koj servis za navigacija) pa sakal ti i cela memorija napolni ja so istata mapa, inace pretpostavuvam deka ke raboti i ako zgasis internet, so druga aplikacija jas gledam da, ama na trcanje primer ne nosam telefon so mene saatot mi nema internet sam od sebe i nemam nikakva mapa simnato na nego za offline upotreba, pa doma se sinhroniziraat i pak ja dobivam rutata sto sum ja trcal

Toa sto sakav da kazam e lokacijata mora da ti e vklucena, a dali mora da imas internet mozes lesno da proveris izlezi bez telefon (ova pod pretpostavka deka nemas pretplata samo za saatot) vidi dali ke ja dobies mapata koga ke se vratis doma

Kajgana Shop

На врв Bottom